donderdag 11 augustus 2016

Ha....vakantie!

Ha....vakantie! Oh, wat kan je je daar voor die tijd op verheugen....voorpret is zo leuk!
Maar wat kan dat soms tegenvallen.....er kan zoveel gebeuren in een paar weken....
Hier een paar zaken waar je aan moet denken wil je het leuk houden..... sommige gebeurtenissen zijn toeval en sommige hebben te maken met "dekop-erbijhouden".
En wij hebben nog wel eens last van "dekop-erNIETbijhouden"!

* Ga dus nooit, als je met het vliegtuig gaat, thuis nog met je jongste zoon dollen op weg naar de auto want dan vergeet je de tas waar de belangrijke papieren inzitten (ook de tickets) en...... daar kom je dan pas bij de garage van Schiphol achter!
Dus moet zoonlief een (hele dure) taxi bestellen om alles op het laatste nippertje te komen brengen!
En dan moet je daarna heel hard rennen door de gangen van Schiphol!! (dit was een aantal jaren geleden....nu zouden we het vliegtuig missen! )

* Zorg er voor dat je nooit met de caravan een lekke band krijgt op de rondweg van Parijs....niet leuk!
En lach dan niet te hard als manlief op de rondweg van Antwerpen zegt dat de andere band ook lek is....want dat is dan geen grapje en héééél vervelend!!

* Ga nooit naar Oostenrijk met een auto (met caravan) die de heuvels van het Sauerland niet op kan. Je bent dan een hele dag bezig langs garages te gaan (met 3 kleine kinderen) en na 3x moet je alsnog opgehaald worden door de ADAC (wat onze jongens natuurlijk geweldig vonden!)
Laat je man dan ook niet van de zenuwen tegen de mannen van de ADAC zeggen: "mein wagen bumst so" want dan liggen ze daar in een deuk want bumsen betekent in Duitsland toch echt wat anders dan "stotteren"!
En wanneer 's avonds om een uur of 8 blijkt dat alles komt van een verstopt benzinefiltertje van, toendertijd, 1.50 gulden.....dan ben je niet blij!

* Zorg er voor dat je nooit naar een Franse dokter moet want die spreekt en verstaat (??) geen engels. En ga dan, als vrouw, nooit voor een schimmelinfectie op een bepaalde plaats want zie dat maar eens uit te leggen! Maar we hebben er nu het wel iets op bedacht: mocht het je overkomen zeg dan maar dat je last hebt van "une infection de cheval blanc"....haha! (voor de niet franssprekenden onder jullie: een infectie van een wit paard)

* Vergeet nooit het kinderbedje en kom daar vlak voor de grens pas achter.....moet je met de caravan Maastricht in om naar de V&D te gaan om alsnog ééntje te kopen.

* Laat nooit, als je in Spanje de boodschappen doet, de klep van de auto open staan om alle spullen er in te doen. Je hebt last van je tasje en zet die er even naast....dan komt er een aardige man die je er op wijst dat je band lek is..... en je loopt mee naar de voorkant (gracias meneeer....heel aardig van u om dat te vertellen!) want dan kom je tot de ontdekking dat je geen tasje met sleutels, paspoort en portemonnee meer hebt.....en dat kost dan héél veel tijd om alles te regelen! En de spaanse politie spreekt geen woord engels!

Maar soms zijn er momenten in de vakantie die toch erger zijn dan al die praktische zaken die mis kunnen gaan: vijf jaar geleden kreeg mijn man hartklachten op een berg in midden-Frankrijk.
Hij werd met een helicopter naar het dichtbijzijndse ziekenhuis vervoert. Ik moest er achteraan in onze eigen auto en het was een heel eind rijden....
En dan mag ik wel eens klagen over die Fransen, maar in nood zie je dat ook daar hele lieve mensen bestaan! Een Frans echtpaar vertelde dat ze naar dezelfde plaats moesten en dat ik achter hen aan kon rijden. Ze brachten me tot op de parkeerplaats van het ziekenhuis..... gaven me een briefje met tel.nr en zeiden dat ik ze kon bellen wanneer er iets was! Zo lief!
Gelukkig kwam alles goed en hoefde hij maar 5 dagen in het ziekenhuis te liggen....maar spannend was het wel!

Gelukkig hebben we ook leuke vakantie-ervaringen hoor.....
Denk maar aan de vide-greniers: oh.... wat kan ik daar van genieten!
Afgelopen vakantie viel mijn oog zo'n markt op 2 grote potten en vroeg: combien coute cela? (jaja....stuur mij maar op pad!) en de man zei: €5 per stuk! Ik geloofde mijn oren niet, verborg mijn hebberige blik en zei heel nonchalant: doe ze alle twee maar....
Later kwam er nog een bovenstuk van een oude kast bij en een kruik waarvan de mevrouw niet wist wat het was......
Maakt niet uit.....voor €1.50 neem ik 'm wel van u over!
Yes (eh, oui)....mijn slag geslagen!!Verder zijn er langs de Loire genoeg kastelen te bekijken..... We gingen naar het Chateau de Chaumont sur Loire waar ze ook veel tuinen hadden omdat er een soort Floriade was: twee vliegen in één klap!
Er waren mooie tuinen bij, sommigen waren wel heel modern maar de vaste tuin bij het kasteel vond ik toch de mooiste! Zulke mooie, op elkaar afgestemde kleurencombinaties....dat zou ik in mijn eigen tuin ook wel willen!

In Amboise was het kasteel waar Leonardo Da Vinci de laatste jaren van zijn leven heeft gewoond. Ze hadden er een tentoonstelling bij van al zijn technische vondsten en zijn schilderijen.
Je verbaast je als je ziet dat heel veel van zijn ideeën nu nog in gebruik zijn en hij dat toch heel lang geleden had bedacht....hij was echt een genie!
De schilderijen waren op doorzichtige doeken gemaakt waardoor je de bomen er achter ook kon zien.....heel bijzonder!                                                         De Mona Lisa....in spiegelbeeld tussen de bomen.

Ook wilde ik nog graag naar de tuinen van Monet. Tja....doe dat niet in het hoogseizoen want dan is het er heéél druk: drie kwartier om een kaartje te kunnen kopen ( echt frans: 1 kassa is open en als je het kaartje gekocht hebt staat er een mevrouw naast de kassa om het weer door te scheuren.....huh....wat is de zin hier van?)
Dan is de tuin ook nog vol met chinezen en japanners die allemaal een selfie willen maken.....ze zien geen tuin....ze bekijken alleen zichzelf!
Daarom viel het een beetje tegen: de tuin was mooi maar de volgende keer ga ik in juni. Dan bloeien de rozen en de blauwe regen zoals op zijn schilderijen.....
Toch is het een paar keer gelukt om een foto zonder selfiemakende toeristen te maken....kostte wel wat moeite hoor!                                                                       Niet naar links kijken.....dan zie je ze niet!


                                                             Hè jammer....mislukt! Toch nog een paar toeristen op de foto!Aan het einde van de vakantie vonden we nog een leuk opknappertje voor onze jongste zoon die al 6 jaar bezig is om zijn oude huis te verbouwen.......een "vondst" staat er op het huis. Nou dat was het zeker!


En nu zijn we alweer een poosje thuis.....leuk om de foto's te zien...... genieten van de mooie herinneringen..... blij zijn dat we sinds een paar jaar weer naar het buitenland durfden sinds het ziekenhuisverhaal, en weer genieten van ons eigen huis en tuin met het geruste gevoel dat alle familie weer op z'n stek is!
21 opmerkingen:

 1. Oei die lekkeband kan gebeuren hoor. Maar is wel een klein beetje grappig. Oh ik ben dol op je nieuwe vazen, ze zijn prachtig. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was weer genieten van je vakantie perikelen,,tjee, wat een gedoe allemaal, ik werd zowaar blij dat wij geen caravan hebben...
  Van je man is wat minder om mee te maken op je vakantie, maar alles is goed gekomen gelukkig...ga zo door, dan kunnen wij nog even genieten :)
  Je vorige post was ook al zo leuk...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha dit zijn een heleboel redenen waarom wij al een paar jaar gewoon lekker thuis blijven;)) nee hoor gekheid, ik zou graag weer naar Frankrijk willen, wie weet volgend jaar! Want die vide greniers mis ik ook, zo leuk om daar rond te kijken, het leukste vind ik nog die gewoon in een weiland plaatsvinden.
  Wat schrikken van je man toen.. gelukkig is het goed gekomen en kunnen jullie weer genieten van een vakantie saampies in het buitenland!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was weer een genot om het te lezen.
  Die borders bij dat kasteel zijn mooi.

  Groetjes,
  Inge...my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Poeh, wat een verhaal. Een lach en een traan. Bofkont met je vazen. Zoiets kom ik nooit tegen. Mooie foto's. Misschien tot snel? Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n Fransman hoop ik binnenkort ook tegen te komen, zo een die me voor weinig 2 prachtige kruiken verkoopt. Mooie vondst.
  Jullie hebben door de jaren heen heel wat meegemaakt in de vakanties. Gelukkig kun je er nu om lachen.
  Groet, Geraldine
  geraldinesleven.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan mij voorstellen na je laatste ervaring dat het een tijdje duurt voordat je weer op vakantie gaat naar het buitenland Trijnie. Het voordeel van het met de auto op vakantie gaan is dat je nog eens wat mee terug kan nemen. Prachtig die kruiken. Die had ik ook meegenomen. (lol).
  Heerlijke dag gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh oh dan is een avondvierdaagse met een schoolklas zoals ik paar jaar deed toch gewoon peanuts :)
  Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat heb je weet mooi geschreven Zussie, chapeau! Wanneer komt je eerste boek uit? 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het leven is een groot avontuur :) Prachtige foto's, ik heb ervan genoten.
  Groet El

