maandag 16 januari 2017

Blue Monday!

Ik las in de krant dat het vandaag weer Blue Monday is! Wat fijn want....toevallig is blauw mijn lievelingskleur! Komt dat even goed uit!
Ik houd van dat schattige baby-blue........Ik houd van bloemetjes-blue buiten.....


En van bloemetjes-blue binnen......

Ik houd van the blue sky.....

.......van blue houses..........van blue chairs in the garden.....(niet van mij)Kortom.....blue is toch wel mijn favoriete kleur....maakt niet uit wat er blue is!

Maar.....die Blue Monday heeft dus niets met mijn favoriete kleur te maken en ook niet met de blauwe maandag dat ik naar de sportschool ben geweest!
Nee.....het schijnt de meest deprimerende dag van het jaar te zijn....!!
De feestdagen zijn voorbij...de goede voornemens zijn intussen al weer mislukt....de dagen zijn kort en donker...het salaris is nog niet gestort en de blauwe brieven vallen in de brievenbus! Kortom.... het is een tijd of in ieder geval een dag om depressief van te worden!
Dat is verplicht want het wordt niet voor niks zo genoemd..... het is nl. de bedoeling dat je lekker tegen elkaar gaat klagen en zeuren.......en dan diep-triest naar elkaar gaat zitten kijken met van die lodderige ogen..... met je hoofd gebogen over straat loopt en vooral NIET LACHEN!

Gelukkig is ie bijna voorbij en kun je morgen weer gewoon doen.
Maar laten we wel wezen: een depressie is wel even wat anders dan een Blue Monday!
Een depressie duurt lang en het kost veel tijd en hard werken om daar weer uit te komen! Dus....het is allemaal gewoon maar flauwekul!!
Ik moet zeggen dat de twee eerste maanden van het jaar ook niet mijn favoriete tijd is maar laten we ons niks laten wijsmaken: elke dag heeft genoeg aan zichzelf zou mijn oma zeggen.

Daarom ga ik maar even positief denken:

* Het is alweer de tijd dat het om 5 uur nog licht buiten is!
* Nog maar 68 dagen en de zomertijd gaat weer in! (niet natellen graag)
* Nog maar 2 maanden en ik ben weer jarig!
* Over een paar dagen hebben we vriendenweekend!
* Morgen mag ik weer op 2 kleinkinderen passen!
* De sneeuwklokjes piepen al weer boven de grond!
* Ik heb bijna de Blue Monday weer overleefd en jullie ook!


13 opmerkingen:

 1. Ben het helemaal met je eens, klagen helpt niet. Probeer overal het mooie maar van in te zien, dat scheelt een stuk. 't Lijkt mij meer Amerikaanse na-aperij, dat Blue Monday-gedoe.
  Blauw is overigens ook mijn favoriete kleur.
  Toevallig is het morgen ook mijn oppasdag op de twee kleinzoons.
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja...overleefd...hoe ze er bij komen dat het 'blue monday' moet heten weet ik niet...ik vind ook de hele maand januari niks, maar daar maak ik gebruik van door lekker in mijn 'rommelparadijs' te gaan fröbelen, borduren, naaien etc...jammer dat je daar niet van houdt, is zo leuk...lezen misschien? doe je dat wel? Hoe gaat het nu met jullie? Hopelijk alles rustig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marian. Hier gaat alles wel wat beter hoewel mijn man in therapie is voor lympheklierdrainage. Hij kan dus niet goed lopen. We hopen dat het gaat helpen...Bedankt voor de belangstelling! Ik vermaak me wel hoor: met lezen, knutselen,werken bij de Boschhoeve en op school, dus ik verveel me niet! Maar ik vind het verder maar saaie, sombere maanden.

   Verwijderen
 3. Komt dat even goed uit, dat blauw jouw favoriete kleur is. Niets aan de hand. En voor je het weet is het weer lente!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. op bleu Monday, was het stralend zonnig weer, met een strak blauwe hemelse lucht, wandelen langs het helderblauwe tot diepblauwe water,, ganzen vliegen gakkend boven onze hoofden, glijdend door de blauwe lucht, en storm kon de verleiding van het blauWe meer niet weerstaan, druipend klauterde hij op de kant. We kregen frisse wangen en blauwe vingers en tenen van de winterkou en hebben in het café een cappuccino gedronken om voor vandaag afscheid te nemen van een stralende blauwe maandag. lieve groet, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook heel makkelijk overleefd hoor, sterker nog, ik heb er niet eens iets van gemerkt, tot ik in de avond bij een paar IG dames een plaatje over Blue Monday zag, en nu hier bij jou. Ik liep gisteren heerlijk in de zon in de duinen en bij onze naaistudio kwam een dame die helemaal gelukkig was met haar verstelde trouwjurk. Dus alles en iedereen blij. Je hebt wel een paar mooie blauwe plaatjes gevonden. Dat blauwe boerderijtje, staat dat in het Openluchtmuseum bij Arnhem? Komt me zo bekend voor...
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe ze er op komen om 1 dag dan aan te wijzen als blue monday.. ik snap wel iets van dat sombere gevoel, maar dat geldt dan volgens mij toch voor de hele maand januari ;-(
  Je hebt er een lekker positieve post van gemaakt. Het loopt hier allemaal niet helemaal gladjes en voorspoedig en ik (mijn lijf) kan heel slecht tegen kou waardoor ik enorm uitzie naar lente en betere en vooral warmere (letterlijk en figuurlijk) tijden. Ik voel me best blue, maar gelukkig niet depressief! We blijven positief ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo is dat! Hou het liever positief. En blauw is ook mijn lievelingskleur. Dus een blauwe maandag, geen punt. Groetjes,
  Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Eerlijk gezegd merk ik er nooit wat van. De maand januari is zeker niet mijn favoriete maand, maar ik neem het altijd maar zoals het komt...je kunt er toch niets aan veranderen. Er is desondanks meer dan genoeg om van te genieten!

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Trijnie,

  wat weer leuk om te lezen en nog leuker.... al die vrolijke blauwe foto's die je hebt geplaatst :-))))
  Nee, een echte depressie is ook heel wat anders en ik wens dit niemand toe. Je hebt dan wel vele vormen maar het is niet fijn om deze te krijgen of te moeten doorstaan.

  Ik zag/las dat je ook nog hele vele leuke dingen in de komende tijd hebt.
  Heerlijk om daar naar uit te kijken en dus....
  Voor je het weet is het voorjaar ;-)

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bedankt voor je positieve woorden....! Misschien hadden ze deze maandag beter een ander kleurtje kunnen geven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. I enjoyed over read your blog post.
  Your blog have nice information, I got good idea from this amazing blog.
  I am always searching like this type blog post. I hope I will see again…
  ผลบอล

  BeantwoordenVerwijderen
 12. شركة امست للتنظيف افضل شركة لتنظيف المنازل والشقق والفللوالبيوت والمجالس والكنب والمفروشات والخزانات بالقطيف والمنطقة الشرقية لديها عمالة مدربة وخصومات هائلة طما توفر خدمات مكافحة الحشرات ورش المبيدات بالقطيف باسعار رخيصة ومناسبة وخصومات هائلة

  شركة امست للتنظيف
  امست للنظافة القطيف
  شركة امست لمكافحة الحشرات
  شركة امست لرش المبيدات

  BeantwoordenVerwijderen