woensdag 30 maart 2016

Mijn "achterbuurtje".

Nadat ik in mijn vorige post vertelt heb over mijn "Goudkust" in de tuin moet het er ook maar van komen om te vertellen dat ik nu ook een "achterbuurt" ga creëren!
Toen ik voor het Paasweekend bij de AL.. was (ja, die goedkope kruidenier!) stond daar een rek met allerlei planten.
Ik ben dan natuurlijk altijd nieuwsgierig naar wat er allemaal in staat en zag klimrozen in vele kleuren, blauwe regen en nog veel meer: een waar snoepparadijs voor mij!
Maar er stond geen prijs bij....even vragen....antwoord: € 1.59! Huh....? Dat is vast een vergissing want ik heb ze in de tuin vanaf, denk ik,  € 12.95 of zoiets.
Nee dus....geen vergissing....echt waar!
Nu ben ik  iemand die de planten altijd bij goede kwekers heb gekocht maar.....hier werd ik toch wel een beetje hebberig van!
Nou....vooruit, ik neem er ééntje mee. Ik heb deze roos ( Paul's Scarlet) al maar die staat wat te kwijnen en wacht, denk ik, op een broertje!
Dus.....€ 1.59 uit de portemonnee getrokken en deze week gaat deze Paul er ook bij. Hoewel  ik denk dat ik deze maar John ga noemen, dan heb ik de helft van The Beatles in mijn tuin staan.....wie weet gaan ze nog zingen ook!
Ik zie het nu al voor me hoe ze de komende zomer geweldig mooi over de schuur heen hangen.
De kleur is rood maar op het dak van het schuurtje zal dat best mooi staan en dan wordt het een soort van "Red Light District" ......een achterbuurtje.

Verder hadden we met Pasen de kinderen en kleinkinderen voor de brunch hier: druk maar gezellig!
En natuurlijk hebben we eieren verstopt, een traditie die ze nog steeds leuk vinden.
Maar die kleuren.....! Tja, wanneer je tussen het groen moet zoeken moet het wel een beetje opvallen natuurlijk , vooral voor de jongste van net 2.
Deze oma had, door omstandigheden, niet veel tijd en kocht ze kant en klaar in de winkel....ziehier het mooie kleurenpalet van de zoekeieren! (En wat vinden kinderen dat mooi!, haha)

Voor de Paasdagen had ik zelf natuurlijk genoeg gefröbeld (daar zal ik jullie niet meer mee lastig vallen hoewel ze natuurlijk wel hééél erg mooi waren) maar dat is allemaal inmiddels weer naar de zolder verdwenen.
Dit mag nog even blijven staan....dat is nog voor het lentegevoel!En dan nu nog even mijn verjaardagscadeau's die ik zou laten zien. Ik wilde graag een kist voor de foto-albums van de kleinkinderen. Ieder jaar maak ik een klein foto-album van ieder kind en die lagen bij elkaar in een kartonnen doos op de zolder.
Maar ja,  dan bekijk je ze ook niet meer en wat is er nou leuker dan af en toe met een kleinkind even weer herinneringen op te halen met zo'n boekje erbij!
Dus....het moest een kist worden die hier in de boekenkast kan staan. En aangezien ik aan het "boek-ontspullen" ben was er nu ruimte voor.
Ziehier mijn cadeau.....ik vind 'm mooi!

Verder nog een steenvorm....
Toen mijn moeder overleden was en wij haar huis moesten leeghalen hebben we de spullen verdeeld en de rest weggedaan naar de kringloop....waaronder, je raad het al, de truttige steenvorm!
Die stond vol met kleine koperen en tinnen spulletjes en hing aan de muur....
De truttigheid ten top vond de hele familie! Dus....weg ermee!
En wat heb ik nu......een truttige steenvorm van de kringloop....haha! Hoe kan een mens toch zo veranderen hè, maar nu het zo plat op de tafel ligt vind ik het wel weer leuk!(voor even, denk ik)Verder nog wat mooie dingen zoals een houten kaarsenstandaard......altijd welkom!En het mooiste wat een oma zich kan wensen natuurlijk: zelf gemaakte cadeautjes van de kleinkinderen met liefde gemaakt....En verder.....bedankt voor jullie leuke reacties steeds weer: het maakt dat ik nog maar een poosje doorga met bloggen!
                                         
                                                                           groetjes Trijnie


16 opmerkingen:

 1. Wat een humor!ik ben benieuwd naar het red light district. Heerlijke post. Groetjes, Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb zelf ook een roos van die supermarkt in de tuin en die bloeit zo mooi.
  Voor dat geld kun je het niet laten staan.
  Leuk idee die fotoboekjes in het koffertje, op die manier kijk je ze veel eerder door.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Trijnie, wat een leuk van alles en wat bericht. Zo kan er veel passeren in een korte tijd. Bedankt voor je berichtje. De foto,s bewerk ik in Picasa, kun je gratis downloaden. Gaat heel gemakkelijk. Is een eenvoudig programma. Leuk om met je foto,s te pelen totdat je tevreden bent. Pas op , werkt verslavend.

  succes en groetjes Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het lijkt mij een drukke achterbuurt te worden met al die rondzoemende bezoekers straks maar wel heel gezellig!
  Je hebt een mooie kist gekregen, de perfecte plek voor alle fotoboekjes.
  En je steenmal....ik heb er nog een en denk er al een tijdje aan om hem op tafel te leggen.
  Ik denk dat ik hem nu toch maar naar beneden moet halen!
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Trijnie,
  Dat gaat een heel mooi achterbuurtje worden hoor, prachtig.
  Je kist voor de fotoboekjes is super mooi. Wat staat dat dan prachtig zo in de boekenkast. En je hebt gelijk, zo pak je nog eens zo'n boekje. Dat haal je niet zo snel van zolder naar beneden.
  Je steenmal vind ik heel mooi, een heel verschil natuurlijk of je deze aan de muur hebt hangen of op tafel hebt liggen. En met deze spullen er in staat het werkelijk prachtig.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. In de echte achterbuurten zouden ze zo'n mooie roos ook wel willen, dat kleurt de wijk lekker op. Ik ben benieuwd hoe de plant het gaat doen. Maar wat er ook gebeurt, de portemonnaie heeft er gelukkig niet al teveel onder te lijden gehad.

  Fijne avond! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tuurlijk neem je die mee, voor die prijs!! Waarom zou ie het niet doen, deze Paul of John? Gewoon met zorg en goede voedingsbodem planten en veel tegen praten (of zingen aangezien deze namen...;-)) Na een paar aria's van je, klimt deze roos tot grote hoogtes...(of je buren komen kijken wat er aan de hand is met het alarmnummer onder de knop, haha).
  Het kistje voor de albums vind ik super mooi passen in je kast. Een zeer goede én stijlvolle oplossing. Heerlijk met de kinderen (groot of klein!) door het leven bladeren, onbetaalbaar!
  Ik vind je 'veertjes'-lijstje ook zo mooi!!! En de stenen bak, tja...ik zie 'm toch nog steeds in gedachten aan een muur hangen...(sommige beelden raak je niet kwijt, zoals zo'n kurk-tegel met een gedroogd bloemstuk erop, hihi).
  Gezellig was het weer bij je! Ik ben blij dat je blijft bloggen. Wat moesten we zonder je...???
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb dit jaar mijn violen en nog iets " zomerigs " van de L...dl vandaan....Supergoeie plantjes hoor! Dus met jouw roos zal het ook wel goedkomen, hij is in prima gezelschap,toch?
  En met het mooie weer op komst krijgt hij een vliegende start.
  Groetjes,Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk allemaal, de stenen mal, de kunstwerkjes van de kleinkinderen en al die veertjes ;-)
  Mooie foto's!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijke post weer Trijnie. Leuk die gefrobelde veren. Mn gewonnen lijstje met veer prijkt hier ook nog steeds aan de muur :))
  Schitterende kist met een waardevolle inhoud, wat een plaatjes.
  Heel fijn weekend en succes met je halve beatles, alhoewel ik wel denk dat ze verwachten dat jij gaat zingen, zul je zien dat Paul weer helemaal opfleurt :)))
  liefs Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zoals jij het beschrijft ,zie ik het helemaal voor me, je achterbuurt vol met mooie rozen....
  Heerlijk al die foto's bij elkaar in de mooie kist, een kostbaar bezit hoor!
  Zo zie je maar weer dat oude spullen nooit verdwijnen, steen mallen, meubels enz. Het komt vanzelf weer terug en verdwijnt dan weer een tijdje!

  Fijn weekend, hopelijk veel zon voor je zangkwartet!

  Lieve groet Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahaha de Beatles in je tuin, geweldig! Heerlijk je foto's met de veren en de prachtige kist!
  Liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je nam echt maar 1 plant mee?? Wat knap! Heel fijn dat Paul nu gezelschap heeft, dat doet 'm vast goed. Al hoop ik dat ie als echte kwekersplant niet neerkijkt op deze goedkope vriend.
  Persoonlijk hou ik niet zo van rood (is me iets te vurig :-)) Maar je schuurdak fleurt er vast lekker van op.
  Je kist is prachtig, het idee van die fotoboekjes trouwens ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb met een grote glimlach je post weer gelezen.
  Je verteld het ook altijd zo leuk dat je het wel 'moet' lezen hihi...
  De kant en klaar gekleurde eieren zien er echt heel goed uit.
  Leuk om deze traditie in ere te houden.
  Je kist cadeau is ook een hele mooie en daar kan je wat mee :-)
  En ja, dat van naar de kringloop brengen en zelf vervolgens kater weer hetzelfde terughalen herken ik enigszins whahahaha....

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ha, ha....de Beatles in de tuin! Zal je nog zwaar vallen een Ringo te vinden, hoor!
  Hier waren de kinderen er ook voor de Paasbrunch. Ook hier erg gezellig en Ernst had een (door zijn moeder bedachte) speurtocht naar choco-eitjes hier in het hele huis. Daarvoor moest hij allerlei, best moeilijke voor zijn leeftijd, vragen beantwoorden en dat deed hij zo goed! Was zo leuk!
  Zo'n steenvorm heb ik ook gehad, vroeger. Stonden er nog van de miniatuurtjes in, ook zo lekker truttig. Maar nu zou het wel weer leuk zijn. Och, wat zijn we zelf ook aan het trutten, he?
  Ik vind je kist prachtig en een leuk idee inderdaad.
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een gezellige post weer. Ik heb hem met plezier gelezen. De Beatles in je tuin hihi. Ja dat wordt nog even doorsparen . Want dan zou ik wel voor alle vier gaan. En je kist is prachtig. Wat een mooi cadeau.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen