maandag 20 april 2015

Van vintage en "ouwe meuk ".

Onze jongste zoon en schoondochter gaan eind mei trouwen in Drenthe en hun thema is "Vintage".
Nu ben ik van mezelf al aardig vintage moet ik zeggen maar er schijnt dus ook iets om dat vintagelijf heen te moeten komen hangen! Het feit dat ik aanwezig ben op zich is niet genoeg!
Dus.....afgelopen vrijdag met de a.s. bruid en haar moeder op weg naar een vintagewinkel in Utrecht.
Nu had ik me al even verdiept in de kledingstijl die daar bij hoort en zag dit absoluut niet zitten! Maar....zoals schoondochter zei: je moet alles eerst eens proberen dus.....mee!
In de winkel bleek wel dat ik niet het lichaam heb voor een jurk met wijde rok en petticoat, dat had ik wel verwacht.
De moeder van de bruid die Zuid-Amerikaans bloed heeft met mooie zwarte haren en ook niet aan de magere kant is..... staat alles! Ze deed een knalrode jurk aan en wat stond het haar prachtig!
Alleen voelde ze zich er een beetje "hoerig" in waardoor die het niet is geworden. En ja, ook de bruid zou dan natuurlijk niet meer zo opvallen!
Maar zij is wel geslaagd en ik niet....natuurlijk niet: mij staat niks!! Blèh...
In ieder geval geen jurk met wijde rok....
Kijk maar: daar kun je toch met een wat "breed middenstuk" niet in rondlopen!! Ik voelde me net een opgeblazen pompoen! En wat ook zo verschrikkelijk is: er staan dan 3 vrouwen naar je te kijken bij alles wat je gaat passen, er is geen spiegel in het pashokje waardoor je jezelf niet eerst kan controleren en nog zou kunnen roepen: dit is niks hoor, die doe ik weer uit!!
Wat een ellende...zucht.

                                                                                                              pinterest         

Toch hadden we een gezellige dag hoor: gekletst.... heerlijk geluncht....lekker ijsje gegeten.....( dat is voor dat middenstuk natuurlijk niet bevorderlijk maar je moet toch wat om het leuk te hebben!)
Wat ik (wij) wel hebben bij vanalleswatinhuisentuin voor de vintage is niet alleen onszelf maar bij dat van alleswat is genoeg "ouwe meuk" in huisentuin! (snappen jullie de zin nog?)
En dat is wat het a.s. bruidspaar zoekt voor de plek waar ze gaan trouwen: bij het Drentse familiehuis van de bruid.
Het is een groot landgoed (zonder groot landhuis hoor) maar met veel bos en weiland. Op een open plek in het bos is de ceremonie en het feest is bij de hooischuur.
Maar....dat is natuurlijk niet leuk aangekleed, vandaar dat ze vintage (brocante) spullen bij ons gingen zoeken. Ja....genoeg natuurlijk! Uiteindelijk hebben ze een lijst gemaakt met 46 spullen om mee te nemen en zelf hebben ze nog zo'n 60 stuks! Een busje met aanhanger zal worden gehuurd om alles te vervoeren van de Veluwe naar Drenthe....( een verhuiswagen lijkt me beter)
Kijk maar even mee wat er o.a. meegaat:



Ja....doe die tafel maar en die ook....wel samen met de kannen graag en die eh.....die maar niet want die komt niet heel over. Wel graag die flessen met houder. Goed.....genoteerd.

























Die 6 tuinstoelen ook graag, weliswaar geen vintage maar waar halen we anders zo'n 65 vintagestoelen vandaan? Dus... doe ook dat bankje maar, daar kunnen er wel 4 op ...... genoteerd!
(Wel eerst schoonmaken hè!)

 
 Ah...leuk om in de hooischuur op te hangen....wel met die kleine frutsels graag en zonder dat spinnenweb..... genoteerd.

 
Oude weegschaal met gewichten: die ook graag maar dan zonder uien en knoflook.....genoteerd.


O ja, dat vogelkooitje en die weegschaal: ook leuk om ergens neer te zetten en doe dan ook dat schatkistje maar. Wel met inhoud ma? (nee jongen, zitten AH zegeltjes in, die krijgen jullie niet) .....genoteerd.


 
En doe ook nog maar wat beelden uit de tuin, die zetten we dan her en der neer.....ook leuk! Genoteerd.
Verder nog oude koffers van boven de kapstok, oude fruitkistjes van de zolder, een oud nachtkastje en....en....en. Genoteerd!
Uiteindelijk hebben ze dus een lijst met 46 spullen gemaakt!!
Nooit geweten dat ik zoveel meuk had.....
Voor zichzelf hebben ze van alles foto's gemaakt om later te kunnen zien wat van wie is: een goed georganiseerd stel hè!
Verder is er nog genoeg te doen: morgen ga ik met een paar vriendinnen potten versieren voor de lichtjes, een gezellig en leuk werkje.


                                                         En wat de rest van de aankleding betreft: ik denk dat ik zo ga.....

                                                                                  pinterest

                                  Alleen lijkt me het zo lastig lopen met een föhn onder mijn rok! Wordt vervolgd..........








41 opmerkingen:

  1. Haha geweldig om te lezen!
    Dat word vast een mooie dag!
    Nu 'alleen' nog even je jurk!
    Liefs, Lydia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, wat leuk een vintage bruiloft. Ik heb genoten van deze blogpost. Vintage jurken zijn zo leuk, maar helaas, ook ik kan er niet meer in, tenminste het staat gewoon niet meer. Wens je heel veel succes met het vinden van een mooie feestelijke jurk en de dag zal vast wel geweldig worden op zo´n mooie plek op en tussen de vintage spullen.
    Gr., Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze hebben je hard nodig, lees ik, in ieder geval je spullen haha! Het lijkt me een geweldig feest worden met een super aankleding. Wanneer het weer dan ook nog meewerkt...De voorpret is al leuk en niet in de laatste plaats door jouw verhaal. Enneh...er zal voor jou ook vast een mooi passend kledingstuk te vinden zijn...even volhouden nog!
    Lieve groet, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat wordt zelf achter de naaimachine kruipen! Ik zie je al zitten ploeteren... Naalden breken, spelden slik je in, draad loopt 839 keer vast....
    Of je vraagt het mijn schoonzus, of een andere handigerd, die op maat iets prachtigs voor je kan maken waar je ook bij andere gelegenheden in kan schitteren!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vintage.. Ik had er even geen beeld bij wat voor jurk daarbij past.. Je spullen zijn dus al gereserveerd :-) En nu heb je nog maar een maand om een feestelijk gewaad te scoren?? Ik zou vreselijk lopen stressen..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hihi....zit hier in m'n eentje om jou post te lachen...
    Wel leuk dat ze spulletjes bij jullie uit komen zoeken...kun je naderhand alles weer een ander plaatsje geven.
    Met je kleding komt het wel goed.
    Fijne dag.

    Groetjes,
    Inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha...ik heb helemaal beelden bij je verhaal. Pashokjes zonder spiegel zijn inderdaad een ramp, staat de hele winkel met je mee te kijken. Is er geen vintage kleding die iets minder op de taille gericht is? Ik hoop van harte dat je slaagt!

    Wel een erg leuk idee om in deze sfeer te trouwen. Op de trouwdag zelf zal het bij jullie thuis net lijken alsof jullie gaan verhuizen, maar om zo een bijdrage te mogen leveren aan de mooiste dag in hun leven is natuurlijk geweldig.

    Liefs, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gave trouwlocatie hoor. En nee bij mij staat ook zo'n jurk niet. Moeilijk hoor. Even googlen. Bij Ivintage staan wel aardige jurken. Op jouw oude meuk ben ik jaloers. Ik heb maar weinig van dat moois. Ik wens jullie een heel fijne dag, als het zo ver is.

    Groetjes, Nienke.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Prachtig !! hahahaa
    Wat een werk maar natuurlijk wel heel leuk allemaal hé, en een jurk uitzoeken...ohhhh ik hoop nu al dat hier voorlopig niemand gaat trouwen..... hou niet van jurken ;-) echt niet.
    Maar eentje met een fohn eronder.....mwha..... mischien, haha
    Succes met alles

    Groetjes
    Dicky Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ja, sommige mensen bedenken wat, he? Ik vind het op zich best leuk een thema te hebben bij een feest, maar eerlijk gezegd zadelen ze je vaak wel op met iets waar je je (ik) niet lekker in voelt. Zo hadden we een keer een bruiloft in rock- en roll stijl. Dan krijg je dus ook zoiets als jij schetst: wijde rokken, platte schoentjes, sokjes, en getoupeerd haar. Nou, ik heb meegedaan, maar wat voelde ik me opgelaten. Voor mij was de sjeu er een beetje af.
    Hopelijk vind jij een jurk waar je je wel goed in voelt, want dat is toch belangrijk zo'n dag, zeker als je eigen kind trouwt.
    Maar wat ik zo gezien heb aan inventiviteit bij jou, zal het best lukken!
    Veel plezier!
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat heb ik toch weer heerlijk zitten lachen om die post van jou. Geweldig zoals je alles beschrijft. Ik heb er daardoor meteen "beeld" bij. Maar inderdaad wel lastig als je door zo'n thema gedwongen wordt om een bepaalde stijl op te gaan met je kleding? Heb je niet nog ergens een jurk van je oma of je moeder liggen . Das toch ook vintage?
    Wel gaaf om de trouwlocatie mee te mogen inrichten met jouw spulletjes. Ik denk dat het er heel sfeervol uit zal gaan zien.
    Voor de komende weken wens ik je nog veel succes met het vinden van passende kledij en het schoonmaken en verzamelen van alle spullen die het bruidspaar heeft geselecteerd voor bij hun op de trouwlocatie.
    Ik ga ervan uit dat we op de hoogte gehouden worden. :)

    Lieve groetjes,
    Sanny

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat leuk Trijnie, al die voorbereidingen, dat wordt vast een superleuke dag met hopelijk heel goed weer!
    Ik hoop dat je kleding kunt vinden waar jij je lekker in voelt, want dat is echt belangrijk.

    Liefs Monica

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat leuk de trouwerij van je jongste zoon!
    En om zo'n onderwerp te vinden, is weer eens wat anders dan standaard!
    Je post was weer om te genieten hoe je alle voorbereidingen beschrijft!
    En je kleding komt er wel, gewoon doen waar je jezelf lekker bij voelt die dag!
    Veel plezier bij alle voorbereidingen, het wordt vast een vintagesprookje!

    Liefs, Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat is dit leuk om tijdens de middagpauze te lezen .
    Ik ga voor de rest van de dag aan je denken .
    Een huwelijk op vintage wijze , wauw , nog nooit gehoord , moet wel héél leuk worden .
    En ze hebben heel je hebben en houden gereserveerd , hoe leuk is dat .
    Nu de jurk nog , misschien kan je hem inderdaad wel laten maken .
    Veel plezier nog met de voorbereidingen .
    Groetjes
    Christel , Garcyasplace

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oh wat leuk....heb weer genoten van je verhaal...Ik zou willen dat ik dat "vintage" een keertje mee kon maken...
    Je kunt ook een mantelpakje aandoen, met een mooie strakke kokerrok, een jasje over dat bredere middenstuk ( daar heb ik ook last van trouwens ) een mantelpakje is ook echt vintage, "toen" liepen de oudere vrouwen ook niet in zo'n jurk met wijde rok, dat was ook de jeugd...oudere vrouwen hadden een deux piece, of een robe manteau....ik begin er gewoon van te kwijlen zoooo leuk is het...of een 'skibroek|" met een twinset...ga zo maar door....

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Je word er maar druk mee.... haha alles schoonmaken en inpakken, maar wel voor een goed doel.
    Succes met het vinden van de juiste kleding ;)
    Groetjes Brenda

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat leuk Trijnie, een vintagebruiloft. Wat heb ik van je verhaal genoten hi hi. Maar wel een ellende dat iedereen geslaagd is en jij....
    (nog niet) En op de trouwlocatie moet jij je helemaal thuis voelen met al jouw mooie spulletjes om je heen. En dat bredere middenstuk ik heb mezelf eens kritisch bekeken nou Trijnie hier zit er nog één met het zelfde probleem.
    Maar ik wens je veel succes met de kleding.
    Lieve groet Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wel een leuk idee zeg! En wat een georganiseer om al die vintage spullen op locatie te krijgen.
    Misschien is inderdaad een leuk mantelpakje een goed idee. Wie weet kun je zelf iets leuks naaien? Op internet zijn er allerlei leuke patronen te vinden en te bestellen van kleding uit vroeger tijden. Een mooie robe-manteau is ook erg leuk en kleed mooi af.
    Het zal vast goed komen.
    Groetjes,
    Barry

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Voor je kind moet je wat over hebben, dat blijkt maar eens weer. Houd je wel wat spullen over thuis?
    Als je helemaal vintage wilt doen, kun je altijd nog een korset (of korselet) onder zo'n getailleerde jurk doen :-) hoewel vintage jurken niet per se strak getailleerd hoeven zijn. Een los minijurkje is ook vintage, maar ja, of dat op onze leeftijd nou zo geschikt is?
    Succes bij je zoektocht in ieder geval. Je bent vast net zo welkom in iets hedendaags.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hi..hi...wat een leuke post! Die van dat pashokje....hahaha!
    Ik hoop dan toch wel dat je wat gaat vinden, maar dat komt vast goed!
    Jeetje....wat er toch allemaal mee moet....complete volksverhuizing hi...hi...

    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Jij zult het weten dat je zoon trouwt! Wel een leuk idee, vintage. Zit je op de bruiloft nog tussen je eigen spullen, hihi. Maar wel hélé leuke spullen, zeg! En alles krijgt weer even een opfrisbeurt...nu jezelf nog, haha. Pashokjes zonder spiegel: een crime! Ik kijk ook liever eerst zelf of het verantwoord is om naar buiten te komen (hetzelfde probleem van een 'brede' taille dus!). Het mantelpakje lijkt me dan ook een mooie oplossing, vintage en toch stijlvol. Je hebt nog een maand...4 weken...28 dagen...adem in, adem uit...
    Komt vast goed...
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Halen ze je hele huis leeg en dat moet je zelf ook nog in vintage stijl, afzien hoor :)
    Geen coupeuse in de buurt die van een leuk polkadot stofje iets kan maken wat bij jou past ipv van zo'n pettycoat jurk?

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Ik weet hoe leuk het is als je zoon gaat trouwen. En dan wil je ook nog wel leuk tevoorschijn komen, dus hop hop... Snel op zoek naar die vintage jurk. Het word vast een heel bijzondere dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat een super leuk thema!
    Daar houden we wel van toch?
    Tja, een vintage jurk, ben benieuwd of het je gaat lukken;)

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat een super leuk thema!
    Daar houden we wel van toch?
    Tja, een vintage jurk, ben benieuwd of het je gaat lukken;)

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wow, wat een spannende bruiloft gaat dat worden, Trijnie. Hartstikke leuk, maar wat een klus. We hadden vroeger toch ook van die broekpakken met een tuniek erover. Dat valt wat wijder. En dan zo'n grote hoed erbij ..... Of moet het een jurk zijn? In ieder geval veel succes bij je zoektocht. Groetjes, Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Komt vast helemaal goed met de jurk, wat een leuk vooruitzicht het trouwen van je zoon.
    Mooi blog om te zien en te lezen.
    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Met een vintage thema in het vooruitzicht en zoveel oude meuk die
    mee gaat, lukt het je vast wel om een passende jurk te vinden...het lijkt me heerlijk
    om in die stijl je bruiloft te vieren.
    Heel veel succes met de voorbereidingen.

    Lieve groet, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Het is wat Trijnie zo, n vintage trouwerij je bent er maar druk mee , je verhaal is te leuk .
    Ik hoop dat een mooie outfit vind ...ik zeg succes !

    Nog bedankt voor je reactie op mijn blog !
    Liefs ida

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Het is wat Trijnie zo, n vintage trouwerij je bent er maar druk mee , je verhaal is te leuk .
    Ik hoop dat een mooie outfit vind ...ik zeg succes !

    Nog bedankt voor je reactie op mijn blog !
    Liefs ida

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Het is wat Trijnie zo, n vintage trouwerij je bent er maar druk mee , je verhaal is te leuk .
    Ik hoop dat een mooie outfit vind ...ik zeg succes !

    Nog bedankt voor je reactie op mijn blog !
    Liefs ida

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Haha, wat een toestand, je hebt het zo leuk beschreven, je huis is straks helemaal leeg haha, betekend wel dat je een hele goede smaak hebt als die jongelui zo graag je spullen willen hebben!
    Veel liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Wat een leuke post , heb er weer van genoten! En een vintage bruiloft, helemaal geweldig. Een super leuk idee zeg!!! Ik weet zeker dat je nog wel een mooie jurk tegenkomt, succes!

    Liefs Gonda

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Wat een leuk idee een vintage bruiloft, alleen niet helemaal wbt de kleding dan voor jou, hoop dat je iets vind waar je je lekker in voelt hoor! succes, gaat vast goed komen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Die Marilyn Monroe was toch een echte vrouw en niet zo'n dunne bonenstaak en wat stonden haar die jurken prachtig dus....je moet gewoon een mooi model tegenkomen en dan zal ook jij, de show stelen. Ik vind het trouwens wel echt gaaf...een vintage bruiloft, als ik dat tegen mijn zoon vertel, dan zegt hij..."dat had je nog graag ook he" hihi...ik vind het enig...en als mensen zoiets bedenken daar kan ik al van genieten....ps ik zag vandaag op fb een vintagewinkel, even opgezocht http://topvintage.nl/nl/kleding/ misschien iets voor jou....succes en geniet ervan....liefs Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Wat een uniek en origineel idee om een vintage bruiloft te houden!!
    Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord terwijl ik zelf net als jij ook al vintage ben whahahahahaah.....
    Echt superleuk en wat een mooie spulletje gaan ermee. Zal tijdelijk dus even heel erg kaal zijn bij je hihi.....
    Ik heb weer genoten van je schrijfstijl Trijnie.

    Heel fijn weekend.
    Groetjes, Helma

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Oeps, daar zou ik mij ook niet happy bij voelen. Het idee is wel leuk maar hopelijk lukt de uitvoering dan ook voor iedereen. Ik wens je er succes mee. Fijn weekend, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Sorry hoor, in eerste instantie overviel me een soort plaatsvervangend paniek gevoel. Een bruiloft in een jurk! Heb ik ooit eens een keer gedaan, NOOIT meer! meteen een mooie reden om niet te gaan scheiden. Maar je laatste regels vond ik dan weer hilarisch! Ik zie je al helemaal lopen daar op dat bruiloft tussen al die gasten met een verlengsnoer onder je jurk vandaan, vreemde geluiden produceren en dan bevallig me je andere hand je jurk weer naar beneden duwen. Je gaat ongetwijfeld het middelpunt worden. Al dan niet met rode jurk! Succes met de voorbereidingen!

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Hoi Trijnie, Ik heb je genomineerd! Kijk maar eens op mijn blog...
    Fijne zondag!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  40. leuk dat je me volgt! Ik jou nu natuurlijk ook :) Ziet er goed uit hier zeg. Ja leuk he de nominatie, moet er alleen nog de tijd voor vinden. Ik loop een beetje achter met mijn blog. Maar komt hopelijk goed. Lieve groet, Pauline

    BeantwoordenVerwijderen
  41. hahahahaha, wat ben je toch een heerlijk mens, heb de hele post met een lach zitten lezen:))
    Leuk vooruitzicht, de bruiloft en hopelijk werkt t weer dan ook mee.
    Proficiat met je nominatie, we hebben nu een stukje van Trijnie leren kennen.

    Fijne zondag
    lieve groet Brigitte
    Ps: Nog bedankt voor je compliment op facebook, moest ervan blozen X

    BeantwoordenVerwijderen