woensdag 20 januari 2016

Decoratiemateriaal....of?


Decoratiemateriaal of afgeprijsde kerstartikelen?

Ja, jullie zullen gedacht hebben: wat is dat dan voor een rare titel!
Nou....dat komt zo: een paar weken geleden ging ik naar een tuincentrum hier in de buurt om wat voorjaarsbolletjes te kopen.
Het was zo'n zaterdag met regenachtig, triest weer en dan heb ik het nodig om wat opgevrolijkt te worden. Aangezien manlief aan het klussen was bij de jongste zoon had ik aan hem dus niks en ja, je moet dan toch wat.......een tuincentrum dus!
Ik had daar al snel mijn 2 potjes met bolletjes in de kar geladen (ja, je leest het goed......een kar, want je weet tenslotte maar nooit wat je onderweg nog tegenkomt) en liep "argeloos" de kerstafdeling op.
De afdeling met de 40% en 50% afgeprijsde artikelen.....daar ren je natuurlijk niet voorbij maar loop je even rustig doorheen.
Er werd al veel ingepakt maar er stond nog genoeg om even rond te kunnen struinen. En ineens kreeg ik een idee door de spulletjes die ik tegen kwam: ik had een magnoliatak gescoord voor weinig geld en die kon nu mooi op de kast komen te staan......maar dat moest dan een Monicatak worden! ( Naäapen is mij niet vreemd hoor....)
Ik zag veertjes en blaadjes en dacht ineens: die kunnen daar mooi in hangen. Monica van het blog hetmoonhuis.blogspot.nl had er een perentak mee versiert voor de kerst...
Ik pakte dus een zakje veertjes........ .......en een zakje koperkleurige blaadjes....


En dat dan voor de helft van de prijs.....maar niet heus!
De kassajuffrouw was volgens mij vergeten de helft van de prijs van de veertjes af te halen dus daar wees ik haar op. "Nee hoor" was het antwoord: "de veertjes is decoratiemateriaal en dus niet afgeprijsd".
Waarop ik vroeg hoe dat dan kon, want de bak met veertjes stond bij de afgeprijsde kerstspullen tussen bakken met kerstballen in.
"Ja, dan had u maar even moeten vragen of dat decoratiemateriaal of kerstspullen waren!" zei ze op kattige toon.
 Huh.....moet IK dat vragen omdat ze geen zin hebben om op alles een sticker te doen (wat ik heel goed begrijp hoor, want er is zoveel!!) of om alles wat goedkoper is even bij elkaar te zetten???
Is dat nou klantvriendelijk? Grrr....
Moeten wij voortaan, als klant, ons bij alles af gaan vragen: zouden het afgeprijsde spulletjes zijn of decoratiemateriaal?? Zien jullie hierbij het verschil? Nou ik niet hoor!

Toen nog even naar de Violier in Bennekom (waar je wel heel klantvriendelijk geholpen wordt) waar ook de kerstspullen waren afgeprijsd. Daar kocht ik nog een paar glazen...........tja,ik vind dat het klokjesbloemen zijn maar voor de kerst zullen het wel kerstklokken zijn geweest.
En deze waren wel de helft van de prijs! Mooi hè.
Een beetje kleur mag er wel bij: een groenige kleur op de pot. Zo vind ik 'm wel leuk geworden. Natuurlijk niet zo mooi en groot als die van Monica maar voor mij is het goed zo: bedankt voor je inspiratie Monica!
En wat denken jullie: is dit een decoratiestuk of een kerstlichtje.....


                                                           Denk er aan als je zoiets koopt: wel even vragen wat het is hè!!

31 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk om te zien Trijnie en jij weet ook altijd wel iets leuks en sfeervols te maken.
  Had je die korting nou nog wel of niet gekregen? Ik zou er tenminste wel even achteraan gegaan zijn in de winkel met het feit dat deze decoratiespullen bij de afgeprijsde artikelen liggen! Hoe dan ook, je hebt er wel weer iets ontzettend leuks van gemaakt :-)

  Groetjes,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi geworden Trijnie...in deze tijd mogen ze in het tuincentrum wel wat klantvriendelijker zijn zeg...
  Je hebt er weer een heel sfeervol item bij.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi (na)gemaakt..hihi!
  Leuk om zo inspiratie bij elkaar te lenen!!❤

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die mevrouw achter de kassa had zeker haar dag niet en had het misschien ook wel nodig om een beetje opgevrolijkt te worden hihi;) Maar jij hebt in ieder geval een gezellige tak, leuk!
  Je lichtje is ook heel sfeervol!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha Trijnie, wat dacht je van een voorjaarstak? Die klokjes zijn dan sneeuwklokjes en je kunt m rustig laten staan voorlopig hoor, want veertjes passen ook weer heel goed bij pasen. Jammer dat de veertjes niet waren afgeprijsd, maar die zijn meestal toch niet zo duur toch?
  Heel mooi hoor en de kleur van de vaas is ook prachtig erbij!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt leuke spullen gekocht, zeker de glazen kelken/kerstklokjes, heel decoratief.

  Fijne dag morgen.

  Lieve groet, Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je bent heel creatief bezig geweest, ik vind het resultaat heel mooi geworden. Daar kun je wel even mee vooruit. Volgens mij ligt in het tuincentrum hier dichtbij alles wat afgeprijsd is bij elkaar. Dus als daar de veertjes lagen, had je inderdaad recht op korting! En daar kan de kassajuffrouw het mee doen ;-).

  Liefs, de rijdende rechter (hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die kelkjes zijn zo mooi , ook de veertjes al dan niet afgeprijsd , ze zijn heel leuk .
  Je hebt toch van dat personeel dat altijd moeten gelijk hebben , het mag nu zo wel zijn maar vriendelijkheid kost niks .
  Goed geslaagd met kerst/paas/voorjaarsdecoratie .
  Fijne dag
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hoort het veel tegenwoordig, of maakt het zelf mee, dat het winkelpersoneel steeds onvriendelijker wordt, terwijl ze toch beter zouden moeten weten.... Aan de kassa zijn ze vaak met van alles bezig, behalve met jouw boodschappen en horen niet de helft van wat je zegt.
  Ik geloof dat ik het had laten liggen als ik geen korting gekregen had, maar dat kan ik vanaf hier natuurlijk makkelijk zeggen hè.
  Leuk die veren en klokjes in de pot, nog maar ruim twee maanden en dan is het Pasen. Je bent er gewoon vroeg bij met de versiering:-)
  Groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel leuk geworden! Toch leuk om dmv de blogs bij elkaar inspiratie op te doen!
  Groetjes, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kerstspullen of decoratiemateriaal, kerstmateriaal of decoratiespullen...voor mij valt het toch onder de zelfde noemer, zeker als het ook nog gewoon door elkaar staat. Dan zijn zij in gebreken gebleven om dat ergens te vermelden, dat hoeft de klant idd toch niet te 'onderzoeken'...Tja, aan service ontbreekt het in de detailhandel nogal eens (nu krijgen ze het de laatste tijd ook wel voor hun kiezen, maar dan nog mag de klant daar toch niet de dupe van zijn). Enfin, je zou er geen 'veertje' voor laten...Jij hebt in ieder geval een heel leuk decoratie-stuk in je kamer staan, geïnspireerd door Monica, maar toch met een eigen inbreng. Dat is nu ook zo leuk aan het bloggen, inspireren ja, imiteren, nee...En je 'groenige' pot vind ik er super bij staan! Prachtig die kleur!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind die glazen decoratiematerialen nog mooier ook! Je heb weer geboft. Groetjes,
  Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een gedoe en zeker niet klantvriendelijk.......maar de tak is mooi hoor Trijnie...weet niet of ik de klokjes er in zou hebben gedaan vind hem denk zonder mooier maar dat ben ik en jij bent jij toch ?....liefs van mij x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Helemaal niet klantvriendelijk....maar het staat wel erg leuk!! Super mooi die glazen klokjes ofwathetookmagzijn...

  Liefs Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha, soms zou je die meiden over de toonbank heen trekken...
  Klantvriendelijkheid is tegenwoordig ver te zoeken.
  Maar ondanks dat heb je er iets moois van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die glazen klokjes vind ik schitterend en ook nog eens een goede koop. Die hangende veren brengen mij ook wel op ideeën, erg leuk, maar bij zo'n chagrijnige winkeljuf had ik ze toch lekker achtergelaten.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een prachtige voorjaarstak, super leuk idee. Het ziet er heel gezellig uit.

  Groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jeeetje wat een heisa, en zeker niet klant vriendelijk... Maar je tak ziet er wel heel gezellig uit.

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het is een mooi geheel geworden. Dat van die kerstspullen is mij ook eens overkomen, ook in een tuincentrum. OP dat moment kocht ik het wel, maar daarna ging ik toch liever naar een ander tuincentrum. Of dat nu hun bedoeling was... In ieder geval heb jij een fraaie blikvanger.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ha,ha, je hebt je niet uit het veld laten slaan, wat een gedoe he. Het is wel heel mooi geworden, daar kun je weer heel blij van worden,
  groet Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ha Trijnie, nou ik pak ook altijd direct een kar hoor! Mooie spulletjes heb je gescoord; jammer dat het soms zo onduidelijk wordt aangegeven wat afgeprijsd is of niet...maar ja joh...uiteindelijk heb je een gaaf item in je kamer staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ja, bij een tuincentrum " moet " ik echt een kar nemen....kan er niks aan doen!
  Maar ik had de blaadjes laten liggen hoor als ze niet afgeprijsd waren , eigen schuld hihi! Je hebt er een mooi arrangement van gemaakt, met je eigen "twist"...is belangrijk toch? Ik haal ook mijn inspiratie van andere blogs en uit tijdschriften, en geef daar mijn eigen draai aan...

  Fijn weekend Trijnie!

  Groetjes,Sandra


  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi!

  Leuk geschreven, ik zag het gewoon voor me! Heel frustrerend inderdaad dat ze dat niet duidelijk aangeven. Maar het resultaat mag er zijn.

  Fijn weekend!

  Groetjes Marieke,
  rustiekbijmariek.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Een vaas met een verhaal en wat voor 1. Kan daar dus ook absoluut niet tegen. Als iets niet geprijsd is heb ik ook zo'n hekel aan. Laatst bij de supermarkt kocht ik iets wat op t kaartje op t schap anders was geprijsd dan de kassa aangaf. Kreeg ook n verfijnd antwoord dat alles duurder werd grrr
  zij hebben te zorgen dat t of goed geprijsd of elders ligt. Sneaky way om toch aan hun omzet te komen. Geniet jij maar lekker van gezellige pot met inhoud en vergeet die pinnige nuf. Zal wel tijd van de maand zijn geweest( standaard antwoord hier in huis hahaha)
  Fijn weekend Trijnie
  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heel creatief (nageaapt) gedaan Trijnie. Dat is juist het leuke van bladen en het web, je doet ideeën op waar je dan je eigen draai aan kunt geven. En je laat Monica met de veren pronken, dus.. Echt één op één kopiëren vind ik trouwens wel heel ergerlijk, net als die winkelmedewerkers die vinden dat je het zelf uit moet zoeken..

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het is natuurlijk leuker als je bij de kassa afrekent en korting krijgt terwijl je het niet verwacht, op deze manier valt het wel tegen. Toch heb je de takken prachtig versierd. De veertjes kun je ook nog voor paastakken gebruiken. Zo worden de takken in Zweden met Pasen altijd versierd. Meestal zijn die dan wel in felle kleuren uitgevoerd. Fijne week, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Superleuk geworden! Weet jij van welk merk die bloempot is? Ik heb ' zelf nl in de groentint en zou graag de grotere maat erbij zoeken. Helaas weet ik niet van welk merk deze is.
  Groetjes, Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Superleuk geworden! Weet jij van welk merk die bloempot is? Ik heb ' zelf nl in de groentint en zou graag de grotere maat erbij zoeken. Helaas weet ik niet van welk merk deze is.
  Groetjes, Annette

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Zo herkenbaar, je frustratie! Maar ondanks de klantontvriendelijkheid (wat een lang woord :p) is je tak een plaatje! leuk met die kleuren zo

  Groetjes,
  Alberta

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Zo herkenbaar, je frustratie! Maar ondanks de klantontvriendelijkheid (wat een lang woord :p) is je tak een plaatje! leuk met die kleuren zo

  Groetjes,
  Alberta

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Oh dat is zo irritant als ze dat zo oplossen grrr, maar je hebt het wel heel gaaf gestyled zeg!
  Liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen