dinsdag 2 augustus 2016

Vakantie stress....

Vakantiestress...daar hebben wij helemaal geen last van!
Want vakantie is er juist voor om te "ontstressen" toch! Heerlijk luieren, lezen, fietsen, wandelen, lekker eten en nog meer zaken die het leven zo aangenaam maken....
Toch....het reizen op zich schijnt één van de stressvolste bezigheden te zijn....huh, echt waar? Ja, echt waar!
En natuurlijk, ik wil eerlijk zijn, hebben wij daar ook wel eens last van.....zoals dit jaar in Frankrijk.
Het klaar maken voordat we weggaan is totaal geen punt: dat doen we heerlijk relaxed, zonder gemopper over van alles en nog wat (hi,hi) maar.... eenmaal op weg gebeurt er altijd van alles:

In het noorden rijden we een stukje snelweg omdat we even wat willen opschieten en Noord-Frankrijk is tenslotte niet het mooiste stukje van het land. Meestal rijden we op de N-wegen: we vinden dat mooier en rustiger want in de vakantie hebben we toch geen haast!
Langs de snelweg zijn ze bezig met de bermen te maaien, moet tenslotte ook gebeuren......
Maar de Fransen hebben dan de gewoonte om, ook tijdens de drukke vakantietijd, ongeveer 20 km af te zetten zodat we niet te dicht langs hen rijden.
Kilometers-lang zie je echter geen kip aan het werk, laat staan een bermmaaier.....zeker ook vakantie?
Één baan is vrij en aan de zijkant staan pilonnen. We rijden er met een rustig gangetje langs tot we ontdekken dat we een afslag nemen die we helemaal niet moeten hebben!! En dan kun je dus niet meer terug!
Grrr....de volgende afslag is 30 km verderop!
En we moesten al bijna gaan tanken.....gevolg: 80 km extra rijden (ook nog naar een plaatsje met een supermarkt want alleen daar hebben Fransen een benzinepomp!) en meer dan een uur vertraging!
Maar we hebben geen last van stress hoor! Helemaal niet....
De zon schijnt en we gaan verder richting Bourgondië via een N weg en komen door allemaal mooie plaatsjes....ons hoor je niet klagen!

We gaan in Bourgondië een paar dagen fietsen en genieten van het feit dat het in ons landje regent en koud is en wij een heerlijke temperatuur hebben met een zonnetje erbij ....sorry!

Er zijn daar veel fietspaden gemaakt, ook over oude spoorbanen die heel goed te fietsen zijn. Een aantal jaren geleden waren we hier ook voor een paar dagen maar komen nu in plaatsen die enorm veranderd zijn: de winkeltjes zijn verdwenen, huizen zijn gesloopt of dichtgetimmerd...


                                                             Onder dit hele oude afdak was altijd markt......


                                                  Het leuke, blauw geschilderde cadeauwinkeltje staat te koop.....


                                                                                     De bakker is verdwenen.....


                                                 


                                                     .....en veel huizen zijn dicht en te koop (lees waarschijnlijk onverkoopbaar)

En wat is het hier stil! De ziel is helemaal uit dit dorp verdwenen..... oh wat jammer!

Na een paar dagen vertrekken we richting de Loire want ook daar is het mooi weer. We zijn er nog nooit geweest en daar schijn je ook te kunnen fietsen.....
We hadden, in onze ogen, een leuke camping uitgezocht maar dat blijkt helemaal niks te zijn. Op naar de nr. 2 op het lijstje....ook niks! Dan maar niet dichtbij de rivier maar het achterland in....zien we later wel verder.
Maar dat is geen goed idee: we komen in een klein plaatsje, rijden een straat in en komen halverwege tot de ontdekking dat ze hier met de weg bezig zijn!
Huh....? Geen bord gezien en nu moeten we, met een caravan er achter, keren?? Er is niemand te zien die aan "wegwerkzaamheden" bezig is dus zegt manlief: die plastic (gelukkig niet van beton) versperringen halen we (ik dus) even weg en dan probeer ik bovenaan de heuvel op die T splitsing wel te keren!!
En....hoor je me dan roepen? "Nee, niet verder....ho...stop....ja, ietsje nog....ho, stop.....naar rechts....ja, goed zo.....enz.enz.
Hangt op dat moment een vrouw uit het raam die roept: idiote.... bleh,bleh,bleh (in het Frans dus)
Ik roep natuurlijk terug in mijn vloeiendste Frans: oui...idiote, ne pas prenier une autocar voor le bord!! (je snapt dat mijn Frans subliem is!)
Want zo ziet zo'n bord er uit....laag bij de grond....en dan zetten ze er een auto voor! Grrr.....wie is er nou een idiote?Ook dit geeft ons natuurlijk totaal geen stress: we gaan daar heel relaxt mee om en komen uitgerust op de camping aan!
De volgende dag vinden we een camping op een eiland in de Loire bij Amboise. Een mooie camping en vlakbij het stadje waar je even heen kunt fietsen voor een ijsje of een terrasje.
Vanaf de camping loop je een klein stukje en heb je dit uitzicht met op de eerste avond ook nog de ballonnen en 's avonds mooi verlicht....wat wil je nog meer. Hier zitten we voorlopig wel goed!


                                                           En ook hier is het een prachtige omgeving....we genieten.We zijn nu weer thuis en genieten nog na van een leuke vakantie!

Bij mijn volgende post zal ik nog een paar foto's laten zien van het tweede gedeelte van de Franse vakantie. Heb nu al weer heimwee.....


21 opmerkingen:

 1. Wat zijn jullie dapper, zeg! Mijn Grote Pol durft om dit soort weg-dingen dus niet meer naar Het Buitenland op vakantie. Bovendien denken wij dat wij samen nog slechter Frans spreken dan jij in je eentje.
  En wat heb je weer prachtige foto's geschoten! Dat klaproosveld, een afdruk daarvan past perfect boven onze bank! (Ik ben jarig op 11 november en voor jou zet ik altijd een bak verse koffie, desgewenst met een stuk appeltaart. Mét slagroom.)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tussen alle vakantie stress hebben jullie toch geweldig genoten! Grappig verhaal! Groetjes, Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In het buitenland is niet alles altijd even logisch ;-). Irritant op het moment zelf, later kun je er vaak wel weer om lachen. Ik heb helemaal beelden bij het keren van de caravan en die dame die uit het raam hangt...echt komisch! Maar gelukkig hebben jullie weer volop genoten!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke post. Fransen zijn niet altijd gezellig is ook zeker onze mening. Het is dat Frakrijk zo'n prachtig land is maar er zouden geen Fransen moeten wonen:)
  Ik had al wat gezien van je vakantie op Insta en ben even op zoek gegaan in de posten die ik maakte van onze laatste fietsvakantie aan de Loire. We hebben ook ooit eens aan het water gestaan in Chaumont sur Loire. Ons bezoekje aan kasteel van Amboise was ook prachtig http://franselelie.blogspot.nl/2011/08/ons-eerste-kasteel.html. Leuk om weer even terug te bladeren...ben benieuwd naar jullie verdere avonturen! Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat geniet ik weer van je heerlijke post, alsof ik bij jullie op de achterbank zit hihi;)) Zo jammer van dat verlaten dorpje.. en dat winkeltje wat te koop staat.. dan gaat het toch kriebelen.. wat een plaatje! Klaprozen word ik ook altijd zo blij van.. dus kom maar op met je volgende post, ik kijk er al naar uit:)

  Fijne dag!
  liefs Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij hebben net ook een weekje France achter de rug......Heimwee!!! Gelukkig dat je van die mooie beelden hebt.....kan ik nog even mee na genieten.......
  Fijne dag

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Héérlijke post en mooie foto's en ik geniet altijd van je beeldende vertelwijze, haha ;-)
  Ik zie en hoor het alsof ik erbij ben!
  Lekker nagenieten hoor ondanks dit snertweer.

  Lieve groet, MJ

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige reportage heb je gemaakt en het voordeel daarvan is, is dat ik nu geheel zonder stress met je meegereisd ben en genoten heb van je prachtige foto's en een stukje Frankrijk heb meegemaakt.
  Blijf nog maar even nagenieten!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha, ha....ik zie het zó voor me allemaal!
  Gelukkig blijft jullie vakantiestress binnen de perken. En ja...ergerlijk dat de aanwijzingen soms zo summier zijn of helemaal ontbreken, maar je hebt wel weer wat om over te praten :-)
  Ik persoonlijk ben blij dat we niet meer met een caravan gaan, dat gaf bij ons beiden soms best wel stress. Bovendien zijn we geen echte kampeerders, dus de mooie gîtes en huizen in Frankrijk zijn goed aan ons besteedt.
  Leuk om een stukje vakantie van jullie mee te mogen maken!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij waren een paar jaar geleden ook in Frankrijk, in Normandie en Bretagne. Daar zijn we toen voor het slechte weer gevlucht en naar het oosten gereden. Daar kwamen we door Egreville en ik weet bijna wel zeker dat dit het plaatsje was waar jij ook was, met die prachtige middeleeuwse markthallen. Die hallen en de kerk, die waren mooi, maar verder was het daar toen ook al uitgestorven. Dit was in 2011.
  Gelukkig hebben jullie toch nog een mooie camping gevonden. Wij waren op een gegeven moment op weg naar een camping die niet eens meer bestond. Groot hek midden op een dijkje... afijn... we geloofden het wel en trokken toen in een hotel voor die nacht. Maar het slechte weer bleef ons volgen en we zijn na een week weer naar huis gegaan, terwijl we 2 weken wilden blijven.
  Ik ben heel benieuwd naar het vervolg van jullie vakantie.
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke Frankrijkpost! Ondanks de stress en déviation ;-)
  Herkenbaar hoor die vakantiesores, inpakgedoe, de rit die tegenvalt en de camping die niet naar wens is. Dat hebben wij ook regelmatig meegemaakt. Maar uiteindelijk kwam het altijd weer op zijn pootjes terecht. Fijn dat jullie zo genoten hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, bij ons zou dit allemaal leiden tot een een helse discussie . Mijn man zou het op mij steken als we mis rijden en dan zeg ik op mijn beurt , zeg , jij rijd toch .
  Maar al bij al , geraken we wel op onze bestemming en dan is het relaxen hè.
  Wat een mooi uitzicht hadden jullie daar zeg , en de bermen vol bloemen , love it !
  Leuk reisverslagje!
  Fijne avond ,
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat was toch een heerlijke Frankrijkvakantie, doet me denken aan onze laatste kampeervakantie al weer 7 jaar geleden aan de Loire, was erg mooi en leuk. Helaas heeft F. genoeg van het kamperen, wij noemen het altijd creperen. In Bourgondië hebben we een keer een huis gehuurd met kinderen en kleinkinderen, toen viel het al op dat de dorpjes daar leegliepen. Vakantiestress doen we niet (meer) aan, vroeger wel toen we kleine kinderen hadden en werkten, nu maken we ons gewoon niet meer zo druk.
  Je hebt prachtige foto's gemaakt en gelukkig toch heerlijk genoten.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hihi...leuk geschreven. Ik zie het zo voor me.
  Wat mooi is het daar zeg! Al die bloemen!
  Ik begrijp helemaal dat jullie genoten hebben.

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk blogje weer. Toch ondanks de pech een mooie vakantie gehad? Dat emaille. Stond dat hoog? Anders is het vast zo weg.
  Groetjes, Nienke.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. En waarom maaien ze eigenlijk die bermen, ze zijn zo prachtig met al die bloemen. Zeker om de bordjes nog te kunnen zien ;) Jammer dat die prachtige plaatsjes helemaal leeg raken.
  Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Beautiful photos!!! Greetings from Montreal, Canada. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Beautiful photos!!! Greetings from Montreal, Canada. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat was een heerlijke ontspannende vakantie 😳 Maar de foto's en het verhaal zijn heel erg mooi.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hahahahaha...... je hebt het weer geweldig leuk omschreven en ook nog eens zonder 'stress'.
  Ik heb niet alleen gemoten van je foto's maar ook van je verhaal erbij *lol*.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zó jammer hè, dat al die mooie dorpen verloederen door leegloop.
  Gelukkig heb je de (prachtige) foto's nog :-)
  Benieuwd naar deel 2 van jullie vakantie.
  Groet, Geraldine
  geraldinesleven.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen