donderdag 21 april 2016

Het gras bij de buurman is.....

Ja, het gras bleek de afgelopen weken bij alle buurmannen groener dan bij ons!
Het zag er niet meer uit.....vol van onkruid, mos en een bolletje dat vogelmelk heet.
Een bolletje dat beschermd is in ons land (zal wel een andere soort zijn als die van ons) maar door mij niet zo beschermd wordt in het gras!
Grrr.....wat een rotding zeg! Alleen maar lange sprieten zonder bloem en moederlief maakt héééél veel nakomelingen!
Maar eerlijk is eerlijk: als ie bloeit is het een prachtig bloemetje....maar niet in mijn gras!!


De vele, vele bolletjes zijn dus of weggegooid of naar achter in de tuin verbannen.

We hebben een graspad tussen twee borders met een stukje gras vooraan bij het terras. Bij het graspad was het meeste onkruid en daarom besloten wij (ik dus....)  dat we dat even gingen aanpakken. Zaaien.....? Nee, geen optie want dan duurde het te lang voor we er overheen konden lopen, dus.....graszoden gekocht en aan het werk.
Maar....hebben jullie wel eens oud gras van de grond gehaald.....nou, ik zou zeggen: laat het maar doen! Wat een stom, saai en vermoeiend karwei is dat zeg! En het was maar een klein stukkie!
Het duurde toch echt langer dan ik in gedachten had. Eerst de zoden afsteken en dan de aarde eraf schudden ( anders zou het te zwaar worden om in de containers te gooien....)
En hoe moet je dat gaan aanpakken: je gaat zitten op een laag krukje (heel goed voor je rug....) dan leg je de graszode op een emmer en daarna ga je met een klein schepje en met je rechterhand (want links kan je wel proberen als je moe wordt maar dat lukt toch echt niet!) de aarde te lijf..zo dus:


Maar omdat dit zo saai is ben ik maar in ritme gaan trommelen: eerst een paardegalop....daarna wat andere ritme's en toen dat weer saai werd mocht manlief raden welk lied ik getrommeld had (dat deed ik vroeger met de kleuters ook)
Nou, die man kan het echt niet horen hoor terwijl ik het nog wel zo goed deed: het Wilhelmus....makkie toch!
Manlief sloeg op een ijzeren emmer dus het werd uiteindelijk toch wel een harmonieus geheel.
En toen de buurman ook nog vrolijk mee ging doen met z'n hogedrukspuit was het orkest compleet.
Nadeel van dit alles is wel dat je veel regenwormen gaat vermoorden......
Wanneer je alle graszoden weg hebt moet de grond nog aangestampt worden: ook zulk saai werk. Maar....daar heb ik wat op gevonden: we hebben samen op de grond de quickstep gedanst.
Het was maar een klein stukje dus we zijn niet meer aan de tango toegekomen!
Daarna de zoden erop....dat gaat snel!
Helaas bleven er 4 graszoden over!! Verkeerde berekening dus...en ja, die gooi je toch niet zomaar weg: die doen we wel op een stukje van het grotere grasveld.
Maar dat was weer geen gezicht omdat er dan nog een rest overbleef van lelijk gras, grrrr!
Dus.....vandaag nog maar eens 7 graszoden besteld. Dat gaan we morgen wel leggen....en je ziet: het pad is in ieder geval af!
En....zelfs nog groener dan bij de buren!Tussen het zandkloppen door kregen we nog de vraag of we gratis grind wilden hebben.
Jazeker wel, want vorige week hadden we het er net over gehad dat het grind voor en achter het huis steeds dunner werd en dat daar nodig weer een nieuwe laag over zou moeten.
Waar dat grind toch blijft....geen idee!
Met wat hulp hebben we dat grind opgehaald en kruiwagens vol afgevoerd naar de achtertuin: ik heb me nu toch een paar spierballen!
Maar ook dat ziet er nu weer picobello uit! De zomer kan beginnen.....Vandaag, met dat mooie weer, maar even uitgerust en van de mooie bloemetjes in de tuin genoten.
Dat mag toch wel na al dat geploeter zou ik zeggen!
En zoals je ziet: ik houd in de lente het meeste van kleine bloemetjes....vergeet-mij-nietjes, lenteklokjes, anemoontjes, scilla's, epimediums en witte druifjes.
De tuin kan me niet vol genoeg zijn met dit kleine spul!                                Maar nu heb ik toch zo'n last van mijn rechterschouder.....hoe zou dat toch komen?
                       12 opmerkingen:

 1. Elk voorjaar is het weer het zelfde, de tuin moet aangepakt, te beginnen met het gras!
  Wat een werk, maar als het dan eindelijk weer goed is, aan het eind van de zomer, moet je al weer haast opnieuw beginnen!
  Maar bij jullie is het gras nu wel heerlijk groen en onkruidvrij.
  En de bloempjes zijn erg leuk!
  Geniet er maar van!
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha,ha, even de schouders eronder (au,au) maar dan heb je ook wat, het ziet er toch weer heel mooi uit zo. Ja dat vogelmelk, een heerlijk bolletje, wij hebben ze ook en laat hier maar groeien, maar dus niet in het gras, tussen een veld buxusbollen kan het zijn gang gaan. De tulpen gaan het overnemen in mei en daarna bloeien de blauwgrassen. Een heerlijke voorjaarsborder. Wij hebben het gras met een frees verwijdert, maar was ook een groot oppervlakte en is ook een zwaar klusje, wat je gelukkig na een paar dagen weer vergeten bent. Geniet nu maar lekker van je mooie "nieuwe"tuin. Fijn weekend, groet Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jullie hebben toch ook een prachtige tuin....een ruimte heerlijk en wat heb je mooie foto's van alle voorjaarsbloemen gemaakt. De lelietjes-van-Dalen zijn dit jaar in mijn tuintje niet meer opgekomen...zo jammer. Het grindpad is super mooi.....beterschap met je schouder en ja herkenning...te veel...ik kan dit nog wel even....hihi....tuin klaar...dus verheugen op het mooie weer...lieve groet en fijn weekend Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stoere meid met je getrommel:)
  Het ziet er wel super gaaf uit nu!
  Snel in de stoel en geniet nog even van het zonnetje...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En wat hebben we dan na al dit noeste werk???: ...(tromgeroffel- of toch maar liever niet meer?)...een prachtige tuin met lekker fris groen sappig gras, zonder onkruid en een mooi vol grindpad waarvan de stenen weer naar de 'tuin-bermuda-driehoek' kunnen verdwijnen!!! Maar nu lekker genieten van je pracht-tuin in je tuinstoel, je schouders tot rust laten komen, een glaasje in je trillende hand (van alle spierontwikkeling) om er op te proosten. Zo, en owee als ik de eerste mol zie!!!
  Fijn weekend!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jullie hebben echt een mooie grote tuin, het is maar goed dat jullie van tuinieren houden. Na alle gedane arbeid kunnen jullie er nu weer fijn van gaan genieten. Fijn weekend!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat hebben jullie hard gewerkt!
  Heb wel gelachen hoor om je verhaal, maar je moet het nuttige met het aangename verenigen zeggen ze....toch?
  lekker trommelen en dansen,heerlijk!
  Geniet lekker van je mooie tuin!

  Groetjes,Sandra


  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dankzij jullie inzet wordt het een groene zomer zo te zien. Jouw post deed mij denken aan jaren geleden, toen wij ook graszoden hebben gelegd in de tuin van onze vorige woning. Een hele dag druk mee geweest, maar de daarop volgende nacht volgens mij voetbalvelden vol gras gelegd...in mijn dromen ging dat maar door! Ik werd er gek van ;-). Maar misschien toch beter dan een oijnlijke schouder!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik denk dat ik weet hoe je aan pijn aan je schouder komt...;) Maar het resultaat mag er zijn....
  Je buurman kan aan de slag want hier geldt zeker: het gras is altijd groener bij de buren ;) ;) ;)

  fijn weekend

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er in ieder geval weer picobello uit. Wat een werk is het toch Wij hebben wel gezaaid. Komt gelukkig op.
  fijne dag nog

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is ook het voorjaar Trijnie.
  Alles moet aangepakt worden.
  de een vind vogelmelk wel leuk en een nder weer niet.
  Jij hebt het op jou manier aangepakt en dat is dan ook goed :-)
  Je hebt weer een mooie ruime tuin waarin ook vast weer van alles gaat groeien en bloeien.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig verhaal weer :))
  Grind staat hier ook nog op t programma, nu alleen nog de tijd ergens vandaan halen ( en zin) maar dan eerst alles snoeien en ontgrassen hahaha
  Fijne avond Trijnie. En wat een mooie stationshal zeg
  Lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen