zondag 15 maart 2015

brocantekast met feest!

Jarig zijn!
Hebben jullie dat ook..... dat je zeker denkt te weten wat iedereen drinkt op je verjaardag?
Wij wel.....nadeel is dat het bezoek soms verandert qua drinkgedrag!
Drinken ze jarenlang witte, droge wijn.....willen ze ineens rode of andersom!
En wat betreft de hapjes en salades.......dat je zeker weet dat je genoeg hebt en dat later blijkt dat je weer veel te veel hebt ingeslagen en je minstens nog 2x je verjaardag kunt vieren?
Of dat je soep gemaakt hebt en de zelfgemaakte goulashsoep weer sneller op is dan de kippensoep? En dat je je dan afvraagt of ze wel genoeg hebben gehad?

Weet je wat ik zou willen:
Een verjaardagsplanner: iemand die precies weet wat iedereen drinkt en hoeveel ze dan drinken, die de boodschappen in huis haalt, de taarten bakt, de hele dag (of 2 in mijn geval) alles regelt wat betreft inschenken, taart serveren, hapjes klaar zetten e.d.
Wat zou dat heerlijk zijn! Dan zou je de hele tijd gezellig met je bezoek kunnen kletsen zonder in de gaten te moeten houden of alles wel goed verloopt ook al heb je een man en (schoon)kinderen die veel doen! Je wilt ook iedereen even spreken.....
Nee dan vroeger......als kind hoefde je je nergens anders mee bezig te houden dan met het ontvangen van de aangeleverde cadeautjes!
Al weken daarvoor was je zenuwachtig over wat je zou krijgen en of je feestje wel leuk zou zijn.
De avond ervoor niet kunnen slapen van de spanning: niet over de boodschappen maar over HET cadeau.....
En dan de volgende dag naar school in je nieuwste jurk trakteren in de klas. Je mocht zelf kiezen wat je wilde eten (in mijn geval rode bietjes....niks geen patat of poffertjes) het huis hing vol slingers en de postbode bracht een stapel kaarten!
Wat was het leven toen heerlijk simpel!

Maar toch....wat heb ik genoten van mijn verjaardag.....vrijdag de 13e en zonder ongelukken verlopen! De zelfgebakken appeltaart was helaas totaal mislukt maar dat was nog op de 12e dus dat telt niet.
Zaterdagavond hadden we meer dan 30 mensen in huis, gelukkig hebben we een villa (haha) waar alles inpast! Ach.....met een beetje proppen en allemaal staan bij een statafel lukte het toch om ze allemaal soep te laten eten! En gezellig dat het was!

En wat ben ik  reuze verwend!
Van de kinderen en manlief kreeg ik een brocantekast, ik weet nog niet in welke loogbeits ik 'm ga zetten maar het wordt vast een prachtexemplaar.....

 
 Haha....grapje. Ik kreeg van hen geld om eens in een woonwinkel te kunnen snuffelen of om iets bij mijn fototoestel te kopen. Ze weten dat ik het heerlijk vind om in mijn uppie ergens rond te dwalen en dan iets uit te zoeken.
Ik weet al een aantal dingen die ik heel mooi vind maar moet nog gaan beslissen wat het uiteindelijk gaat worden: ik heb er zin in!
En dan daarbij ook nog een keer samen met mijn dochter een dagje shoppen/stappen: wat is er nou leuker dan dat!
Maar manlief vond zomaar een envelop geven natuurlijk niet leuk dus knutselde hij een brocantekast in elkaar waar het geld in zat. Wat een leuk cadeau van hen samen!
Verder werd ik aardig in de bloemetjes gezet:
 
Piet gaf me op vrijdag een mooie bos met witte rozen....prachtig zijn ze!
 
 
 En ik heb een lieve, creatieve dochter die speciaal voor mij een taart maakte met maartse viooltjes: 3x raden wat mijn leeftijd nu is!
 
 
 
 
 
Zo op de foto lijkt het net mijn nieuwe zondagse hoed maar het is echt een taart op een wit plateau.
 
 
De kleinkinderen maakten samen met mama een bos bloemen:
 
 
Mijn schoonzus vond dat deze chinese wijsheid wel voor mij van toepassing was en gaf dat bij het "echte" cadeau.( Hoewel ik die tweede regel voor mij niet van toepassing vind hoor: 3 dagen lijkt me erg weinig!)
En wat was dan het "echte" cadeau? Iets voor de verjaardag van ons beiden: een arrangement van 3 dagen in een hotel! Wat lief hè:echt iets om ons op te verheugen!
 
 
En ik werd verwend met een stapel kaarten en dat blijf ik toch altijd heel feestelijk vinden:
 

 
En zoals op de kaart staat: dat lol maken blijven we gewoon doen!
 
En na de afgelopen dagen realiseer je je weer hoe blij je mag zijn met zoveel lieve familie en vrienden waarmee je een geweldig feestje kunt vieren en door wie je zo verwend kunt worden! 
 

25 opmerkingen:

 1. van uit West-Vlaanderen,belgie ook nog eens van harte gefeliciteerd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!van debora

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog gefeliciteerd met je verjaardag, fijn dat je zo een leuke dag hebt gehad.
  Nu lekker shoppen van het verjaardags geld, altijd leuk om te doen :)
  Groetjes Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van Harte! en geniet nog even lekker na van al deze verwennerijen.
  Liefs
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Trijnie,
  Heel hartelijk gefeliciteerd nog met je verjaardag.
  Ik herken je verhaal van het dénken te weten wat je gasten eten en drinken. Pfffff. 'T blijft altijd lastig om in te schatten he.
  Wat ben je verwend zeg! Met dat leuke cadeau van je man en niet te vergeten de práchtige taart van je dochter!
  Ik ben heel benieuwd wat je van je verjaardagsgeld gaat shoppen. Maar dat zullen we binnenkort wel te horen en te zien krijgen, toch?

  Hele fijne avond nog!
  Lieve groetjes,
  Sanny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je zo genoten hebt, Trijnie. Die verjaardagstoestanden herken ik wel, maar ik word er steeds makkelijker in. We houden rekening met iedereen, maar niet met onverwachte veranderingen in drankgedrag...dat is gewoon niet te doen. Maar ik heb gelukkig nooit de indruk gehad dat onze gasten iets tekort kwamen hoor...ik denk dat je het zelf vaak erger vindt.

  Heerlijk om zo verwend te worden, maar zo hoort het ook...je wordt tenslotte maar één keer 65! Van harte gefeliciteerd!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nogmaals gefeliciteerd Trijnie! Je kunt terugkijken op een heerlijk verjaardagsfeest. Wat ben je verwend zeg en de brocante kast is geweldig leuk!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alsnog van harte gefeliciteerd! Je bent heerlijk verwend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog eens gefeliciteerd met je verjaardag , wat ben je weer heerlijk verwend met bloemen , kaarten ,taarten en cadeautjes .
  En nu nog eens nagenieten met de bons ....
  Leuk kastje !
  Fijne dag nog
  Groetjes
  Christel ,garcysplace

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte gefeliciteerd!! Nu ben jezelf brocante...haha!!! Nee hoor, volgens mij zit er nog een heerlijk jong mens met een ondeugende kijk op de wereld in. Die volop geniet en lol maakt. Jij hangt de slingers zelf op, als het er al niet hangt. Geen wonder dat je zo in de watten werd gelegd (super dat brocante-kastje!) want volgens mij is het altijd een gezellig feestje bij je (ook al 'mopper' je over de voorbereiding). Geniet nog lekker lang na, van JOU dag!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nogmaals proficiat en ik zou de cijfers omdraaien want je lijkt eerder 56 dan 65 hoor.
  Goed verwend en wat een mooi doorkijkje naar de keuken zeg.
  Fijne dag en geniet nog maar lekker ff na
  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

  Het is allemaal zo herkenbaar, je best doen zodat iedereen het naar zijn/haar zin heeft op jou feestje.
  Zo te zien ben je heerlijk verwend met prachtige kaarten en bloemen en over de taart maar niet te spreken, zo mooi gedaan.

  Fijne week en lieve groet,

  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik had de mooie taart al op Face-book gezien (al wil je mijn FB-vriendje niet worden, ha, ha).
  Ja, ik hoop tegen het einde van het jaar dezelfde leeftijd te bereiken. Wat ben je verwend, met zoveel lieve cadeaus van zoveel lieve mensen.
  Je hebt gelijk: het is altijd een heel gedoe, al die boodschappen, je afvragen wie nou ook alweer wat dronk, alles klaar maken, hapjes bedenken, etc. maar als het eenmaal loopt en iedereen heeft het naar zijn zin, dan is het toch ook weer hartstikke leuk al die mensen om je heen te hebben.
  Tegenwoordig doen we het hier wel op een andere manier overigens, maar ook leuk.
  Hoofdzaak is te genieten van elk jaartje dat we weer ouder, wijzer, geduldiger en verdraagzamer worden....ahum...:-)
  Fijn nieuw levensjaar toegewenst dus!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hartelijk Gefeliciteerd met je 65e verjaardag, Trijnie!
  Fijn dat je zo'n prachtig feest hebt gehad!
  En nog prachtige dingen in het verschiet hebt!
  Blijf genieten en ondeugende streken uithalen en verhalen schrijven!
  En geniet ook heel fijn van deze nieuwe zonnige week!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel herkenbaar en dat dat wil je toch allemaal voor geen goud missen. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heb je een heerlijke dag gehad. Alsnog hartelijk gefeliciteerd hoor. Je bent wel heerlijk in de bloemen gezet zeg en zo'n mooie taart van je dochter dät maakt het helemaal af.
  Lieve groet Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Van harte gefeliciteerd Trijnie!! En wat ben je heerlijk verwend en zo leuk dat je hier nog een hele poos van na kunt genieten met zulke leuke dingen in het verschiet:)
  Volgens mij heb je een gat in de markt ontdekt, een verjaardagsplanner, geweldig idee!!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geluksvogel ben je hoor om zo verwend te worden, natuurlijk van harte gefeliciteerd!
  Heerlijk om in het zonnetje te staan en ach laat die gasten zelf hun flesje met drank meenemen, er zijn zoveel smaken...:)
  Het leuke van jarig zijn is toch de aandacht en de gezelligheid, jarig zijn is één keer per jaar een feest en daar moet je van genieten.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Trijnie, alsnog van harte. Geniet van al die leuke cadeaus en kaarten die je gekregen hebt. Bijzonder origineel van je man, dat kastje, een soort surprise en dat in maart.
  Ook hier altijd een groot gezelschap als we onze verjaardag vieren; beetje (veel) voorbereiding en dan is het voor de rest zelfbediening.
  Fijne, zonnige week gewenst!
  Groetjes, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Een beetje laat maar alsnog van Harte Gefeliciteerd Trijnie. Wat een leuke surprise van je man en de viooltjestaart van je dochter, bijna te mooi om aan te beginnen, maar toch zo lekker. Het blijft moeilijk om te plannen wat je in huis moet hebben met een feestje, ik heb ook altijd te veel hapjes of taart, ik maak voor de zekerheid altijd te veel en wat drank betreft gaat het ook vaak mis. Wij drinken bijv. geen bier, maar vrienden wel, dus nadat ik een keer te weinig bier had, kocht ik een volgende keer een kratje, en ja hoor toen wilde iedereen rode wijn. Een gedeelte van het bier raakte over de datum en deed dienst als meststof voor de clematissen. Weet ik van mijn oude geschiedenisleraar vroeger, die gaf de clematissen af en toe een biertje, dan deden ze het beter.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je man heeft helemaal gelijk, een envelop is zo saai! Deze kast ziet er uit als echt vakwerk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je bent in ieder geval heerlijk verwent, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Gefeliciteerd...en het is dat je het allemaal weer zo heerlijk 'neertypt' zodat ik een indruk van 'je feestje' kreeg....
  Want weet je...ik kon maar 1 foto zien...voor de rest is/was alles zwart met een kruisje...en 3 keer raden welke foto ik kon zien ☺☺ juist die met het grote getal 65....nogmaals gefeliciteerd meisje..ben blij dat je het gehaald hebt...

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ten eerste nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
  Je bent op dezelfde dag jarig als mijn oudste zoon :-)
  Wat leuk die brocantekast door je man gemaakt maar ook
  de mooie taart met 65 erop.
  Je hebt echt een hele creatieve fam Trijnie :-)))))

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik heb net je blog gevonden. Leuk hoor. Ik zet hem in mijn linkenlijst, dan zie je me wel vaker langs komen.

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen