donderdag 30 april 2015

Jeetje.....genomineerd door Peetje!

Zomaar een nominatie voor mij.....dat verwacht je toch niet!
Een nominatie van Peetje van het blog "de Witte Lanteern" die zelf zo'n mooi blog heeft met prachtige foto's en leuke verhalen!
Ik moest er dan ook wel even over nadenken.....
En dan vooral nadenken over de vragen met de daarbij behorende antwoorden! Want......wat laat je van jezelf zien......
Toch waag ik de gok: de vragen zijn ook zo leuk door Peetje bedacht en ze heeft daar veel werk van gemaakt dus..... wie ben ik dan om te weigeren?
Graag gedaan hoor Peetje! En bedankt voor je nominatie!
Diegenen die ze ook genomineerd had volg ik toevallig bijna allemaal dus ben ik ook nieuwsgierig naar wat zij allemaal te vertellen hebben.
Het blog " Bloom in Passion" kende ik niet maar daar ben ik snel gaan kijken en heb me als volger aangemeld.

In de afgelopen jaren ben ik steeds meer foto's gaan maken en dacht op een gegeven moment: wat doe ik er eigenlijk mee? Ze staan daar maar te wachten op de PC en dan.....?
Ik bedacht me toen dat ik al verschillende blogs bekeek en dat daar vaak mooie foto's op stonden die in ieder geval werden gebruikt! Want laten we wel wezen: wie laat je een avond lang van je foto's genieten?
Ik ga toch echt niet met de visite rond de laptop zitten om ze de foto's van de vakantie te laten bekijken.....dan komt er straks geen hond meer bij ons langs! Dus het gevolg van deze nadenksessie was: ik ga ook een blog maken.....Oei! Wat eng! Help!
Gelukkig was daar mijn onmisbare ex-collega van het blog Purperpol die mij bij de start kon helpen, geweldig lief!
En zo is het gekomen.......

En dan nu de antwoorden op de vragen van Peetje:

1. Hoe zag je woonkamer er vroeger uit, zeg pakweg 10 jaar geleden?

Haha, daar moest ik wel om lachen omdat we toen in de grote verbouwing van ons nieuwe huis zaten. Ik snap soms nog niet, wanneer ik de foto's zie, waarom we dit huis kochten!!
In welke stijl het was ingericht weet ik niet maar in ieder geval niet in de sobere, landelijke stijl zullen we maar zeggen!!
Kijk maar mee:

Zo stond het in de bijlage van de makelaar: daar kick je toch niet echt op hè!
Maar.......in die wijk in het centrum wilden we heel graag wonen en de grootte van de tuin......tja, die gaf toch wel de doorslag!
En na hard werken van vooral man en jongste zoon, werd het uiteindelijk dit:


Het glas-in-loodraam was vroeger de achterdeur: er is 5x9 meter bijgekomen waar nu de keuken en de eethoek is. De voormalige keuken is nu onze "bibliotheek" annex "werkkamer". Ik kan niet zonder boeken in de kamer, dat is wel te zien hè!

2. Varieert de stijl van de blogs die je volgt?

Ja, ik vind zoveel onderwerpen leuk, daarom volg ik eigenlijk ook te veel mensen...... denk ik. Ik volg mensen die iets te vertellen hebben over de tuin, mensen die mooie foto's maken waar ik wat van kan leren, mensen die enthousiast zijn over wonen.....Het leuke is dat ik door velen geïnspireerd raak om zelf aan de slag te gaan.

3. Hoe reageert de rest van de familie op je bloggen?

Mijn man moet elke keer eerst een post lezen voordat die de deur uitgaat: die leest dus alles mee. En de rest van de familie: ik hoor ze er weinig over en dat geeft ook niet. Ze zijn zo druk met hun eigen leven!

4. Pinterest of woonbladen?

Tegenwoordig het meeste Pinterest omdat ik de woonbladen zo duur vind. En met het volgen van woonblogs heb je eigenlijk geen woonblad meer nodig.....toch?

5. Wat is de leukste/mooiste/ontroerendste herinnering die je hebt van vroeger?

Het slapen in de bedstee bij mijn grootouders: die was in de woonkamer en dan hoorde ik 's avonds in bed de stemmen van mijn ouders en opa en oma. Dat voelde zó veilig!
Ik mocht me daar ook altijd verkleden als opa: hij was kolenboer en zwart van de kolen, dat wilde ik ook!6. Wat is je grootste miskoop?

Laat mijn familie het maar niet horen! Toen we hier kwamen wonen kregen we een boom als geschenk. Die hebben we zelf uitgekozen: een tamme kastanjeboom want die paste zo goed in de bosachtige omgeving!
Die groeide ook snel zodat we de boom nog groot zouden zien worden voordat we in het bejaardentehuis gaan wonen! Helaas hebben we altijd troep van die boom: de vallende bladeren in de herfst, de "tamme tukkels"die van die scherpe bolsters hebben  (je kunt ze ook nooit goed vinden tussen het groen op de grond!) en in het voorjaar gaat ie bloeien en vallen er veel gele staartjes naar beneden .....kortom: een onding!
Had ik maar een mooie magnolia gekozen!!

7. Op welke prestatie ben je het meeste trots?

Mogen het ook 2 prestaties zijn a.u.b? Jaren geleden maakte ik nl. poppen van fimoklei, dat was toen helemaal in. Er waren vaak poppenbeurzen en dan verkocht ik ze bijna allemaal, daar was ik best trots op: het gevoel dat anderen mooi vonden wat ik had gemaakt is wel heel bijzonder! Ik heb er nog 1 bewaard, kijk maar:

Het andere waar ik heel trots op ben is onze tuin! Ik heb daar geploeterd om alles zo te krijgen als ik het graag wilde: spitten, spitten en nog eens spitten! Wat een werk was het! Maar het is gelukt: nu is het een tuin naar mijn zin: elk seizoen is er wel iets bloeiends te zien.
Op onderstaande foto zie je hoe het er in het begin uitzag. (terwijl we toen al heel veel gedaan hadden) Er bleek nog 4 meter tuin meer te zijn dan we dachten.......achterin stond het vol met bessenstruiken. Die heb ik er hoogstpersoonlijk allemaal uitgespit omdat de mannen te druk in huis bezig waren: ja......wat een powerwoman hè!!En dit is het uiteindelijk geworden:

         En daar ben ik best trots op!!


8. Wat vind je het allerleukste aan bloggen en wat minder?

Het leukste vind ik de inspiratie die je opdoet, de reacties die je krijgt van anderen en de mooie foto's en verhalen op de verschillende posten. Je ziet ook dat mensen met elkaar meeleven, ik vind het mooi dat dit ook via het bloggen kan.
Wat minder vind ik het feit dat ik er een soort huiswerk van heb gemaakt om telkens te reageren. Wanneer ik een paar dagen overgeslagen heb dan wil ik nog alles lezen en beantwoorden! Maar dat is een verplichting die ik mezelf opleg en dat moet ik eigenlijk afleren!!
Het moet wel leuk blijven!

9.Welke persoon bewonder je enorm?

Dat is niet 1 persoon, maar meerdere: de mantelzorgers. Ik zie hoeveel liefde, geduld en tijd daar in gaat zitten!  Om me heen zie ik de zorg voor anderen terwijl je zelf nog zoveel dingen zou kunnen en willen doen: dat valt niet mee!
En in mijn directe omgeving de mensen die ernstig ziek (geweest!) zijn maar toch zo positief blijven en doorzetten om er wat van te maken: ik ben zo trots op ze!

10. Waarvan zou je nooit meer afstand doen in je huis?

De stemvork van mijn vader en de vingerhoedjes van mijn moeder die bij hun foto liggen.
Mooie, passende herinneringen aan hen die er niet meer zijn.
En natuurlijk alle fotoalbums: daarin zie je ons leven terug. Ik moet er niet aan denken dat ik daar niet meer naar zou kunnen kijken!


11. Wat betekent thuis voor jou?

De afgelopen dagen hoor je veel over het "niet meer veilig voelen" in je eigen huis.
Dat zou toch wel moeten: de veilige plek waar je je thuis voelt samen met hen die je lief zijn. Zo voelt mijn huis wel op dit moment maar ik realiseer me dat dit ook wel eens anders kan zijn!
Ik kan enorm genieten van ons huis: we hebben er hard aan gewerkt om het zo te maken dat wij ons er prettig voelen en dat gevoel wil je toch niet missen!


Peetje: nogmaals bedankt voor je nominatie, het was leuk om dit een keer te doen.
Helaas voor jou geef ik de ketting niet door aan anderen.....

Ik zag dat ik weer een paar nieuwe volgers heb gekregen: welkom op mijn blog. Leuk om te zien dat het aantal volgers steeds meer wordt: ook weer iets om trots op te zijn!

25 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je nominatie, Trijnie...helemaal verdiend!! Wat leuk ook om de antwoorden te lezen en oh...je woonkamer....wat is ie veranderd! Ik vind de huidige variant het mooist hihi.

  Je tuin vind ik ook zó ontzettend mooi. Ik ben absoluut een tuinliefhebber en wat ik bij jou zo mooi vind is de compostie in planten en bloemen. Zo oogt het tenminste wel. Daar kan ik absoluut van leren! We hebben ook een mooie tuin, maar eigenlijk met te weinig bloemen. Het aantal vierkante meters aan border is echter beperkt en dat heeft natuurlijk ook invloed. Maar je mag er heel trots op zijn, ik vind het in ieder geval prachtig.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om dit allemaal te lezen over jou...wat een fantastisch mooie poppen heb je ooit gemaakt...en wat heb jij een mooie zwaan gemaakt van je lelijke eendje tuin...prachtig. En ik ben het met je eens dat er boeken binnen moeten staan..hier staat ook een hele wand vol...zo leuk...dank je voor een kijkje in je leven...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk om dit te lezen, je gunt ons echt een kijkje in je leven!
  Dank je wel!
  Je tuin..wow..dat je überhaupt nog tijd heb om te bloggen!
  Petje af voor al het werk dat jullie verzet hebben, ik wens je nog heel veel mooie jaren in je eigen THUIS!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk om dit te lezen, je gunt ons echt een kijkje in je leven!
  Dank je wel!
  Je tuin..wow..dat je überhaupt nog tijd heb om te bloggen!
  Petje af voor al het werk dat jullie verzet hebben, ik wens je nog heel veel mooie jaren in je eigen THUIS!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Trijnie...wat leuk om lezen...wat een metamorfose je woonkamer....ik zou echt in al mij oude
  foto's moeten gaan zoeken naar een foto van onze woonkamer vroeger...toen was ik totaal niet
  met interieur bezig....
  Ik kan alleen maar beamen wat de anderen schrijven ....Héél veel plezier nog in je eigen thuis
  fijn weekend alvast
  Liefs Kathy
  House by the Waterhole

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk om jouw antwoorden te lezen, Trijnie! En zo grappig dat oude fotootje waarop jij verkleed staat
  Goed dat jij door de woonstijl heen kon kijken waarin het huis te koop stond. Je hebt er nu heel wat mooiers
  van gemaakt (maar ja, toen was dat in hè). Je tuin is een plaatje, echt geweldig, daar kan je met
  recht trots op zijn! Lieve groet, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook van jou is het erg leuk je antwoorden te lezen en je bijbehorende foto's te bekijken. Volgens mij hebben jullie een heel gezellig huis, echt een waarin je je thuis voelt. En dan die prachtige tuin......hij lijkt een beetje Engels 'wild', de kleurencombinatie is bijzonder goed geslaagd. Wat zul je daar een werk aan gehad hebben. Je kwam er zeker steeds zo zwart als een kolenboer uit :-) Mooie foto van jou als verkleed kind!
  Alvast een heel fijn weekeinde,
  groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie post heb je er. van gemaakt Trijnie.......heel leuk om te kezen...liefs Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Natuurlijk moest ik jou nomineren! Ik geniet altijd zo van jouw gezellige posten, het is net of ik dan even een bakkie bij je kom doen. Met je humor en levendige verteltrant speel je het klaar om me steeds te laten lachen. Maar ook van je foto's geniet ik.
  Leuk die oude foto's erbij (als ik die inrichting zie, snap ik wel dat je voor het huis hebt gekozen: dát móest veranderd worden!!!)hihi. En boeken in de kamer, die horen daar gewoon. Bij ons ook, hoewel ik 'm laatst wat 'uitgedund' heb, zodat het niet meer zo massief over kwam. Maar zonder boeken: Now way!! Heerlijk om weg te kruipen in een verhaal...
  Je tuin is een plaatje. Hard werken, maar het resultaat is super! Met recht mag je daar zeker trots op zijn.
  Ik heb weer genoten van je post en het is maar weer bewezen: je bent een heel gezellig mens!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Trijnie,
  Wat ontzettend leuk om al deze dingen over je te lezen. Zo leer ik je nog wat beter kennen en dat waardeer ik heel erg...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk om te lezen Trijnie...dat heb ik ook nog gedaan, poppen maken...ik vindt dat handje zo mooi...met dat balletje.
  Schitterende tuin heb je toch....
  Leuke post hoor Trijnie.
  Alvast een fijn Weekend.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke post om te lezen Trijnie, ik heb ervan genoten.
  En wat heb je een schitterende tuin. Fijn weekend. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk om genomineerd te zijn. Ik ga ook gauw aan de slag met m'n antwoorden. Wat heb je er een prachtig verhaal van gemaakt. En die tuin: een plaatje! Chapeau voor al het werk. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Gefeliciteerd met je nominatie! Wat ontzettend leuk om je antwoorden te lezen, die foto bij je opa en oma is zo schattig! Je pop is echt waanzinnig mooi, zo knap als je dit kan maken en je tuin, ja die is echt prachtig, daar mag je wel heel trots op zijn!
  Veel liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gefeliciteerd met je nominatie, Trijnie!
  Ik heb genoten van je verhaal.
  Wat hebben jullie na veel arbeid een mooi thuis gemaakt en je tuin, wow! Hoewel je een balkon best gezellig kunt maken, is een tuin toch wel geweldig! En wat heb je er wat van gemaakt!
  Je mag met recht trots zijn, Trijnie!
  Ik wens je een fijn weekend!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vond het héél leuk om te lezen en vooral,om te zien .
  Je mag terecht trots zijn op je prachtige romantische tuin . Heb jij dat ook niet dat hij nooit af is , wij wel anders;))
  Dat je nog poppen hebt gemaakt , en dierbare herinneringen bewaard ....
  Mooie post
  Groetjes
  Christel , Garcyasplace

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat leuk, door je verhaal leer ik je beter kennen. Wat een mooi verhaal. En wat heb je een prachtige zelf ontworpen tuin. Ik keek eens kritisch naar de mijne hm bij mij is het buxusbol links buxusbol rechts. hortensia links en één rechts. Goed gevoel he hi hi. Ik heb daar helaas geen gevoel voor. Zelf heb ik boven ook een eigen gemaakte pop van fimoklei staan. Een clown. Ben ik ook zo trots op. Maar als ik zo naar jullie huis kijk hoe het was en nu wat een geweldige metamorfose. Daar mag je terecht trots op zijn.
  Ik wens jullie een fijn weekend, liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat heb je er een prachtige post van gemaakt Trijnie. De pop die je gemaakt hebt is super mooi, lijkt me veel werk maar het is echt een kunstwerk. Dan je paradijsje, je mooie tuin....echt prachtig met die kleine paadjes, dat is genieten. Je hebt er ook veel werk voor moeten verrichten, dat laat ik hier toch aan de heer des huizes over....geen spitwerk meer dan kan mijn rug niet meer verdragen.
  Je interieur is prachtig....koester de mooie herinneringen en bewaar de spulletjes zorgvuldig.....fijne zondag en liefs van Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dit was een hele mooie post om te lezen en te zien, zo leer je je medebloggers beter kennen. Toen wij 26 jaar geleden in dit huis trokken, moest het ook geheel getransformeerd worden, er zat niet eens cv in, mijn man is gelukkig ook een goede doe-het-zelver.
  Je tuin is gewoonweg schitterend!!!! En die boeken........precies zoals bij mij, overal boeken die gezien mogen worden, daar voelen wij ons in thuis.
  Groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat is dit leuk om te lezen, Trijnie. Ha, ha....je huis is wel heel erg ten goede veranderd, hoor!
  Ik was er ook altijd van overtuigd dat al mijn boeken in de huiskamer moesten. Maar nu eindelijk ze in onze twee werkkamers staan en ik weer lege muren heb, ben ik er heel blij mee. Poppen heb ik ook gemaakt, ik had daar ongelofelijk veel plezier in. Ik heb nog eens heel mooie Russische prins in mijn werkkamer staan, die gaat nooit meer weg.
  Je tuin is een plaatje, wat heb je daar veel gevoel voor, zeg! Echt schitterend.
  In ons vorige huis had ik ook een mooie tuin, met perken en borders, maar hier in het bos lukt dat niet. Nou ja...het is op zijn eigen manier natuurlijk ook mooi, maar die bloeiende borders mis ik wel, hoor.
  Bedankt voor het leuke inkijkje in je huis en je leven!
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Op deze manier leren we een aantal bloggers nog beter kennen...heel leuk hoor.
  Je beschrijft zo heerlijk wat je bezig houdt en waar je trots op bent...complimenten hoor,
  die tuin ziet eruit als een plaatje, wat zul je daar vaak even door heen lopen en kijken en ruiken...
  want al die bloemen zullen veel vlinders en andere insecten lokken...fijn dat je op zandgrond werkt..hi, hi, met klei had je anders een aardige dobber aan die bessenstruiken gehad hoor:)

  Fijn dat we mee mochten genieten Trijnie, heel aangenaam!

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Gefeliciteerd met je nominatie Trijnie :-)
  En het is ook heel leuk om zo een kijkje in je leven te krijgen en te zien.
  Heel leuk verteld (maar dat kan je ook heel goed) en prachtige foto's en anekdotes.
  Heel fijn dat we mochten meelezen en kijken.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat leuk om een stukje uit je leven te lezen..Prachtige tuin heb je mijn complimenten.

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat leuk, Trijnie, je nominatie. Gefeliciteerd, hoor. Leuk om een inkijkje in je huis en tuin te hebben. Nou ja, van dat huis laat je regelmatig wat zien. Het zag er toch ook echt niet uit toen jullie het kochten, maar het is prachtig geworden. Leuk en mooi bericht weer. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuke blog n.a.v. je nominatie met mooie foto's en wat een prachtige romantische tuin.

  Groeten Agnes

  BeantwoordenVerwijderen