zaterdag 9 januari 2016

Recyclen.......

Vorig jaar had ik in januari veel goede voornemens waaronder afvallen, sporten, minder op de computer en een betere kok worden.......ha, niet EEN is er gelukt.....slap mens dat ik ben!
Gewoon geen doorzettingsvermogen, dat is het!
Dus....voor dit komende jaar opnieuw mijn motto:


Een betere kok worden.....laat me niet lachen!  Dat leer ik dus nooit!

Een keukenprinses ben ik nooit geweest en zal ik ook nooit worden!
Ik ben, te zien aan mijn omvang, best goed in het nuttigen van etenswaren maar koken......nee, dat is niet aan mij besteed!
Ik heb het, denk ik, van mijn moeder want die gooide wat etenswaren in een pan.....dat moest dan koken en daarna at je het op! Gekookte andijvie ( minstens een half uur/ drie kwartier gekookt) en dan met zo´n papje......bluh! Of , heel vernieuwend toen, spaghetti met smac uit een blikje.......herkennen jullie dat nog?















Wanneer ik eens een keer een recept lees van jullie dat heel makkelijk is, b.v vorig jaar het recept van Mirjam van het blog: "Hand have a nice day"  weet ik dat zelfs te verprutsen!
Ik moet jullie dus stiekem iets bekennen: ik vind koken dus gewoon NIET LEUK! Ik ben hier dus echt een uitzondering in, ik weet het, iedere vrouw vind koken toch leuk!!
Maar.....niet geklaagd: ik heb een man die graag in de keuken staat en zelfs mijn kinderen ( 2 mannen en 1 vrouw) vinden het leuk! Ik snap niet waar ze het vandaan hebben maar in ieder geval niet van mijn kant....
Maar ooit.....lang geleden wilde ik wel zo´n vrouw worden met van die handige kookhandjes. Toen we hier kwamen wonen wilde ik graag een mooie keuken met een groot fornuis: dan zou het vanzelf wel goed komen......had ik echt verwacht.
Kijk maar wat ik nodig dacht te hebben:


                                                           Acht pitten!! Twee ovens en een grill.......en ik kan het nog niet!

Maar ik ben wel heel blij met onze woonkeuken, ruimte genoeg voor meerdere personen die willen helpen (man en (schoon)kinders) en voor mensen die de krant willen lezen (drie maal raden wie dat is ....)



Je kunt wel zien dat het bij ons niet het "less is moreprincipe"  is. Ik houd wel van allerlei spulletjes in de keuken.....gezellig.
Links van de koelkast staat een hele oude koelkast die in gebruik is als drank/kookboekenkast. Ik vind ´m nog steeds mooi en ga het niet verven of logen. Dat zou ik toch wel jammer vinden.
Onderaan zit een kraantje om het water uit te laten lopen wanneer het ijs gesmolten was......






De rechterkant zit nog vol krassen van onze, inmiddels overleden, poes die altijd stiekem via de kast naar het aanrecht liep!

In het midden van de keuken staat een oud hakblok wat een makkelijke aflegplek is wanneer je de afwasmachine leeghaalt en een mooi ding om omheen te roetsen met een loopfietsje! Daar is ook wel de ruimte voor.....




Een paar industriele lampen hangen boven het aanrecht.......



Een rek met oude potten.........





Het glazenrek.....                                                                                                           en het oude lepelvaasje van mijn moeder.



























Soms denk ik er wel eens over om de gebroken witte kleur van de keuken te veranderen in een mooie kleur grijs maar ik ben bang dat ik alles dan te somber ga vinden........en manlief moet het ook willen natuurlijk! Er wordt nog over nagedacht!


                                            Waar ik wel heel goed in ben is door het raam naar buiten kijken of de plantjes goed groeien......

                                                                       ach, een ieder heeft tenslotte zijn talenten.....toch?
















30 opmerkingen:

  1. Heerlijk zo´n grote woonkeuken, had ik daar ook maar de ruimte voor. Ik moest zo lachen om dat blikje SMAC en toen las ik het verhaal, haha, dat aten wij vroeger ook altijd op zondag nog wel en inderdaad dat was toen heel modern en nieuw. En die oude koelkast.....supermooi. Onze katten zijn al een aantal jaren geleden overleden, maar ook hier zijn er nog genoeg sporen te vinden, vooral de stoelen.
    Leuke post, heb er van genoten.
    Groetjes, Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha Trijnie, je hebt het weer mooi verteld!
    Mooie keuken hebben jullie, lekker groot. Van mij hoeft het ook allemaal niet zo 'less', ik vind het op deze manier gezellig staan.
    Ik ben jaloers op jouw fornuis, zo één had ik er bij nader inzien ook graag gehad, want ik houd van koken (en eten!) en onze combi-magnetron is te vaak aan de kleine kant.
    Zo'n oude koelkast kende ik nog niet, grappig met dat kraantje eraan, reuze handig als bergkast. Schilderen kan altijd nog.
    Ook hier thuis herinneringen aan ouders en grootouders. Ik koester hun sier- en gebruiksvoorwerpen.
    Fijn weekeinde verder, groet, Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie post Hi Hi ook ik heb er van genoten. Prachtige mooie grote keuken heb je.

    Groet, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, ik ben jaloers op jouw fornuis! 8 pitten, 2 ovens én een grill!!Kwijl, kwijl....Haha, het doet me aan een reclame denken, van die meneer die zijn vriend de spiksplinternieuwe keuken laat zien met alle toeters en bellen en daarna doodleuk vraagt:"zullen we wat eten bestellen?"...
    Je leefkeuken heeft een heel gezellige uitstraling en je keukenkastjes zijn prima zo (zei diegene die dezelfde kastjes heeft, zelfs in dezelfde kleur, wel andere greepjes). En je oude 'koelkastje' is wel heel erg leuk, zelfs met het aandenken van de poes! Nog nooit gezien zoiets.
    Ach, je moet maar zo denken over dat koken: ieder z'n talent. Jij kunt zo heerlijk geamuseerd vertellen. En daar genieten ook heel veel mensen van. Zeker weten!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gezellige keuken hebben jullie....en koken is ook niet mijn hobby, ik heb er zelfs een hekel aan, maar kook wel hoor...
    Kook iedere dag gezond...maar om nou ingewikkelde recepten uit te gaan proberen....nee...dat ook weer niet.
    Maar ja...ieder zijn hobby...waarschijnlijk bij jou de tuin denk ik zo.
    Fijn Weekend.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je moet vooral doen waar je jezelf prettig bij voelt, Trijnie en zo vol is het ook niet. Wat heb je een prachtig fornuis! Dat moet een mooie plek zijn om spaghetti met smac klaar te maken hihi. Mijn jongste dochter eet het graag met macaroni, maar zelf vind ik dat niet echt lekker. Trouwens... de keuken zelf is ook een plaatje!

    Fijn weekend! Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een pracht fornuis, daar zou ik wel raad mee weten..hihi..koken en bakken heerlijk, maar de krant lezen moet natuurlijk ook iemand doen:)
    Jouw keuken heeft dezelfde indeling als die van ons, leuk om te zien!
    Ik vind het heerlijk een lichte kleur, maar smaken verschillen!
    Fijne avond ❤

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het ziet er in elk geval professioneel uit! En met al die helpers in huis zal je niet verhongeren, ook al kan je niet koken. Groetjes Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik vind het stiekem hartstikke oneerlijk!! Jij met zo'n mooie keuken, met een prachtfornuis en heel veel ruimte. EN JE HOUDT NIET EENS VAN KOKEN!! En zielige ik, in een klein keukentje waar je je kont niet kunt keren (zelfs niet nadat ik ben afgevallen) met een kleine kookplaat en een kleine oven. EN IK HOUD JUIST HEEL VEEL VAN KOKEN!!
    Er zou een wet moeten zijn die dit verbiedt!
    Ha, ha....nee geintje joh! e hebt idd een leuke keuken, dat lijkt me heerlijk!
    En nee...niet grijs maken! De muren zijn nog daar aan toe, maar niet de kastjes, want je ziet soms van die sombere keukens waarin echt alle lust je ontgaat tot koken (nou ja...dat had jij al...:-)
    Ik heb ook geen nieuwe voornemens hoor. Die van mij voldoen ook al jaren....!
    Liefs,
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  10. haha wat een zelfkennis ;-)
    Je moet ook gewoon doen waar je goed in bent toch?
    Sfeervolle plaatjes!
    Fijn weekend, Lydia

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lieve Trijnie,
    Zal ik eens wat vertellen:"Je bent niet de enige die niet van koken houdt, ik vind het ellendig, ik heb er een pure hekel aan!" Alleen een hele grote pan soep koken vind ik leuk en dan in porties in de diepvries. Altijd verse soep.
    Maar je hebt wel echt een gezellige familiekeuken. Ik zie het al voor me: familie staat in de keuken te koken en jij zorgt dat ze op de hoogte gehouden worden van het wereldnieuws. Is een belangrijke taak.
    En aan voornemens doe ik niet. Je kunt jezelf een heleboel wijs maken, maar als morgen de wereld verandert blijft er niets van over. Ik leef de dag zoals die zich voordoet en ik doe mijn best. En met kilo's heb ik gelukkig geen enkel probleem.
    Dus blijf gewoon jezelf en gelukkig met alles wat je hebt!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een prachtige keuken heb jij!! En hoe sneu dat dat niet helpt bij je kookkunsten ;-)
    Gelukkig maakt de sfeer daar aan de keukentafel veel (zo niet alles) goed!!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hahaha wat heb je er een leuk verhaal van gemaakt:-) je keuken is echt prachtig!! Jou woonkeuken is mijn hele woonkamer hihi, ieder zijn talenten, dat heb je goed! Geniet er lekker van.
    Fijn weekend.
    Liefs
    Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Trijnie!! wat heb jij een leuke keuken!! Waarom heb je die nog nooit laten zien hier?
    Ik vind koken wel leuk, maar alleen als ik er de tijd voor heb en dat heb ik niet altijd en ik zou willen dat ik acht kookpitten had, dat lijkt mij zo fijn he, Ik ben jaloers!!

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een fantastische keuken! Weet je, ik had zo'n moeder als dat jij bent. Ze hield en houdt niet van koken. Toen ik trouwde, dacht ik ook dat ik het niet kon. Maar ik vind het nu heel erg leuk. Het heeft ook iets creatiefs in zich.
    die andere goede voornemens; gewoon blijven proberen!
    Weet je, ik ben afgevallen door méér te gaan eten. Daardoor ga je vanzelf minder snoepen. Echt het helpt
    Groetjes,
    Barry

    BeantwoordenVerwijderen
  16. a
    t een prachtige en gezellige keuken. Kan mij voorstellen dat je daardoor helemaal afgeleid wordt van het koken, ha,ha,. Maar hardstikke goed dat je de taken verdeeld en rekening houdt met ieder zijn kwaliteiten. gewoon lekker genieten van de keuken en de mensen die je lief zijn en voor je koken.

    groetjes Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Via Fb op je blog terecht gekomen. Leuke post. Je hebt een prachtige keuken met een geweldig fornuis. Genoeg mensen in je huis die er graag op koken en hoe gezellig is het dan om het eten samen aan de grote eettafel op te eten.
    Gr, Margo
    (casadinarda.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Trijnie , wat een keuken , wauw , daar zou ik mijn gangen kunnen gaan . Ik hou namelijk erg veel van koken en van eten haha.
    En ik heb het ook niet van mijn moeder , die kon eigenlijk ook niet koken , ik doe nog veel dingen die zij maar raar vind.
    Maar om terug te komen op die keuken , zo'n prachtige ruimte , ook het hakblok , super .
    Om dan gezellig aan die tafel te zitten ......
    Groetjes
    Christel , Garcya's place

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Nou hier nog een hoor, ik houd niet van koken! Ik kan het wel, maar zal niet gauw een nieuw recept uitproberen ofzo.....Ik heb "beproefde " maaltijden die altijd lukken, en die ook lekker en gezond zijn, en het opeten is ook nooit een probleem haha!
    Goede voornemens vind ik onzin, waarom op 1 Jan beginnen als het het hele jaar door kan?

    ik vind jouw keuken prachtig, heel gezellig. Ik zou de kastjes niet verven ,wordt idd veel te donker dan.
    Het hakblok is supermooi, dat geeft meteen karakter aan een keuken.
    Fijn weekend!

    Groetjes,Sandra

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ik heb geen hekel aan koken, maar wel aan mijn kookplaat met de grote pit achteraan waar amper een grote pan op kan staan, laat staat de wok. Dus ik ben wel een beetje jaloers op die 8 pitten..
    En stel me al voor wat er allemaal in de oven kan staan.
    Maar ik moet je toch wat vertellen, ik ken iemand die ook niet van koken hield totdat ze een workshop gedaan had. En opeens kwamen er allerlei kookkunsten naar boven.. Dus wie weet!!
    Je hebt in ieder geval een mooie keuken om naar te kijken hihi...

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Mijn droomkeuken staat in jou huis.....ooooh wat mooi allemaal en wat een ruimte....het oude koelkastje vind ik fantastisch en ook de hakblok, waardoor in aan de slager terugdenk waar ik als kind met mijn moeder altijd naar toe ging en ik vond het toch zo interessant als mijn moeder dan vlees bestelde die op deze hakblok ging...zo mooi allemaal en dat je geen keukenprinses bent...tja dan heb je gewoon geluk met deze prachtige keuken.....mijn hobby is wel koken en ook met de kerst heb ik een uitgebreid kerstdiner bereid. In de ontzettend akelige kleine keuken waar je bijna niet met 2 mensen in kunt staan. Kun je zich dit voorstellen dat er echt wel een paar vloekwoorden de revue gepasseerd zijn...en dat met kerst...ik heb daarna direct een staatslot gekocht en heb ook gewonnen alleen is dat bedrag nog lange niet genoeg voor een nieuw huis...;) lieve groet Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Ik droom van jou keuken, maar ben best tevreden met wat ik nu heb een jaren 60 keuken met graniet en dubbele tegeltjes wasbakken
    Fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  23. ..een pracht van een keuken...en niet kunnen koken..misschien ligt je passie daar dus niet, anders kon je het wel...
    Mijn man moest erg lachen om je zinnetje....."een mooi ding om omheen te roetsen met een loopfietsje!"...ik zie het al helemaal voor me..Als je het weg doet mag je aan mij denken.
    En gelukkig heb ik dat 'Smac" recept nooit hoeven te eten, maar mijn schoonmoeder was daar ook fan van...gadver.
    En ik wens jou en je familie nog een fantastisch 2016, ik heb een beetje stil gestaan wat bloggen en reageren betreft, zit ook een beetje in een dip, maar bij deze dus...

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat heeeeeeeeerlijk zo'n keuken. Ik droom ervan. En dan dat fornuis helemaal top. Ik dacht meteen aan de kookkunsten van mijn moeder. Ik had niet te klagen hoor ondanks dat er alleen maar een pot zout en peper werd gebruikt. Maar ik lust dan ook "helaas" alles. Zelf vind ik het wel leuk om te koken en te experimenteren. Maar jij hebt weer een andere heerlijke gave. Je weet de gezelligheid in huis te brengen.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hoi Trijnie,
    Sjonge, wat heb jij een heerlijke keuken. Onze keuken is echt niet klein, maar zo'n oven/fornuis zou ik dolgraag willen hebben. Ik vind koken heel leuk, eigenlijk ga ik het steeds leuker vinden. Ben is ook een goede kok en hij mag het ook graag doen, dus nu koken we meestal om beurten. En helemaal leuk om iets speciaals te maken als we gasten hebben. Ik was helemaal verrast dat ik mijn naam in je tekst las, maar ik kan me niet eens herinneren welk recept ik het afgelopen jaar in mijn blog zette...haha...
    Ach, jouw groene vingers maken ook weer een hoop goed natuurlijk, dat is iets waar ik toch een stuk minder in ben.
    Ik ga nog een keer naar je mooie keuken-foto's kijken, heerlijk...
    Heel fijne dag verder,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een gave keuken! Wat een ruimte zeg, heerlijk! Is mijn droom ook zo'n mooi fornuis, het staat hier nog op de wensenlijst; een nieuw fornuis en een nieuw aanrechtblad, maar er moet hier nog zoveel gebeuren, gaat me veel te langzaam haha! Als ik dan dit zie dan kan ik niet wachten!
    Liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ondanks dat je niet van koken houdt, heb je wel een prachtige keuken!
    8 pitten, wat een ruimte! En gaaf die oude koelkast, zo heb ik dat nog nooit gezien!

    Ik meld me aan als volger.

    groetjes Marieke, rustiekbijmariek

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat heb je er een leuk verhaal van gemaakt. Ik zat met een glimlach te lezen.
    Je keuken is prachtig en gelukkig genoeg mensen om je heen die wel graag koken. Je kunt niet overal goed in zijn toch?
    Ik ben helemaal weg van je hakblok, zo mooi!
    Mooie foto's ook.

    Lieve groet, Hilgonda

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat een prachtige keuken, warm en gezellig. Maar onze keukens lijken inderdaad op elkaar. Leuk om te zien.

    BeantwoordenVerwijderen