zondag 10 mei 2015

Van een bos krullen tot een bos bloemen.....


Over 2 weken gaat onze jongste zoon trouwen......de kleine krullenbol is groot geworden! En moeders krijgen op dit soort momenten soms een beetje heimwee naar lang vervlogen tijden.
Tijden waarin je voor je gevoel zelf nog jong was.....je kinderen nog klein en je de tijd nog wel even stil had willen laten staan.
De tijd dat je nog zo'n vrolijk jongentje met een bos krullen om je heen had!
Maar die tijd is toch echt wel voorbij.....evenals die krullenbol! Die verdween in de pubertijd en moest plaats maken voor een eh.........hanenkam!!
En dat moest er dan zo uit zien: ( ja ik weet het: ik kan niet tekenen....)Maar dan zegt een wijze moeder niet: dat lukt niet als je krullen hebt.....nee, ze houd wijselijk de mond!! En dan hoor je na een half uur de schreeuw:  " mamaaaa.....kun je me helpen?
"Dat stomme haar wil niet rechtop blijven staan, d'r blijft zo'n idiote krul bovenin staan, grrxxx!!!"
(jaaaha.....dat had ik met m'n wijze moederhoofd je ook wel kunnen vertellen....maar wederom houd ik wijselijk mijn mond!!)
Wat staat ons te doen....volgens zoonlief moet er behangplaksel in dan blijft het wel rechtop staan! (haha)
Moeder helpt hem daarmee en warempel: een rechtopstaande hanenkam is het resultaat, geweldig mooi! (maar niet heus)
Zoonlief stapt op de fiets om het uitgaansleven zo'n 6 kilometer verderop te bezoeken.....met de hanenkam.
Onderweg overvalt hem een regenbui.....nee, nu mogen jullie niet lachen hoor, dit is dramatiek ten top!!
Aangekomen op de plek van bestemming heeft hij een gezicht vol behangersplaksel en een platgeslagen  hanenkam.....tja, daar versier je geen meisjes mee!
En dan weet je, zo'n "fase" gaat wel weer over: bij de oudste ben ik eens naar boven gehold omdat ik dacht dat hij hevig stond te overgeven, bleek het zijn "muziek" te zijn......tja!

 En had jongste die krulletjes nog maar......kijk nou toch hoe schattig:


 


Nu moet ik zeggen: zo'n kerel die altijd in kapotte spijkerbroeken loopt met kistjes aan z'n voeten en nu ineens verandert in een man in pak.....ja, dat heeft ook wel wat hoor! Wat kan je dan, als ouders, ook weer trots zijn!
De a.s bruid heeft mij gevraagd om haar bruidsboeket te maken....wat een eer hè! Maar ook wel spannend hoor. Ze wil graag een soort veldboeket van  bloemen die bloeien in de pluktuin vlakbij de plek waar de trouwerij plaatsvind.

Wat het dan gaat worden is ook voor mij nog een verrassing omdat je niet weet wat er dan bloeit in die tuin. Ik ben benieuwd wat het zal gaan worden en ik ga ontzettend mijn best doen.....dat snappen jullie natuurlijk wel!
Ook ga ik de bloemen op de tafels verzorgen.....ik hoop in ieder geval dat het fluitekruid dan ook nog zal bloeien aan de kant van de weg want dat past wel goed bij een bruiloft in een hooiberg!

Deze onderstaande bloemen zullen het in ieder geval niet worden.....die staan in onze eigen tuin maar het verhaal moet toch wat verlevendigd worden met wat foto's vind je niet? En de tuin wordt weer zo mooi.....echt genieten!


 
De akeleien beginnen nu overal in de tuin te bloeien: ze hebben zich weer heerlijk, in verschillende kleuren, uitgezaaid. Altijd weer een verrassing waar ze opkomen!


                    Ook de bosviooltjes zijn er weer: die mogen ook opkomen waar ze willen, dat vind ik er juist zo leuk aan!


                                                                                 De vroeg bloeiende clematis.


                                                               Vogelmelk is een bolletje dat verwilderd maar ook her en der op mag komen....


                                      
                                       Wat is dat vergeet-mij-nietje toch altijd een lief bloemetje! Die mag ook overal opkomen.....

                                       Ik ben toch wel aardig voor mijn bloemen hè... zo'n toegeeflijk typje.......!


                

                                    De wilde hyacinthen bloeien nu overal in het bosachtige gedeelte van de tuin!


En dan nog even een vraag aan jullie: willen jullie a.u.b allemaal duimen voor mooi weer zodat het niet 2 gebroken hartjes zullen worden die gaan trouwen?


En wij......wij gaan die dag enorm genieten want dat mag wel na al ons werk: Piet heeft inmiddels 16 van deze borden getekend en beschilderd en ik.....ik heb een jurk!!


28 opmerkingen:

 1. Spannend dat je zoon over twee weken gaat trouwen!! Dat lijkt mij als ouder toch wel heel bijzonder om mee te maken. Mijn broer heeft vroeger ook een hanenkam gehad, ik weet er alles van ;-). In een dorp dus je snapt dat ie wel bekijks had en er nog wel eens gemompeld werd over 'de jeugd van tegenwoordig'. Maar die hanenkam is inmiddels al lang weer verdwenen.

  Natuurlijk ga ik duimen voor prachtig weer. Een graadje of 25, dat lijkt mij wel wat. Toen wij trouwden was het snikheet en dat was ook niet alles kan ik je vertellen. Leuk dat je toch nog een jurk hebt gescoord! Ik wens het aanstaande bruidspaar en jullie allemaal een geweldige dag en voor jou, veel succes met de voorbereidingen.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je toch een passende vintage jurk hebt gevonden en zo spannend om het bruidsboeket te mogen maken en de andere versieringen, maar ook zo bijzonder en leuk om te doen. Ik kan het weten want ook ik heb het bruidsboeket voor mijn dochter gemaakt en de tafelstukken, maar dat is al weer even geleden. De bordjes zijnook al zo mooi, vooral de 'kinderkennel', haha.
  Ik wens jullie een prachtige dag met heerlijk weer!
  Groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een bijzonder moment als weer één van je kinderen de grote stap gaat nemen, dan mogen de mooie herinneringen aan krullenbollen en hanenkammen niet ontbreken natuurlijk.
  Met jouw liefde voor bloemen zal het je lukken om een prachtig bruidsboeket te maken, mooi om in een pluktuin je slag te gaan slaan.
  Ik wens jullie van harte een stralende dag....we duimen mee hoor.
  Veel succes met alles wat nog wacht, je man heeft in ieder geval al zeer leuke bordjes gemaakt!!

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh Trijnie, wat ontzettend spannend allemaal. En een bruiloft in een hooiberg. Dat is romantiek ten top. Tenminste dat vind ik wel hoor. Ik heb al heel wat trouwreportages (in foto's) gezien omdat mijn dochter fotografe is en o.a. bruiloften vastlegt. De bruiloften met dat losse, zo'n veldboeket en van die borden... ik ben er helemaal gek op... Veel liever dan dat strakke, maar goed ieder zijn smaak natuurlijk... Maar bij deze bruiloft van jouw zoon en zijn meisje zou ik best een vogeltje willen zijn dat vanaf een takje toekijkt hoor...
  Veel liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi verhaal over die hanenkam!
  Het wordt vast een heel leuke, informele trouwpartij en wat leuk dat jij de bloemen mag verzorgen, een hele eer.
  Duimen maar voor mooi weer, want dat maakt het allemaal net even iets prettiger op zo'n dag. Ben trouwens benieuwd naar je jurk.
  Groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke werkzaamheden zijn dat, die voorbereidingen voor zo'n bruiloft. Echt heel bijzonder hoor.
  Fijn dat je een jurk hebt, hoef je je daar niet meer mee bezig te houden. Wat leuk dat je het bruidsboeket gaat maken. Laat je ons er t.z.t. een foto van zien? Och ja....dat kapsel van pubers... Van de week hebben we hier nog zitten mijmeren over de wilde krullenbol van Oudste, en haar superkorte denim shortje, waar haar vader zich wezenloos aan ergerde. En aan de gescheurde jeans die Jongste droeg en die nu weer helemaal hot zijn. Gelukkig gaat het allemaal over en kunnen we er op zeker moment om lachen... zeker als je kind gaat trouwen en je nog eens terug kijkt op alles. Het leven gaat ook zo snel!
  Heel veel plezier bij alle voorbereidingen!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Spannend de bruiloft van je zoon in't verschiet!
  Een eer is het zeker dat je het boeket mag gaan maken.
  Veel succes met de laatste voorbereidingen & alvast een mooie dag!
  Liefs, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk verhaal over de hanenkam van je zoon, dat zijn dingen die je nooit meer vergeet. Over twee weken is dus de grote dag, echt super dat je een geschikte jurk gevonden hebt zeg, die zoektocht kun je dus al wegstrepen van je lijstje. Met het boeket gaat het zeker weten goedkomen en over twee weken groeit er nog steeds fluitekruid voor in de vazen hoor. Het enige wat nu nog spannend is, is het weer, want mooi weer is toch erg belangrijk. Ik hoop het van harte voor jullie!!
  Ik hoop ook dat je een fijne moederdag hebt gehad!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hihi wat leuk om te lezen. Alles komt vast goed. Het word vast een mooie dag.
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah, wat een mooi verhaal Trijnie. Prachtig om zo vlak voor de trouwdag op deze manier terug te blikken op het leven van je zoon!
  De bloemen voor de trouwdag zijn wel aan jou toevertrouwd!
  En je hebt prachtige foto's van de bloemen uit de tuin! Dat is echt genieten zeg!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De bruiloft schiet al mooi op, en veel voorbereiding is al klaar.
  Leuk dat je de bloemen mag verzorgen dat is toch een hele eer.
  Hopen dat het weer ook een beetje meewerkt.
  Succes met alles.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke anekdote over de hanekam , ik denk dat iedereen met kinderen wel een verzamelmap heeft met leuke verhalen over de kinderjaren , ze zijn zo grappig om te vertellen .
  Jullie hebben echt al heel hard gewerkt zeg , dit word een prachtig huwelijksfeest.
  Een hele eer ook dat je bruidsboeket mag maken , en de wegwijzertjes , zo leuk ...
  Ik zal ook duimen voor schitterend weer , mijn grootmoeder zei mij op mijn huwelijksdag ( het regende ) , voor elke drup een hoop geluk.
  En het is is nog waar ook .
  Groetjes
  Christel , Garcyasplace

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat zijn jullie er heerlijk druk mee, het wordt wel een bijzondere bruiloft, leuk dat je tegenwoordig overal kan trouwen geeft toch net een andere sfeer!
  En ik denk dat de locatie van je zoon en schoondochter geweldig leuk is...
  Bloemenkransjes van gipskruid zijn natuurlijk erg leuk, romantich maar ook lekker stevig op het hoofd; DOEN!
  Alvast een hele mooie dag met zon!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een heerlijk verhaal over de hanekam ik heb wel even zitten grinniken. Het is echt een verhaal met een snufje sentiment. Begrijpelijk hoor. Wat een eer dat je de bloemen mag verzorgen. Dat gaat een hele mooie dag worden, dat kan niet anders.
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hihi....leuk verhaal...je hebt het er maar druk mee, maar voor je kinderen heb je alles over.
  Ik duim voor goed weer.

  Fijne dag nog.
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ah zeker schattig, die krullebol. Maar hij zal nu vast ook leuk zijn! Ik ben benieuwd naar het bruidsboeket én je jurk!
  En hoop dat het een heerlijk weertje wordt!
  Gezellige zonnige dag verder!
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ben heel benieuwd hoe het boeket er uit komt te zien ...liefs van mij..Ria ...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Spannend hoor! Een kind dat gaat trouwen. Ik zie het hier nog niet gebeuren, althans niet binnenkort. Maar ook ik heb regelmatig heimwee naar de tijd dat ze nog klein waren.
  De trouwdag van je zoon zal vast een prachtige dag worden, helemaal in stijl. Ik hoop dat de fluitekruid nog zal bloeien.
  Zo'n veldboeket is natuurlijk helemaal geweldig! Een heel fijne dag toegewenst.
  Groetjes,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Voor je retrokapsel, zo'n rol op je hoofd, kun je vast ook goed behangplaksel gebruiken. Wat is het toch een heerlijk spul. Je hebt in je leven vast wel duizend liter daarvan aangemaakt...
  Het wordt vast prachtig allemaal, inclusief het weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jij bent een hele wijze moeder geweest haha, ik weet nog dat mijn zus een hanenkam wilde, nou mijn vader zei doodleuk als ze dat zou doen dat hij haar kaal zou scheren....de dag dat ze toch de hanenkam had laten knippen kon de kapper 's avonds langs komen om alles er af te halen...maandag moest ze weer naar school met haar kale koppie, ze had een baret op gedaan en knalrode lippenstift, mijn vader stond voor het raam en zei: haha, het staat haar ook nog de doerak :)
  Wat ontzettend leuk dat jij de bloemen mag verzorgen, dat is toch echt een eer!
  Ik wens je een hele mooi bruiloft toe en ik ga duimen voor mooi weer!
  Veel liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Sorry, ik kon me niet inhouden...hilarisch je verhaal van de hanekam! En wat een leuke krullebol, mijn jongste had het zelfde koppie. Altijd leuke reacties gehad, zeker ook omdat ik een totaal andere haarkleur heb (nee- hij is niet van de melkboer). Nu is hij met z'n 12 jaar druk in de weer met gel en wax, zodat er vooral géén haar eruit springt...
  Wat een eer dat jij het bruidsboeket mag verzorgen. Ik hoop voor je dat het Fluitekruid rijkelijk bloeit, zodat het wordt wat je in je hoofd hebt. En dat de zon heerlijk schijnt, om jullie allemaal letterlijk in het zonnetje te zetten! Geniet er lekker van, want voor je het weet is alles weer achter de rug....Het gaat al zo vlug...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dat gaat prachtig worden, Trijnie. Ik weet het nu al. Wat heerlijk om de bloemen te mogen verzorgen, lekker landelijke bloemen .... fantastisch. Ik ga voor je duimen, hoor. Prachtige serie foto's en ook je verhaal is weer reuze gezellig. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik heb erg moeten grinniken om je verhaal....hebt me als volger aangemeld bij je,ben benieuwd hoe het allemaal verder gaat.
  Ik wens je een hele mooie zonnige huwelijksdag toe in je vintage jurk!
  Hartelijke groet,Sandra.
  Bijsandrathuis

  BeantwoordenVerwijderen
 24. wat leuk te lezen dat je jongste zoon gaat trouwen.
  mijn jongste zoon gaat ook dit jaar trouwen en wel op 20 juli :-)
  Grappig die fotootjes toe ie klein was en ook heel gaaf
  dat je gevraagd bent om eth bruidsboeket te maken :-)))))

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een scheetje was Mark toch (en is hij nog steeds uiteraard :) Uiteraard ga ik ook duimen voor ZON op dé dag. Nu ben ik wel heel benieuwd naar je jurk hoor...krijgen we die nog hier te zien?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een geestig verhaal over dat haar, hier nu een puber in huis met krullen en op de een of andere manier gaat dat niet samen :-)en worden de krullen onder dikke klodders gel gestopt, (om er met een regenachtige dag tussenuit te piepen,) maar ach...komt goed!
  Hopen op goed weer, en succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mooie blogje! ik kwam hier tegen via andere blosters, zo gaat dat, en volg blogjes die dezelfde hobby/s als ik hebben, Bedankt voor het delen, en tot blogs..liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Mooie blogje! ik kwam hier tegen via andere blosters, zo gaat dat, en volg blogjes die dezelfde hobby/s als ik hebben, Bedankt voor het delen, en tot blogs..liefs

  BeantwoordenVerwijderen