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha,mooi verhaal weer ! Jullie hebben een hoop meegemaakt, zo te lezen...Maar gelukkig ook leuke dingen!
  Lekker nagenieten van je mooie foto's , groetjes,Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een prachtig verhaal.
  Je zou bijna niet meer op vakantie gaan, maar gelukkig voeren de mooie dingen toch de boventoon.
  Zoals die prachtige vazen!
  En het vertrouwen om weer wat verder weg te gaan.
  Blijf nog even lekker nagenieten, Trijnie!
  Prachtige foto's, ik heb er van genoten.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha, ik lag in een deuk toen ik al jullie trammelant in de vakanties las, behalve dan de hartklachten van je man, dat is echt erg. Jij kunt het allemaal wel heel leuk brengen Trijnie. Zelf heb ik nog nooit zulke goedkope vondsten op de Franse marktjes gedaan, dat zijn echt gelukjes. Chaumont ben ik ook ooit geweest, daar mogen elk jaar andere tuinarchitecten hun nieuwtjes laten zien, niet altijd even mooi. En bij Monet is het altijd even druk, ben er in mei, juni en een keer in augustus geweest er staat altijd een hele lange rij voor de kassa.
  Heb weer heerlijk genoten en gelachen bij deze post.
  Fijn weekend,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als ik jou was, zou ik het toch laten bij af en toe een fietstochtje op de hei... als jullie allebei een heldere dag hebben. (grapje, grapje. Hartstikke tof dat jullie weer ver weg durfden!)
  In Drenthe hebben wij zowaar ook een tuin bezichtigd! Echt iets voor ons: De luie tuinman, bij Ruinen. Het was er heerlijk rustig, we waren er al vroeg. Echte senioren komen later, die moeten eerst hun sleutels zoeken, banden plakken en gehoorapparaat indoen enzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een verhaal zeg. En schrikken zeg. Wij vertrekken maandag voor een paar dagen naar Normandie. Zal ook weer blij zijn als we weer veilig en wel terug thuis zijn. Zoonlief past op de poeskes/ bejaardensoos. Blij dat deze vakantie goed is gegaan. Wat een schrikbeelden. Maar toch moest ik wel lachen de manier waarop je het verwoordt hebt.
  Nu lekker nagenieten en voor nu een goed weekend
  liefs Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat was dit heerlijk om te lezen zeg. Ik zie het ook allemaal zo voor me, incl. het gezicht als er gezegd wordt dat die andere band ook lek is, haha....
  Dat ziekenhuisavontuur was natuurlijk echt geen pretje. Wat fijn dat dat allemaal goed is afgelopen.
  Prachtig die tuinen, maar wat jammer hè van al die mensen met hun selfie-sticks. Wij hadden ze ook steeds om ons heen, afgelopen vakantie in Noorwegen. Overal kom je ze tegen...
  Heerlijke foto's heb je evengoed kunnen maken, die 'vondst' is helemaal geweldig.
  Fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Vakantieavonturen, spannend en verrassend.... alhoewel het ziekenhuisavontuur gelukkig goed afgelopen, maar moet je niet te vaak meemaken. Genoten van je vakantieverhaal en de prachtige foto,s. Zo worden vakantieverhalen langzaam vakantieherinneringen waar je heel erg van kunt nagenieten. Fijne zondag, groet Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dat ze nog op vakantie durft, dacht ik nog, maar het is natuurlijk niet allemaal in één keer gebeurd. Gelukkig had je in het ernstigste geval hulp. Wat een drukte in die tuin van Monet, zo zie je door de mensen de tuin niet meer. Wij zijn meestal in het voor- of naseizoen op vakantie, maar dan is het weer zo stil dat ik denk, was het maar wat drukker.
  Fijne avond, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het voordeel van al je avonturen is wel dat je ons er nu kostelijk mee weet te vermaken. Ik denk dat we allemaal zowel postieve als minder positieve ervaringen hebben, als we op vakantie zijn. Als we maar veilig en gezond zijn, denk ik dan altijd maar...dat is het allerbelangrijkste.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Met jullie is het nooit saai! Als je maar weer veilig en gezond thuis komt, hè.
  Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hahahahahaha..... echt weer ontzettend leuk geschreven Trijnie :-)
  Het zal je inderdaad allemaal maar overkomen.
  Mijn man werd dus 2 dagen voordat we met vakantie zouden van zijn fiets afgereden maar we gaan dit jaar nog ene keer in de herhaling ergens halverwege september. Ik moest wel lachen zoals je het hier weer hebt neer geschreven hahahaha.... je foto's zijn wer onwijs leuk.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen