donderdag 15 oktober 2015

Een koud uitje.....Ja hoor.....wij zijn weer zo dom om op een hele koude dag een uitje te plannen! Hoe stom kun je zijn!
Wat was het geval.....
Omdat we deze week 43 jaar ( huh.....al 43 jaar? zuchtte zij, waar blijft toch de tijd....) getrouwd waren zijn we dinsdag met de trein op stap gegaan.
In augustus waren bij de Etos treinkaartjes voor € 9.95 te koop en zo'n aanbieding laat je natuurlijk niet aan je neus voorbij gaan.
Ze bleken tot 1 november geldig dus haast was geboden....de afgelopen tijd hadden we het te druk om er iets mee te doen ( huh...hoezo druk, we werken toch niet meer?)
Maar nu was deze trouwdag natuurlijk een mooie gelegenheid!
Wij gaan er altijd van uit dat we met zo'n kaart het optimale eruit moeten halen dus.....Groningen, Maastricht, Den Helder of Vlissingen zijn dan eerste keus (haha) maar helaas.... deze kaart ging pas in vanaf 11 uur waardoor deze steden geen optie waren.
Vorig jaar was ik met een stel vriendinnen naar Dordrecht geweest en dat was goed bevallen dus.....Dordrecht werd het. Ik wilde daar ook nog naar het onderwijsmuseum, dus de dag kon bij voorbaat al niet meer stuk!

Met de trein reizen we niet zo vaak maar we wisten gelukkig wel dat we in en uit moesten checken, dat was alvast iets.
Maar eenmaal in de trein beland kwamen we tot de ontdekking dat we toch echt, heus waar , niet meer mee kunnen in deze tijd! Wij horen niet bij de oordopjesgeneratie!
Wij gingen op stap zonder onze oordopjes maar wel met een aaifoon en een mond om mee te kletsen dus....hoe modern wil je ons hebben!

We kwamen in een stilte-coupé terecht......wij schreeuwden er vrolijk op los ( onze generatie word nl een beetje doof zoals jullie weten ) maar niemand nam er aanstoot aan omdat ze ons toch niet konden horen. Dat is dan wel weer een voordeel...
In de eerste trein zaten we benedendeks waardoor we niet zo heel veel zagen behalve dit:


.....en helaas voor de man: het was geen zomer!


Anderhalf uur na vertrek kwamen we in Dordrecht aan.....een gezellige stad met een oud gedeelte en daar houden wij wel van. Eerst maar eens lekker gaan lunchen.

Mooie geveltjes her en der maar.......wat was het koud!!
We liepen te kleumen en te blauwbekken......een Siberische kou hing in de straten.
De leukste winkeltjes gingen speciaal voor ons pas op woensdag open, we konden dus alleen de etalages bekijken ( in die kou!) en de stad was lang niet zo leuk als ik dacht.
De vorige keer waren er overal volle terrasjes.....tja.
We vluchtten af en toe een " jeweetnooitofjeietsleuksvindwinkel" in.......


Maar nee, niks leuks te vinden.......alleen iets voor verzamelaars van vaasjes, oude kaarten of koperen potten.
Dan toch maar weer even ergens naar binnen voor koffie. Helaas moet je er toch ook weer een keer uit en dus besloten we om naar het museum te vertrekken. Die bleek nog wel een eind lopen te zijn en het was al wat laat in de middag....en nog steeds koud.
Ook wilden we nog uit eten maar dit trok ons niet zo:


Om nou tussen de bh's en onderbroeken te gaan zitten.......dat bevorderde onze eetlust toch echt niet!

De Siberische kou werd ons toen te veel....we besloten maar naar het station te gaan en met de trein richting Utrecht te vertrekken.
Dan konden we daar ergens gaan eten.....goed plan!
In Utrecht eerst maar eens geborreld ergens aan de gracht, het was lekker warm binnen en er heerste een gezellige sfeer.
Daarna gingen we op zoek naar een restaurantje.  Hebben jullie dat ook dat je niet als eerste in een restaurant wilt zitten? Maar ja .....één moet er toch de eerste zijn? Nou, wij niet dus.
Gelukkig is hier altijd wel wat te beleven, ook op een gewone dinsdagavond.
We kwamen in een soort van studenten-eettentje.....gezellig druk.....geroezemoes genoeg. Lekkere spare-ribs en saté gegeten en daarna zou voor mij het belangrijkste komen: het toetje! Daar kun je mij 's nachts voor wakker maken.
Ik bestelde ijs en toen het gebracht werd schoot echtgenoot enorm in de lach toen hij mijn gezicht zag: een schoteltje met een servetje en daarop een klein, kartonnen bakje Ben and Jerry's ijs!! Die hadden we al eens bij de postcodeloterij gewonnen en ik vind het niet eens lekker!
Toen onze achterbuurvrouw (die kreeft aan het eten was) haar tang langs mijn hoofd door de ruimte liet vliegen (haha) was de maat vol: dit was dus niet het leukste uitje dat we ooit hadden!
Maar gelachen hebben we in ieder geval wel....
De volgende ochtend zei manlief: ik dacht dat ik vannacht naast een zeehond lag te slapen en jullie begrijpen het al: verkoudheid houd je als herinnering aan zo'n uitje over!

Misschien helpt een ui naast het bed......


31 opmerkingen:

 1. Dat is een hele prestatie...43 jaar getrouwd...van harte gefeliciteerd en uiteraard nog veel gelukkige en gezonde jaren saampjes gewenst.

  Echt jammer van die kou tijdens jullie dagje uit. Wanneer je vooral loopt te kleumen, is het allemaal toch een stuk minder leuk en tot overmaat van ramp zaten er ook nog een aantal winkels dicht. Gelukkig konden jullie achteraf wel om alles lachen, nu hopen dat jouw verkoudheid snel verdwijnt en je man daardoor weer lekker kan slapen.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel leuk zo'n uitje. Gezellig zo samen me je man. Gefeliciteerd met jullie 43-jarig huwelijk, dat is een hele tijd. Dordrecht is echt leuk, voor ons is het redelijk op rij-afstand dus wij doen het met enige regelmaat. En dan gaan we vaak voor Villa Augustus, daar kun je zo geweldig leuk en lekker eten. Maar ook rondkijken, er is veel te zien.
  Het zit alleen niet echt in het centrum, iets daarbuiten.
  Misschien iets voor de volgende keer?
  Groetjes,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet leuk voor jullie, maar als blog lezer is het erg leuk om te lezen.
  Gr Jan Wilde een Tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och, och....is dat nu jullie beloning voor 43 jaar flink volhouden....:-) ?
  Dan mag je toch iets leukers verwachten!
  Volgende week donderdag ga ik met nog 4 vriendinnen een dagje naar Dordrecht.
  Ik hoop toch dat wij een leukere ervaring hebben!
  Jammer van jullie uitje, maar je hebt er wel weer een leuke blog aan overgehouden!!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allereerst gefeliciteerd met jullie huwelijksdag!
  Jij kunt van een minder geslaagde dag toch nog een leuk verhaal maken, waarbij onze mondhoeken vanzelf moeten krullen. Want het is allemaal zo herkenbaar! Dat van het in- en uitchecken (waar zijn die iedereen-begrijpt-hoe-het-werkt-papieren-treinkaartjes!), winkels die maar bepaalde dagen open zijn (grrrr) en een ijsje in een bakje, hup zo uit de vriezer. Dat laatste hebben manlief en ik jaren geleden eens gehad in Frankrijk: heerlijk gegeten, toetje besteld. Zien we opeens de ober naar de buren rennen met een bordje en terugkomen met twee Magnumijsjes erop. "Zal toch niet..?" dachten we nog. Jawel hoor! Het was wel de tijd dat deze ijsjes nét op de markt waren, zo'n 25 jaar geleden. Maar dan nog...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hartelijk Gefeliciteerd met jullie trouwdag! Hij is van Robijn!
  Jammer dat het zo koud was, maar ik denk dat jullie best veel plezier hebben gehad, al is het alleen al vanwege jullie humor!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag!! 43 jaar.. en nog steeds samen zo heerlijk kunnen lachen, top toch!!
  Wel jammer van het weer, dat kan net het verschil maken!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van Harte Gefeliciteerd met jullie 43-jarige trouwdag!
  Wat een prestatie!
  En dat is zo'n uitje overleven dan ook weer, haha, ik vind het wel leuk om te lezen dat het ook wel eens wat minder leuk kan gaan ;-) bijna net als een goed huwelijk, hihi...
  Toch gelachen in ieder geval en daar gaat het om.
  De volgende keer toch maar in september?

  Lieve groet, MJ

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, ik heb hardop zitten lachen toen ik deze komische post las. O ja, natuurlijk nog van harte gefeliciteerd met jullie 43ste trouwdag en jammer dat het weer niet meezat. Dordrecht was ooit leuk, maar de laatste jaren lijkt het wel een beetje te verpauperen, heel jammer.In elk geval zien jullie alles optimistisch in als ik het goed begrijp, dus toch een lollige dag.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ohh , Trijnie , ik kan het mij zo al voorstellen , twee verkleumde mensen die voor een restaurant naar de een wasdraad zitten te kijken . Wat heb ik gelachen ,
  Ik wens jullie toch een mooie 43ste huwelijksverjaardag , misschien het dagje eens overdoen in warmere tijden .
  Groetjes
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer dat jullie dagje-uit een beetje in het water viel, maar desondanks nog van harte! Zo lang heb ik het nog nooit volgehouden:-)
  Denk je naar één stad te gaan, kom je er in twee en dat met hetzelfde treinkaartje.
  Tamelijk onfatsoenlijk om een dergelijk toetje te serveren, maar waarschijnlijk vinden de Utrechtse studenten dat heel gewoon. Wij zijn gewoon van een andere generatie, denken dat alles nog in een keurig schaaltje geserveerd wordt.
  Wat wordt de volgende bestemming?
  Groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Trijnie wat heb ik genoten van je uitstap-verhaal... soms verwachten we er veel van,
  plannen het héél goed maar loopt het anders uit en ja de koude doet er dan ook geen
  goed aan...hopelijk ben je snel van je verkoudheid af .. alsnog mijn felicitaties met jullie
  43ste huwelijksverjaardag !!!
  héél fijn weekend alvast
  Liefs Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Er zijn er maar weinig meer die het zo lang volhouden. Al zijn we zelf in jan ook alweer 35 jr getrouwd.
  Het was dinsdag echt guur, en op een station al helemaal.
  Gelukkig kunnen jullie er smakelijk om lachen, en nu niet ziek worden hoor.

  Gefeliciteerd en een fijne avond

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nog gefeliciteerd met jullie 43e huwelijksdag! Wat was dit leuk om te lezen zeg, hoewel ik me kan voorstellen dat jullie het iets minder leuk vonden. Ah gelukkig konden jullie er ook om lachen. Maar wat apart van dat toetje! In de zomer hebben wij ook een paar keer langs de Utrechtse grachten gezeten. Meestal wat drinken maar ook wel eens wat eten en dat was altijd echt goed en lekker. Hopen maar dat je verkoudheid snel over gaat!

  Liefs, Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Van harte gefeliciteerd nog met jullie trouwdag! Ik heb je verhaal vermakelijk gelezen!! Het was dinsdag echt waterkoud buiten inderdaad, niet heel fijn voor zo'n tripje. Volgende keer meer geluk toch? :)

  Liefs
  Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Van harte gefeliciteerd nog met jullie trouwdag! Ik heb je verhaal vermakelijk gelezen!! Het was dinsdag echt waterkoud buiten inderdaad, niet heel fijn voor zo'n tripje. Volgende keer meer geluk toch? :)

  Liefs
  Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Van harte gefeliciteerd nog met jullie trouwdag! Ik heb je verhaal vermakelijk gelezen!! Het was dinsdag echt waterkoud buiten inderdaad, niet heel fijn voor zo'n tripje. Volgende keer meer geluk toch? :)

  Liefs
  Mandy

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gefeliciteerd met jullie 43e trouwdag en inderdaad het was afgelopen dinsdag echt vreselijk koud. Dordrecht is prachtig, anders doen jullie het in het voorjaar toch nog eens, maar dan op woensdag als de zon schijnt en dan zoek je op internet vast naar een goed restaurant met een uitgebreide toetjeskaart ;-)
  Beterschap, ik loop sinds vandaag ook te snotteren hoor bah ;-(

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Stiekem gelachen om julie koude uitje. Helemaal nu wij hier in het lekkere warme Australië zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Haha, wat een prachtig verhaal weer en hoe herkenbaar! Het zou een dagje van ons geweest kunnen zijn. Nu vind ik je ui foto wel heel mooi, en de geveltjes staan er ook mooi op, heb je er toch nog iets leuks aan overgehouden... En mij laten lachen, dus wat mij betreft... Geslaagd!
  Groetjes Cora

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Gefeliciteerd met jullie trouwdag. Mooi verhaal.

  Ik hoop dat je niet ziek bent geworden.
  Fijn weekend!
  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hartelijk Gefeliciteerd met jullie huwelijksdag...
  Ik lag weer dubbel...
  Fijn Weekend.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Gefeliciteerd met jullie trouwdag nog. Het was inderdaad zo ontzettend koud, het leek wel wineer.

  Groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoi Trijnie,
  Alsnog van harte gefeliciteerd met jullie 43-jarig huwelijk. Ik heb met plezier je verhaal van jullie uitje zitten lezen. Brede glimlach op mijn gezicht. Maar ik kan me goed voorstellen dat die glimlach bij jullie er niet zo opkwam die dag. Als je het zo koud hebt en de leukste winkeltjes zijn niet eens open, dan is dat niet zo leuk. Misschien toch in het vervolg maar alleen in de lente en zomer van die uitjes doen? En dan even inlezen voor je op pad gaat.
  Ook jammer dat het restaurantje in Utrecht ook nog een domper was.
  Gelukkig hebben jullie het samen heel gezellig altijd, al 43 jaren lang, dus zo erg was het allemaal niet.
  Fijn weekend, geniet ervan...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Allereerst van harte gefeliciteerd met jullie 43e huwelijksjaar en wat kun jij toch heerlijk vertellen en schrijven. Echter dit kon een verhaal van mijzelf zijn....een uitje naar Maastricht, ook met Siberische kou, rennen over de brug anders bevroor je neus, een eetbon op zak en het restaurant ging pas om 7 uur open, dus dat betekende uren in Maastricht, winkels kijken en koffie drinken om uiteindelijk toch maar ergens anders een hapje te gaan eten en dan in een restaurant terecht komen waar geen mens zit....helemaal niet leuk...dus jouw verhaal is zo herkenbaar...heerlijk....fijn weekend en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een leuk verhaal, weer! Niet zo leuk voor jullie dan, maar wel om te lezen....haha. Alsnog van harte gefeliciteerd!


  Groet,Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hi hi wat een verhaal! Je schrijft het altijd zo beeldend dat ik het al helemaal voor me zie :). Jullie zullen deze trouwdag iig wel niet snel vergeten!
  Beterschap! Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Alsnog Gefeliciteerd :) wat een smakelijk verhaal! Groetjes Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Van harte gefeliciteerd nog met de 43 jaren en wat een leuk verhaal houden wij er weer aan over.
  Misschien was het tussen de knollen en citroenen toch wel heerlijk toeven geweest, maar het ziet er idd een beetje vreemd uit.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Nog van harte met deze mooie mijlpaal..43 jaar!
  Gelukkig konden jullie er samen nog om lachen, dat is de kracht van 43 jaar samen zijn..hihi!
  Maar Dordt is toch echt wel leuk, ik kom er regelmatig, had je geen adresjes op www opgezocht die je wilde bekijken?
  Jammer, maar goed als ' geen werk meer hebbende mensen' plan je nog maar eens een dagje weg, komt vast goed!

  BeantwoordenVerwijderen