dinsdag 24 februari 2015

Ik wou....ik wou....

......dat er een uitvinder bestond die de "eeuwigheidsdurende elektrischeapparatuur" uitgevonden had!
Die zou van mij de Nobelprijs voor de techniek mogen krijgen!
Dan hoefde ik nooit meer geld uit te geven aan apparaten die toch maar een paar jaar meegaan.

Hier spreekt, zoals je ziet, een lichte frustratie uit.....want wat is het geval: de wasmachine is stuk gegaan. En niet zomaar stuk maar echt helemaal het loodje gelegd!
En ja....dan moet er een nieuwe komen en dat vind ik gewoon NIET LEUK!! Vriendinnen kijken me, wanneer ik dat zeg, meewarig aan en zeggen: maar je kunt toch niet zonder?
Jahaaa....dat weet ik ook wel, maar daarom is het nog niet LEUK!
Net zoals je niet zonder de verwarmingsketel en de stofzuiger kunt (want oh als die het niet doen) maar dat betekent niet dat het LEUK is om daar je geld aan uit te geven!
Wij gaan echt niet gezellig samen allerlei winkels langs om naar mooie machines te kijken en te bespreken: vind je dat model leuk of zullen we die kiezen want die past zo leuk bij de andere apparaten in de bijkeuken.
Wij kijken op internet welke de beste is..... gaan naar de winkel... zeggen welke we willen kopen en vragen wanneer die bezorgd kan worden..... rekenen af (bah) en gaan weer naar huis! Dus......LEUK? Nee.

En wanneer kan dat ding dan bezorgd worden.....morgen in de loop van de middag.
De volgende morgen loop ik met een slaperig hoofd om half 9 de trap af omdat de bel gaat.....staat de wasmachinebezorger voor de deur!
Zo, dat is vroeg! Ja, mevrouw, we hebben u al 4 keer een berichtje gestuurd om te vragen of u thuis zou zijn. ( zie ik later op mijn mobiel: 6 uur, half 7, 7 uur en nog eens om half 8....denken ze nou echt dat ik van de spanning om een nieuwe wasmachine 's nachts met mijn mobiel onder m'n kussen slaap.....zijn ze gek geworden?)
Nou ja...kom binnen zou ik zeggen en stoor je niet aan mijn outfit en ongewassen hoofd.
En dan is binnen 10 minuten het oude ding weg en staat de nieuwe op z'n plek.
WAT.......doe je die oude weg? Wij bloggers recyclen toch alles met muurvuller, verf en bloem??
Ja....ik heb er nog over gedacht maar ik had geen plaats meer in de kamer.....haha.

Nu is het mooiste van die nieuwe machine dat ie zelfdenkend is.....ja,ja, je leest het goed: tegenwoordig kunnen die apparaten zelf denken!
Geloven jullie het......nou, ik niet! Geen enkele, zichzelf respecterende machine geeft zichzelf een afschrijving van 8 jaar, die geeft zichzelf toch minstens 100 jaar!
Terug naar of het leuk is om zo'n apparaat te kopen: Nee....wij gaan er niet bij zitten en zeggen tegen elkaar; wat staat ie daar toch leuk hè en oh wat een schattige knopjes heeft ie toch!
En daarom vind ik zoiets kopen gewoon NIET LEUK!

 Wat WEL LEUK is en waar ik dat geld liever aan uit geef ......daar komt ie:
* dagje uit.
* vakantie.
* mooie houten schaal voor op de tafel.
* nieuwe bank.
* leuke lamp etc. etc...... Jullie snappen me wel hè?

En voor dat geld kan ik tig keer naar de kringloop......vééél leuker!
Afgelopen tijd heb ik er tenminste weer sinds lange tijd iets gevonden en kon ik me weer lekker bezig houden met veranderen.
                                                           Een vies, goudkleurig, elektrisch lampje met kap opgeknapt tot "kaarsenhanger".

  Een vreselijk lelijke kandelaar is eentje geworden waar ik erg tevreden mee ben: hij past prima bij de nieuwe PTMD potjes van de Violier.


                                                 En manlief heeft een poosje geleden voor mij een poer gemaakt van hout, eerst was die zo:...........maar ik was nog niet zo tevreden vanwege de oranjeachtige kleur vandaar dat ik die later heb afgemaakt met......3 keer raden....ja, de muurvuller! Nu vind ik het toch wat mooier geworden. 
Met een grijze kaars er op.....raar dat die op een foto altijd roze of paars word......wat is dat toch met die kaarsen, ik zie het bij iedereen!

Maar ik ben weer tevreden met m'n spulletjes......en ach.....toch ook wel met mijn washulpje hoor!
Ik zie me toch echt niet , zoals mijn moeder, op zondagavond de pan met kookwas op het fornuis zetten om op maandag de hele dag bezig te zijn met de was! Vreselijk!
Maar, eerlijk is eerlijk, geld uitgeven aan apparatuur vind ik echt NIET LEUK en......er volgen de komende tijd vast en zeker nog veel meer want bij de verhuizing van 12 jaar geleden hebben we meer apparatuur tegelijk met die wasmachine gekocht. Zucht....
Dus....... 100 jaar lijkt me toch helemaal niet zo gek!


En dan wil ik dmv dit stenen hart (leuk is ie hè......K.antum) nog even de dames van de reünie van a.s zaterdag een hartverwarmende dag toewensen: geniet er van en we zien vast en zeker wel 50x foto's van alles wat jullie meegemaakt hebben voorbij komen: ik verheug me er op!

27 opmerkingen:

 1. Toevallig hadden wij het er gisteren over...hoe snel bepaalde apparaten het tegenwoordig begeven. We hebben hier al tig printers voorbij zien komen, we gebruiken ze amper en toch zijn ze na een paar jaar al weer aan het eind van hun latijn. Zo zonde van het geld! Dat geef ik net als jij liever uit aan leuke dingen.

  Gelukkig heb je troost gezocht en gevonden bij de kringloop en bij je handige man ;-).

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is altijd balen he als zo een apparaat kapot gaat, dan reken je in je hoofd om hoeveel mooie andere spullen je daar voor had kunnen kopen, maar helaas het is niet anders.
  Je hebt de spulletjes weer heel mooi veranderd hoor, alles staat weer super leuk bij elkaar.
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Trijnie,
  Nee, geld aan wasmachines uitgeven is zeker niet leuk te noemen. Ik vind dat ook zo vreselijk, dat er allemaal apparaten gemaakt worden tegenwoordig die bij voorbaat maar een beperkt aantal jaar meegaan. Dat is wegwerpmaatschappij in het kwadraat...
  We kunnen er niets aan doen, willen ook helemaal niet vervangen, maar het moet wel, want het ding is maar voor 3 jaar gemaakt. Zo hebben wij een Ipad, de Ipad I nog steeds. Zonder camera, ja die bestaan echt... maar voor een heleboel functies die er op zitten moet je allang nieuwe upgrades downloaden en daar zit 'm de kneep. Dat kan dus niet... Zo wordt je gewoon verplicht een nieuwe aan te schaffen, of er steeds minder mee te kunnen doen... Balen hoor...
  Ik hoop dat je nieuwe machine heel erg lang meegaat en iedereen daarmee ongelijk bewijst...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Trijnie, wat een verhaal, ja ik weet het ....wat zou het leuk zijn moest het voor altijd meegaan....
  ik ga ook véééél liever bij de kringwinkel langs, wat mooi is je kandelaar en wandkandelaar geworden,
  ik vind maar géén kandelaars bij ons in de kringwinkel... en de poer is ook héél mooi geworden !
  Het was echt genieten van je verhaal ....leuk om 's morgens vroeg zo een post te lezen :-):-)
  heel fijne dag nog
  Liefs Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi...moet ondanks dat je aankoop niet leuk is wel om je lachen.....Je oude wasmachine mooi met muurvuller en dan in de opening een plant ofzo ;)
  Hopelijk blijft de rest van de apparatuur het nog even doen......want vaak als er 1 stuk gaat....;) maar ha....zal je niet bang maken.
  Ik geniet even mee van je vondsten en aanwinsten...idd veel leuker.......
  Alhoewel...plaatje van je nieuwe machien......;)

  Fijne zonnige dag

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Trijnie.....niet leuk om hier je geld aan uit te geven....je kunt er inderdaad zoveel andere dingen mee doen!
  De omgebouwde lamp tot kandelaar vind ik super mooi....en de poer...mooi gedaan.
  Je hebt alles heel mooi veranderd!!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja, ik heb hier nog een zinken wasbord liggen van zo'n 100 jaar oud....Die doet het nog altijd ;-))
  Nee, ik vind het ook helemaal niet leuk om daar geld én tijd in te steken. En hoe meer snufjes, hoe korter de levensduur, merk ik wel eens...Vroeger kon je nog wel eens een monteurtje inschakelen, die bij het apparaat iets verving en huppakee, hij deed het weer (de wasmachine, niet de monteur...)
  Gelukkig heb je nog wat geld overgehouden voor de kringloper...leuke metamorfoses. Daar kun je altijd van genieten!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hi hi ik lees altijd met een glimlach jouw posten :). Niet dat het leuk is dat je wasmachine kapot is hoor! Maar hoe je het beschijft. En ik ben het helemaal met je eens. Ik vind het ook NIET leuk om geld uit te geven aan dit soort apparatuur. Wij moeten volgende week ook een niet leuke uitgave doen. Onze wasbak afvoer in de badkamer is verstopt. En dat probleem moet onder de vloer opgelost worden. Dat gaat zeker geld kosten en het ergste van het geval is ... je ziet het niet eens terug :(. De nieuwe buizen liggen nl. onder de vloer. Maar gelukkig zijn er ook genoeg dingen waar we wel blij van worden.
  Jij hebt prachtige kringloop inkopen gedaan! En je poer is ook erg mooi geworden.
  Fijne dag. Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk verhaal heb je weer geschreven. Ik geniet er altijd van. Mis wel een foto van je mooie nieuwe (paarse?) wasmachine! ;-)) groeten van Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja vreselijk om daar geld aan uit te geven.
  Bij mij zit de vaatwasmachine er aan te komen.
  Bijna 15 jaar oud.
  Oud hé.
  Zout en glansspoelmiddel gaat er al niet meer in.
  Gooit het er in 1x uit.
  Gelukkig hebben we nog tabletten met alles er in.
  Mooi hartje heb ik ook ;-)
  Mooi zijn je kringloop spulletjes geworden.
  Heerlijk hé zo freubelen.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ja dat soort dingen baal ik ook altijd van. Verplichte aankoop en kost vaak weer een hoop geld maarja echt zonder kunnen we niet. Je poer is leuk geworden! Lijkt wel een beetje op de mijne die ik toen heb gemaakt. :)

  Liefs Marieke
  WONEN a la Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Trijnie,
  Wat kun je toch heerlijk schrijven! Zelfs over iets wat inderdaad NIET leuk is.
  Ik zag t al voor me: wasmachine met muurvuller en bloem .... Hilarisch!!
  Je kaarsenhouder is heel mooi geworden.
  De poer vond ik van hout persoonlijk mooier, maar smaken mogen verschillen, toch?
  Ik kijk ook uit naar de foto's van de bloggersdag. Helaas is het voor mij te ver om daar heen te gaan en ook mijn gezondheid laat het niet toe. Maar via dit geweldige medium kunnen we dan toch mee genieten.

  Ik wens je nog een hele fijne dag,
  Lieve groetjes,
  Sanny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit was heerlijk en grappig om te lezen. Ik denk dat er maar weinig of helemaal geen mensen zijn die graag geld aan al die electrische apparaten uitgeven. Ik dus ook niet en volgens mij kunnen de apparaten best zo gemaakt worden dat ze een levenlang meegaan, maar ja dan is er geen handel meer. En oooo, wat zouden we er dan als ouderen ouderwets bij zitten, de techniek gaat wel door.
  Je hebt weer leuke kringloopspulletjes opgeknapt, dat geeft altijd voldoening.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou nou Trijnie, beetje positiever graag :-) Natuurlijk geef ik mijn geld ook liever aan leuke dingen uit, maar de luxe van een nieuwe machine, met z'n ecoprogramma's of z'n kreukherstellende centrifuge maken het wassen wel een stuk aangenamer. Ik ben er maar wat blij mee dat de techniek steeds vooruit gaat. Ik ben niet zo'n gadgetfan en ik denk goed na voordat ik een apparaat kies, maar dan wil ik er ook blij mee zijn :-) Trouwens.. Ik heb ook spullen die het maar blijven doen, maar waarvan ik best heel graag een nieuwere versie zou hebben (camera bijvoorbeeld).Tja en toch kocht ik die (nog) niet, want 'de oude doet het nog prima'.
  Ik wens je veel geluk met je nieuwe wasmachine :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Whaha moet toch wel lachen om je post. Balen zeg...wasmachine stuk! Daar zit je niet echt op te wachten.
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mijn man hoopt elke keer als de wasmachine aanstaat dat ie het loodje legt....jaaaaa want die maakt me toch een vreselijke herrie !!
  Ik vind t ook niet altijd fijn om geld uit te geven aan dat soort dingen maar ik ben blij dat ik het geld heb voor die dingen en zou er niet graag zonder willen.
  Ik geef graag geld uit aan een goeie stofzuiger,die moet bij mij alles hebben wat ik voor ogen heb.
  Mooie oude spullen heb ik eigenlijk toch al wel genoeg geloof ik.....
  En de kaarsen ?? komen die van de HEMA ??????? niet meer doen hoor die zijn nl altijd PAARS ook al zegt men antraciet...ze hebben daar brillen nodig ;-)
  Met Bolsius kaarsen overkomt je dat niet.
  Geniet van je nieuwe wasmachine, ga er eens lekker voor zitten en kijk hoe heerlijk schoon je wasje er weer uitkomt dat wil je niet met de hand doen ;-)

  Groetjes
  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb weer genoten van je verhaal haha;) Doet me denken aan zo'n jaar of 20 geleden toen we voor het eerst een volautomatische wasmachine kregen, nadat we daarvoor een bovenlader hadden, de kinderen vonden het zo geweldig om hun kleren te zien ronddraaien, dat ze er een krukje bij gepakt hebben en er tijden samen vol verwondering naar hebben zitten kijken, ik zie het nog zo voor me;)

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Haha..heerlijk verhaal weer...
  Ik snap het helemaal..mijn wasmachine draait al 18 jaar..ben bang dat ik eerdaags dezelfde koop als MOET doen;)
  Gaaf je hart..das het leukere werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja, Trijnie, dat zijn niet de leukste uitgaven, wel noodzakelijk.
  Je verhaal is prachtig!
  Je had de machine in de muurvuller kunnen zetten, een grote plant erin zetten en dan aanbieden aan een grote zaak voor de opvulling van een hal of zo. Maar ja, je moet ze verplicht recijclen geloof ik, dus die vlieger gaat niet op.
  Je kringloopspullen zijn weer geweldig!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Het kan dan wel niet leuk zijn...en ik geef je helemaal gelijk, maar het levert voor ONS weer wel een leuk verhaal op...
  Wat kan jij leuk vertellen..alleen al over een wasmachine...wist je dat alles zo gemaakt wordt....dat het maar een bepaalde tijd mee gaat, en dat je dan nieuw moet kopen..da's voor de economie...

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Haha Trijnie, wat een vind- ik- niet- leuk verhaal over jouw wasmachine .
  Ik heb het weer met veel plezier gelezen .
  Met dat geld had je inderdaad veel leukere dingen kunnen doen .
  Maar die kandelaar wat een suuuuuper mooie vondst .
  Ik zou zeggen , geniet maar van de vele wasjes in je gloednieuwe machine ;))
  Groetjes
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuke post weer...ik heb zitten giechelen achter de pc....en je hebt ook nog helemaal gelijk want wat waar is is waar. Ik vind er ook niets aan om zoiets te kopen en dat zijn nooit goedkope aanschaffingen. Ik heb mij laten vertellen dat de apparaten van tegenwoordig minder lang meegaan omdat ze onderdelen gebruiken van mindere kwaliteit. Zogenaamd apparaat goedkoper (dat kan ik dan niet echt zeggen) maar gaat veel minder lang mee. Mijn elektrische waterkoker ging stuk, ik heb nu een ouderwetse waterketel van een brocante winkel....ontkalkt...goed schoongemaakt en net zo goed.
  Veel leuker om leuke spulletjes te kopen voor in huis...en je "kandelaarlampje" is super leuk geworden...goed idee weer. Ook de houten kandelaar staat super zo....fijne avond nog en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik denk er ook zo over hoor, ooh bah... helemaal geen zin om zoveel geld uit te geven, maar inderdaad... je kunt niet zonder wasmachine. Meestal volgen kort hierna meer apparaten die stuk gaan. Ik heb hier een niet goed werkende droger (dus alles maar weer op de lijn hangen, binnenkort toch maar eens een repareermannetje bellen), de waterkoker krijgt kuren, onze electrische tandenborstel wordt steeds slomer en mn ladyshave is stuk pffff :-(
  Leuk die muurkandelaar en poer!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dat zijn zulke akelige dingen om geld aan uit te geven, kan me helemaal in je verhaal vinden haha. En vaak krijgen andere apparaten dan ook kuren. Lijkt wel een virus haha. Hier maakt de cv ketel rare geluiden en hebben we net 4 nieuwe banden onder de auto gelegd en heeft eergister de uitlaat het begeven. De nieuwe ligt al te glimmen in de schuur haha. Nee, vrolijk wordt je er niet van.
  De spullen die je hebt opgeknapt zien er mooi uit hoor! Geniet daar maar dubbel van dan.

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Keukenapparatuur is 12 jaar oud volgens mij, net als de CV-ketel, de rest bijna 11 jaar oud. TV heeft dat niet gehaald en vorig jaar vervangen, dus je snapt hoe dat bij ons de komende jaren zal gaan ...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Vaak gaan er dan ook nog meer apparaten achter elkaar stuk. Er zijn echt veel leukere dingen om het geld aan uit te geven. Wasmachinetrommel kan trouwens goed dienst doen als vuurkorf en dat kan zelfs zonder muurvuller. Leuke kandelaar heb je gemaakt van die lamp. Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Nee, geld uitgeven aan die apparaten is ook niet leuk maar soms een noodzakelijk kwaad.
  Ik verval er helaas ook aan en had ook wel leukere dingen in gedachte maar goed, het zij zo.
  Ondanks je afschuw over die apparaten heb ik weer heerlijk van je blog zitten genieten hahahahaha.... De leuke dingen die je hebt gemaakt en ook de manier waarop je alles weer beschreven hebt :-)))))))

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen