maandag 17 november 2014

Familieweekend: een feest!


Afgelopen dagen hebben we weer ons familieweekend gehad: een traditie sinds 1978. Dat was het jaar dat mijn ouders 30 jaar getrouwd waren en een leuk weekendje organiseerden in het toenmalig Center Parcs.
Dat was toch iets bijzonders zeg: er was op dit park een groot zwembad met golfslag, een aantal bubbelbaden en ook nog een grote glijbaan! Ja....voor die tijd bijzonder maar nu ziet bijna elk zwembad er zo uit.
Toen waren we met een klein groepje van 8 personen ( opa en oma, wij met 2 kinderen en 2 broers) gezellig knus, klein....
Maar zoals dat meestal gaat: er komt aanhang bij en die gaan dan samen zorgen voor nog meer familieleden en die hebben dan ook weer aanhang en die zorgen..... nou ja, zo gaat dat maar door! Hoe een kleine familie groot kan worden!
Hoewel het nog niks is in vergelijking bij het gezin van mijn oom: die hebben familieweekenden met meer dan 50 geloof ik!
Onze ouders leven niet meer maar we proberen deze traditie levend te houden en in gedachten zijn ze er altijd bij. We branden hun kaars in die dagen en halen herinneringen op.Bij het huis wat we dit jaar in Eibergen gehuurd hadden was een overdekte schuur met een tafeltennistafel, voetbalspel, sjoelbak, zandbak en een grote houtkachel in de zithoek. We hebben
daar heerlijk kunnen borrelen terwijl de kinderen ( en ook de volwassenen natuurlijk ) zich konden vermaken.....de pingpongballen vlogen door de lucht!

We werden daar nog bekeken door 2 ezels die ons blijkbaar wel een gezellig stel vonden.... en wij mochten tegen de kont van een koe aankijken.


Op zaterdag kwam de Sint natuurlijk ook in Eibergen aan: wat een verademing was dat!
(wij hebben in onze woonplaats een Sint die aankomt met de trein en dan in een wagen stapt en waar het altijd dringen is!)
Zo hoort een Sintfeest te zijn: kleinschalig maar zó leuk!
Hij kwam met een boot in de "haven" aan waar alle kinderen op de "kade" hem, al zingend, op stonden te wachten. ( die man is trouwens wel snel hè, we hadden hem net op de tv gezien en dan al hier!)


De Pieten gaven elk kind een handje en wat pepernoten, maakten een dansje en liepen ( zonder demonstranten in de buurt!!) vrolijk rond.
En na een welkomswoord ging de goedheiligman zelfs op een schimmel door het dorp, onze kleinkinderen mochten Americo  even aaien: wat een belevenis was dat voor hen!!
Zo zou toch overal het feest moeten zijn!"s Avonds werden er 19 schoenen klaargezet  bij de kachel en natuurlijk moest iedereen meezingen: ook de jongeren ( maar dat ging niet zo van harte! haha)
Het kleine nichtje dat op de Canarische eilanden woont snapte natuurlijk niks van het hele verhaal maar danste vrolijk mee: zo leuk!


Zoals je ziet is er veel verschil in grootte van de familieleden!       Die nacht kwam de "Rommelpiet", hij verkleedde zelfs de dieren-skippybal! Uitgerekend in een druk familie weekend: wij kunnen dan alles weer opruimen.....flauw van die Piet hoor!
We zullen wel eens een hartig woordje met de Sint spreken....dit kan echt niet: wat een puinhoop had die piet er van gemaakt!


Maar.....gelukkig kreeg iedereen wel een kleinigheidje in de schoen: we waren blijkbaar allemaal lief geweest!
 
 
 
 
En toen was er weer het einde van een druk , maar gezellig, weekend.
Afscheid nemen van elkaar (ook van de buitenlanders die we heel lang niet meer zien) en van de leuke nieuwe aanwinst in de familie:Wat een lieverdje hè!!

Als afsluiting gingen we pannenkoeken eten: neef was niet lekker en at niet mee, nichtje moest spugen dus die vertrokken al voor de pannenkoeken werden opgediend naar huis, zoon en vriendin zijn de hele nacht naar de wc wezen rennen, schoonzus en ander nichtje liggen nu ook ziek op bed, dus.......al met al: een gezellig weekend maar wat een risico neem je daar mee!

27 opmerkingen:

 1. Vanavond maar een extra sinaasappeltje eten, Trijnie!
  Heette Center Parcs in 1978 niet gewoon SporthuisCentrum?

  Het weekendje lijkt me ontzettend gaaf geweest. Die schuur is ge-wél-dig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij hebt een fijn weekend achter de rug , en de ontspanningsruimte ziet er heerlijk gezellig uit.
  Wij zijn ook al enkele keren in centerparcs geweest , zelfs twee keer in Nederland
  En keitof zeg , de Sint die daar met dat kleine bootje aankomt .
  Nu snap ik op instagram , de grote hoeveelheid schoenen,haha
  Nog een leuke avond
  Groetjes christel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zeg en ook nog verwend door de piet!! In ruil voor t presentje een beetje opruimen, wat heerlijk voor de kids en leuk voor de volwassenen om die snoetjes te zien:))
  Hopelijk wordt niet iedereen ziek, een dompertje voor een aantal van je familieleden
  fijne avond
  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oeps...het lijkt wel of er iets verkeerds gegeten is, het is anders wel heel toevallig dat er zoveel familieleden ziek werden. Maar wat een mooie traditie is dit! Geweldig ook dat jullie dit met elkaar zijn blijven doen en dat het dus ook heel gezellig is. Dat zie ik hier aan beide kanten (helaas) niet gebeuren, daar zijn de onderlinge verschillen te groot voor. Maar gelukkig hebben jullie daar geen last van. Gezellig dat zwarte piet ook even is komen buurten!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gezellig hé zo'n familieweekend, wij huren ook elk jaar een huis, we kiezen elke keer een andere plek.
  Ben de afgelopen keer niet mee geweest vond het gemis van mijn lief te confronterend. Misschien ga ik volgend jaar weer mee..
  Ik hoop dat iedereen weer opgeknapt is in je familie, balen hoor om ziek te zijn na zo'n gezellig weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een verhaal, Trijnie! Zo'n weekend is altijd leuk!
  Maar wat Piet heeft rondgestrooid of wat jullie gegeten hebben dat iedereen ineens ziek was.?
  Leuk dat jullie het Sint en Pietfeest mee konden maken. En die gemoedelijkheid moet nu ook maar zo blijven.
  Leuk dat er ook familie van verre bij kon zijn.
  En ik hoop dat de zieken weer een beetje opgeknapt zijn!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. KLinkt als een top weekend Trijnie!! Ik wordt er zelf helemaal knus van...
  Lieve groet
  Cora

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ooh wat lijkt mij dat toch leuk, elk jaar zo'n weekend met familie. Niemand heeft zich hoeven vervelen, die schuur is al geweldig zeg! Ik hoop dat iedereen zich weer een stuk beter voelt!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het ziet er reuze leuk uit op al die foto's. En dat kleine schoentje met die grote wortel, zo lief!
  Aandoenlijke ezels ook, mochten de kleintjes daar op rijden?

  Hartelijke groet,
  Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk, zo'n familieweekend. Mooi huis ook trouwens.
  Het lijkt inderdaad wel of er iets verkeerds gegeten is. Jammer, na zo'n fijne bijeenkomst.
  Jullie kunnen er even op teren.....tot het volgende feestje!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een schatje die laatste foto.....wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad...lekker lang nagenieten....Liefs Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat leuk! het ziet er heel gezellig uit zo, hahaha al die schoenen..en de rommelpiet, leuke tijd!
  ai, dus wel ziek geworden...? moet je ook maar niet zoveel pepernoten eten;-)!
  geniet van je herinneringen van dit feestje, groetjes, inge

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gezellig weekend hebben jullie gehad. Alleen jammer van de afsluiting voor sommige familieleden.
  De leefschuur ziet er heel knus uit dat heeft de rommelpiet ook gedacht en er nog een handje aan meegeholpen.
  Lekker oudhollands de schoenen gevuld en Sint in een boot.
  Wij vierden de inkomst van de Sint vaak in een klein dorpje in Friesland (waar pake en beppe wonen) en daar kwam hij ook met de boot aan en daarna feest in het dorpshuis. Voor elk kind aandacht ook voor die van ons uit het verre Nederland?
  Leuk om de sfeer van jullie weekend te proeven een mooie herinnering voor jullie.
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Inkomst?? Intocht of aankomst bedoel ik. Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een genietweekend! Leuk dat het zo goed klikt in jullie familie. Zelfs van veraf ( en dan bedoel ik niet alleen bepaalde lui uit Spanje met een boot, hihi) komen dus naar deze bijeenkomst, super! Jullie zaten ook in een mooie omgeving (mooi, die schuur. Zie ik het goed, dat die koe geschilderd is?)
  Tja, alleen jammer dat jullie nog wat 'restverschijnselen' hebben...beterschap!
  Dankjewel dat je ons hebt laten meegenieten van deze speciale sfeer en hoe leuk zo'n familie-reünie kan zijn als het hart op de goede plek zit...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ach, wat leuk als je zo'n grote familie hebt. Wat een heerlijk verhaal. Ik heb genoten van je foto's. Alleen jammer dat een aantal van jullie ziek werd. Nou ja, dat gaat ook wel weer over. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat heerlijk om samen met je familie zo'n geweldig weekend te hebben. En dat rommelpiet ook nog langs kwam hi hi. Wat een feest voor iedereen. Want voorpret.... Wie kent dat niet? Wat jammer dat je neefje en nichtje ziek zijn geworden teveel pepernoten?
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo te lezen hebben jullie een super gezellig weekend gehad en ook nog een bezoekje van Sinterklaas.

  Prachtige foto's, vooral die van alle schoenen op een rij.

  Nog een fijne dag en lieve groet,

  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie traditie, zo'n familieweekend. Daar moet je zuinig op zijn. Het ziet er wel heel gezellig uit en al die schoenen op een rij, daar heeft Piet het maar druk mee gehad:-)

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuke post is dit! Prachtig die oude schuur en die ezeltjes!! Ik ben verliefd haha! Zo leuk de intocht van de Sint, hij vaarde hier ook door de IJssel op naar Gouda voor de landelijke intocht, zo leuk om te zien!
  Groetjes, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zo te lezen hebben jullie een super leuk weekend gehad, maar wat jammer dat er zoveel zieken zijn nu... Als er eentje begint en de rest aansteekt dan heb je al snel dit resultaat... Maar ach, het was wel heel erg leuk allemaal...!
  En hoe leuk zijn die Sint en Pieten in zo'n schattig klein bootje... Echt geweldig.
  Ik wens je een heerlijke avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat moet dit heerlijk geweest zijn Trijnie, al die mensen bij elkaar, een gezellige familie.
  Superleuk om het sinterklaas weekend zo in te luiden, al die schoenen, ha, ha, de kleiensten zullen zeker genoten hebben, maar ook voor grote mensen is dit leuk!
  Zulke momenten kun je koesteren, momenten van saamhorigheid.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heerlijk z'n weekend samen weg! En sinterklaas...ik vind de sfeer erom heen altijd zo leuk. Ik heb wel al zins zaterdag een stuiterbal in huis. De jongste vind de sint en piet wel heel spannend!
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat gezellig zo`n familie weekend, ook leuk al die schoenen voor de kachel! en de rommelpiet is hier op school ook langs geweest :-) Sofie was toch wel onder de indruk hiervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een heerlijk verhaal over jullie familieweekend. Ik krijg zelfs een beetje heimwee als je Eibergen noemt, want daar hebben we gewoond toen de kinderen klein waren. Er komen natuurlijk meteen herinneringen naar boven van de sinterklaastijd.
  Groetjes en beterschap voor alle zieken.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat leek me dat gezellig zo'n familieweekend. Leuk dat jullie dit in ere houden :-)
  En zoals zo vaak staat er weer wat tussen wat me doet schateren zoals "We werden daar nog bekeken door 2 ezels die ons blijkbaar wel een gezellig stel vonden.... en wij mochten tegen de kont van een koe aankijken". Whahahahahaha.... heerlijk weer. Jullie kunnen terugkijken op een gezellig familieweekend inclusief sintfeest en wij op een heerlijk en gezellig blog :-0

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een heerlijk weekend lijkt mij dat en wat leuk om samen jullie schoenen te zetten :-)
  Was daar een drukke avond voor de Sint en zijn pieten om al die schoenen te voorzien van een cadeautje...
  Fijn weekend en liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen