zondag 1 maart 2015

Vandaag niet vergeten.....complimentendag!

Wat.....? Complimentendag?? O jee, nooit van gehoord!
En het is vandaag nog wel een NATIONALE complimentendag.....
Ik heb iets gemist.......nooit geweten dat dit er was!
Wat nu: ben ik dus al jaren vergeten de mensen een complimentje te geven op 1 maart. Wat een misser! Hoe lang is dat al aan de gang?
En wat is dan de bedoeling? Moet ik tegen iedereen die ik op straat tegenkom zeggen: O mevrouw, wat zit uw haar goed of mijnheer wat fijn dat u uw vrouw helpt met boodschappen doen??
Of mag het allemaal wat dichterbij huis misschien: de buren, kinderen of manlief?
Ik heb toch werkelijk nooit stilgestaan bij het feit dat er een datum bestaat om dan op die dag complimentjes uit te delen!
Moet je ze dan allemaal opsparen van het afgelopen jaar en opschrijven in een schriftje om het vandaag tegen iedereen te zeggen? Zal wel een hele drukke dag worden!

Natuurlijk weet je dat het krijgen van een complimentje voor iedereen leuk is. Dat weten wij bloggers als geen ander toch? Wat is er leuker dan ,nadat je je post hebt gemaakt, kijken wat de anderen er van vinden. Dan lees je toch graag dat de foto's mooi zijn geworden, het verhaal leuk is of de verandering in je huis of tuin prachtig word gevonden!

In mijn "juffentijd" hadden we een "kind van de dag" die op die dag in het zonnetje stond: die mocht naast de juf zitten, vooraan in de rij, als eerste kiezen en nog veel meer bijzondere privileges.
Aan het einde van de dag kreeg het kind een zonnestraal mee naar huis waarop een complimentje stond aan zichzelf, een andere kleuter en de juf. Thuis mochten papa en mama er ook nog een complimentje op schrijven. Zo had de kleuter bij het afscheid van groep 2 een zon met heel veel "complimentenstralen".
Daar groeit een kind van! En zichzelf een compliment geven: daar hebben ze echt geen moeite mee hoor! Ze zeggen vaak dat ze iets héééél goed kunnen terwijl dat vaak helemaal niet zo is, maar dat was nooit een punt. Je mag best zeggen dat je héél hoog kunt springen of héél hard kunt rennen ook al kun je dat helemaal niet, geen kind zal je er voor op de vingers tikken! Geweldig toch.

Daar tegenover staat onze moeite om goed te kunnen reageren op een complimentje: niet gewoon dankjewel zeggen maar....ach, het was maar een goedkoop dingetje hoor! Zoiets....
En jezelf een compliment geven vinden we vaak helemaal moeilijk: het lijkt vaak zo opschepperig wanneer je zegt dat je ergens goed in bent!

Verkeerde complimenten bestaan ook, dit mopje stond bij een artikel over dit onderwerp:
Een vrouw kijkt in de spiegel en zegt: "ik word oud, wat ben ik gerimpeld, wat ben ik dik. Ik zie er niet uit:! Waarop de man zegt: "nou je gezichtsvermogen is anders nog uitstekend." Haha....

Het mooiste compliment wat wij ooit kregen was een jaar geleden toen onze jongste zoon zei: "mochten we ooit kinderen krijgen dan gaan we ze net zo opvoeden zoals jullie ons hebben opgevoed". Wat lief hè, daar krijg je toch tranen van in je ogen!
Mij kunnen mensen ook altijd blij maken met een compliment over de tuin......daar geniet ik enorm van!


En omdat je zo kunt groeien van een complimentje wil ik jullie, blogdames, ook allemaal één geven: jullie zijn betrokken, creatief, origineel, maken prachtige foto's en mooie teksten, geven elkaar altijd "positieve feedback", kortom.....jullie zijn een stel supervrouwen!
Dankjewel voor de reacties die ik vaak van jullie krijg!
Hierbij een symbolisch bloemetje voor jullie en niet omdat het toevallig vandaag 1 maart is hoor!21 opmerkingen:

 1. Hihi..om die complimentenmop moest ik wel lachen! Hier waren we op de hoogte, maar dochterlief had er geen oren naar toen ze vanmorgen net uit bed was en manlief nam mij terecht niet serieus toen ik zei dat hij er zo goed uit zag...hij heeft een flinke griep te pakken en dat is wel aan hem te zien ;-).

  Maar een compliment is nooit verkeerd. Ik geef ze graag maar vind het ook leuk om ze te krijgen. Grappig dat mijn dochter een tijd geleden hetzelfde zei over de opvoeding van haar kinderen, blijkbaar is het haar hier thuis niet slecht bevallen.

  De complimenten die je krijgt over de tuin zijn echt helemaal op zijn plaats: dat ziet er prachtig uit.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer wat geleerd, want daar had ik nog niet van gehoord ;-) maar het mooiste compliment heb jij inderdaad van je zoon mogen krijgen, geweldig zeg. En je tuin verdient ook zeker complimenten, wat een plaatje! Je kan zien dat daar veel tijd en liefde in zit.

  Liefs, Cynthia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel Trijnie. Lief van je !!!!!


  Groetjes,
  Sanny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hoorde er dit jaar ook voor het eerst over...
  Het compliment van je zoon is wel heel waardevol!
  En ik wil je complementeren met je prachtige tuin, want die vind ik heel mooi!
  Bedankt voor je bloemetje!
  Lieve groeten, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toevallig hoorde ik er afgelopen week over, maar ik ben ook van mening dat je iedere dag een complimentje mag geven
  en natuurlijk nog leuker om er één te ontvangen...maar als juf hoef ik jou niet te vertellen hoe vertederend het is als een kleuter iets liefs zegt...
  Voor jou een compliment, gewoon om wie je bent..zo heerlijk ongedwongen, met heel veel humor..heerlijk.

  Mooie week!!!
  xxEefie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik krijg iedere dag complimentjes van m'n man....hihi.
  Wat heb je toch een mooie tuin, daar krijg jij van mij een compliment voor!
  Fijne Avond nog.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nooit van deze dag gehoord al ben ik het helemaal eens met je dat je groeit van een compliment , en die van je zoon is toch het mooiste die je kan krijgen .... je tuin is super mooi , wat zou je daar va genieten zeg ...genoeten van je mooie foto's geniet van je week ...lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van mij krijg je vandaag een groot compliment, voor de leuke posten die je altijd maakt , je humor en je fantastisch mooie tuin.
  En nog een lieve groet erboven op.
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik deel ze liever uit dan ze te ontvangen ... dus bij deze eentje voor jou omdat ik altijd zo moet lachen om de humor in je blogjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk,dat wist ik ook niet...nou ben ik niet grootgebracht in een gezin waar veel complimentjes uitgedeeld werden, dus ik heb dat nooit zo geleerd, zou willen dat het wel zo was, maar ik vind het ook leuker om ze 'weg te geven' dan om ze te ontvangen, dan weet ik niet wat ik er mee aan moet...dus heb ik ook liever geen complimentjes...maar ik wil jou er wel een geven...voor je altijd leuke/geestige/ met een blije ondertoon verhaaltjes...ik lees ze altijd met veel plezier..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Complimentjes face to face ontvangen vind ik altijd moeilijk, ik weet niet hoe ik dan moet reageren. Bescheidenheid siert de mens zeg ik altijd maar ;-)
  Complimentjes geven doe ik veel liever, want daar maak je mensen blij mee. Ik weet zeker dat jij een superleuke vrouw bent en als je kind zegt dat hij zijn kind (eren) net zo wil opvoeden zoals jullie dat hebben gedaan, is dat inderdaad het grootste compliment die je kunt krijgen als moeder en dan ben je ook nog eens een superleuke oma!
  Zit je al te grijnzen haha, ja hè, ja hè ;-)

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat van die complimentenstralen voor je kleuters, dat vind ik nog eens goed gevonden zeg! Wat zullen er in al die jaren dan veel blije kleuters geweest zijn zeg! Ik denk dat iedereen trouwens groeit van een complimentje, dat hebben we allemaal op z'n tijd wel nodig! Maar voor mij hoeft het niet op een bepaalde dag, dat mag door het hele jaar heen hoor!
  Dat jullie zoon zei dat hij z'n kinderen net zo wil opvoeden als jullie hem hebben opgevoed, dat is voor een ouder wel het allergrootste compliment denkbaar...
  Je virtuele bloemetje wordt in grote dank aangenomen... Heel lief van je...
  Fijne nieuwe week,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een dag te laat, maar toch een compliment, hoor. Je tuin ziet er uit als een juweeltje, Trijnie (wat zal je een vlinders hebben). En het verhaal was weer heel gezellig om te lezen. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Complimenten geven vind ik ook fijner dan om ze te krijgen, begin dan meestal ook iets te stamelen van 'ach, valt wel mee...' Terwijl gewoon 'dankjewel' zeggen toch niet zo moeilijk moet zijn...Tja, misschien vroeger nooit die 'zonnestralen' op school gekregen...Mooi initiatief! Hoewel zo'n speciale complimentendag (nooit van gehoord) nu ook weer niet hoeft. Een compliment moet uit je hart komen en niet omdat het 1 maart is. Je zoon heeft dat ook goed begrepen en zijn compliment is dan ook recht uit zijn hart...heel mooi!
  En aangezien het nu 2 maart is...haha...Nee hoor, ik geef je gewoon een compliment voor je vrolijke blog omdat ik het altijd een feestje vind om bij je langs te komen. Te genieten van je verhaaltjes en mopjes (deze is ook weer super!) en je prachtige foto's. Je tuin is werkelijk een plaatje, dat vraagt gewoon om complimenten over uit te delen (omdat we ook weten wat daar een werk achter zit). Dankjewel voor je lieve bloemetje, maar vooral dat je telkens een lach om onze mondhoeken weet te toveren...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Trijnie, wat een prachtige tuin heb je! :-)

  Misschien ben ik een zuurpruim, maar van mij hoeven al die complimenten/dikke truien/evenement/moedertaal/en-weet-ik-veel-wat-voor-andere-dagen er zijn niet zo. Mensen laten zich tegenwoordig overal in meeslepen, je kunt beter elke dag een beetje stilstaan bij dit soort dingen en aardig zijn voor elkaar (of wat er maar hoort bij de betreffende dag), lijkt me.

  Dat van die tuin meen ik hoor en ik vind ook dat je leuke stukjes schrijft!!!
  Groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dan begin ik meteen maar met mijn complimenten voor jou.. voor je heerlijke schrijfstijl.. voor je schitterende tuin.. voor je leuke reacties.. je mooie bloemetje..
  Ja het is inderdaad lastig om complimenten in ontvangst te nemen.. heel herkenbaar wat je schrijft! En wat een ontzettend goed idee van de zonnestraal vol complimenten, wat zul je daar veel kinderen blij mee gemaakt hebben!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Trijnie wat leuk alweer om je post te lezen...je bent een geboren schrijfster ...:-):-)
  De bewerking van mijn schalen mailde ik al naar Sanny als je wilt kan je via het
  contactformulier op mijn mail komen dan stuur ik het door naar je...is nogal lang om
  hier in een reactie te plaatsen !
  héél fijne dag nog
  Liefs Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je post begon aardig serieus over het 1 maart gebeuren waar ik zelf ook nog nooit van heb gehoord. Bij de mop, die ik hier hardop ging voorlezen...lag manlief dubbel van het lachen...en ik ook...geweldig!. Zo lief, de uitspraak van je zoon, wat een kanjer...en emotioneel werd ik zelfs een beetje bij je laatste zinnen...dus dankjewel..ik vind jou ook heel lief...liefs Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja, een complimentje op zijn tijd doet ieder goed, dat vind ik ook, Trijnie.
  Onze oudste dochter zei een poosje geleden: "wat ben ik blij met de normen en waarden die jullie ons meegaven. Vroeger vond ik het vaak gezanik, maar nu zie ik pas hoe gelijk jullie hadden". Nou, daar schoot ik ook wel van vol, want deze dame heeft inderdaad voor heel veel stampei gezorgd in haar pubertijd.
  En nog een leuke was: ik had een post gemaakt van de deskundige en leuke wijze waarop onze auto werd afgeleverd. De desbetreffende verkoper belde mij op dat hij zoveel reacties had gehad naar aanleiding hiervan, zelfs het hoofdkantoor had hem gecomplimenteerd. Zoiets had hij in al die jaren niet meegemaakt, vertelde hij. Daar was ik toch heel blij mee, voor hem.
  En nu we toch bezig zijn: ik lees zo graag bij jou. Daar word ik vaak echt blij van!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jouw tuin...........zucht.......wat issie mooi.....
  ik heb net de laatste 5 blogjes van je gelezen, wat een leuke schrijfstijl heb je. Ik zit gewoon nu met een grijns op mijn gezicht!
  En idd, ik wil ook de tuin in, lekker wroeten in de grond.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb ook nooit begrepen waarom deze onzin is begonnen!!!!
  Kom ik die dag op mijn werk zegt mijn collega tegen me: Ben je afgevallen Helma?
  Ik kijk haar verwonderd aan en zeg, nee... eerder gegroeid maar leuk dat je het zegt.
  Ja zegt ze, het is nationale complimentendag.
  Zucht...............................

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen