maandag 25 augustus 2014

Ons "afdakkie".

"Regen.... afgewisseld met buien en héééél misschien een beetje zon!"

Dat zijn de weerberichten van de afgelopen weken.....tja... ik word er niet zo vrolijk van als dat zo lang duurt: ik wil nog zo graag veel naar buiten....
Brrrr, herfst is het en wat doe je dan met je tuin? Nou.... wel wat in werken tussen de buien door maar zoiets als grasmaaien kan je wel vergeten. Doe dat maar eens met een eenvoudig grasmaaiertje met nat gras: dat lukt dus niet.
Vandaar dat ons gras nu ongeveer "twee kontjes hoog is".

Gelukkig hebben we bij regen een "afdakkie". Het is een kleintje, ik weet het, maar er is genoeg ruimte om met z'n tweetjes te zitten en voor de rokers om te roken (ja, je moet toch wat om bezoekers tevreden te houden!)
Geen loungebank erin...... dat past niet. En ik vind alleen die van steigerhout mooi en die zijn vééél te groot voor dit overkappinkje.
Dit jaar hebben we er niet vaak gezeten: in het begin van de zomer was het mooi weer en konden we heerlijk in de zon zitten: hadden we die overkapping helemaal niet nodig.
(Liep ik nog te zeuren dat de tuin zo droog was!)
Maar wat hebben we er allemaal van genoten!
En nu is het weer te koud om buiten te zitten en kijken we van achter het raam naar de tuin.
Zelfs het afdakkie kan niet gebruikt worden....jammer!
En ooohh... wat kunnen wij  Nederlanders dan heerlijk lopen klagen over het weer hè! (ja, ik doe even hard mee hoor, ik geef het eerlijk toe.)
Waarom zijn we die mooie start van de zomer toch weer zo snel vergeten als het een poosje regent?

Dus.....dan maar even een paar plaatjes van de plek waar we eventueel, héél misschien, nog een keer kunnen zitten met een heerlijk warm regenbuitje of op een zwoele zomeravond met de kaarsjes aan:

 
Een beetje een rommeltje, ik weet het, maar het staat zo gezellig met al die spulletjes die ooit in huis stonden en nu zijn gedegradeerd naar de "buitenkamer".
En de stoelen van de kringloop zitten al 10 jaar, met kussens erin, heerlijk!


Het raampje naar het schuurtje die mijn man, samen met zoonlief, jaren geleden zelf gebouwd heeft.
(ik had ook bijna mannetje en zoontje geschreven want de andere dingen zijn allemaal "tjes" maar ze zijn beiden behoorlijk lang!)
Het schuurtje is bedoeld voor tuinspullen zoals de grasmaaier/ harken e.d. Die hoefde dus ook niet zo groot te zijn.
Het "afdakkie" hebben we wat kneuterig ingericht maar wij vinden het er reuze gezellig!


Deze fles, ooit zo'n 12 jaar geleden op een brocantemarkt gekocht, blijf ik nog altijd mooi vinden.
Ik zie het dan helemaal voor me: een liefhebbende franse boerin die er koffie (of wijn, leer mij die fransen kennen!) indeed en het naar het land bracht waar de boer hard aan het werk was.
En dan natuurlijk een stokbrood erbij!

Ook de groene mand komt daar vandaan: ik heb geen idee waarvoor die gebruikt werd: vissen, post o.i.d.? Wie weet het?
Soms denk ik er over om hem te verven zodat ie binnen in de gang kan hangen.


Verder staat er een grote houten bak: jaja.... je raad het al.....ook van een franse brocantemarkt!
Dat struinen is toch zo leuk! En ik vind dan ook altijd wel wat voor een goedkoop prijsje, want dat is dan ook de lol er van.
Af en toe verhuisden we hem naar binnen om er de houtblokken in te doen maar nu staat ie even onder het "afdakkie".

Verder nog een oud tafeltje (nee, geen franse brocantevondst ) en een koperen pot.
Die pot hebben we met ons trouwen gekregen: we vonden hem jarenlang afschuwelijk maar nu word het steeds mooier van kleur en ook leuker dus: die mag nog een poosje blijven.

En nu we niet lekker in de tuin kunnen zitten halen we de tuin maar naar het "afdakkie" of naar binnen: kunnen we er toch nog van genieten!Ik wens jullie een "zonnige" week toe want hier hebben we "de heideweek" en het zou toch jammer zijn als dat allemaal in het water zou vallen: zo sneu voor mensen die het allemaal organiseren en er zoveel werk aan hebben gehad!
34 opmerkingen:

 1. Wat een gezellig buitenkamertje met ook hele leuke spulletjes. Zo zie je maar weer, het hoeft niet groot te zijn voor een mooie sfeer neer te zetten!
  Ik hoop dat de zon nog gaat schijnen van de week. Zoals het er nu naar uitziet...kan ik het me even niet voorstellen met die regen. Het lijkt net al herfst!

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je schrijft er zo gezellig over dat het mij alleen daarom al heerlijk lijkt om er te zitten. En dat kneuterige...je moet vooral doen waar je je lekker bij voelt, want dat zit het best. Ja, het weer is het meest besproken onderwerp maar ja...er is ook vaak aanleiding toe en zon of regen, het kleurt toch je dag. Ik heb sinds onze thuiskomst uit Spanje alleen dit weekend echt lekker buiten kunnen zitten en ik geef toe...daar maak ik dan net als heel veel Nederlanders ook echt wel een opmerking over hoor ;-).

  Maar september en oktober kunnen nog hele zonnige dagen geven, we hebben jaren terug zelfs de verjaardag van onze jongste dochter op 1 november buiten gevierd!

  Een fijne week! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij het lezen over je afdakkie was ik even al die regen van de laatste weken vergeten. Ik kijk op van het scherm en zie dat het nu begint te regenen. Het ziet er ook niet naar uit dat het snel ophoudt. Je afdakkie ziet er gezellig uit. Als je nu ook nog een kacheltje daar naartoe degradeert, dan zou je er kunnen zitten. Mooie bloemen stillevens. Ik ben een beetje jaloers op je dahlia's. Fijne heideweek,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beautiful arrangement, colours and photos.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het reuze gezellig onder je afdakje! En al is het allemaal bij elkaar gezocht, bijna alles heeft een verhaal. In ons prieeltje achter in de tuin is het volgens mij nóg kleiner, maar er staat ook gewoon oude meuk, dat evt. bij een slechte-kant regenbui nat mag worden. (oké, er staan ook de twee bearchairs, geen oude meuk, maar zitten zó heerlijk!). Sommige spulletjes zoals die (vissers?)mand en houten bak zijn al zo mooi verweerd, dat ze binnen niet zouden misstaan, zoveel sfeer brengen ze!
  Tja, we klagen ons wat af, wat het weer betreft. Eerst was het té droog en nu weer té nat. We zullen het er mee moeten doen. Als nu weer de zon schijnt, kunnen we het in ieder geval heel erg waarderen en het niet meer zo vanzelfsprekend vinden. Dát weer wel...maar mag het dan ietsjes vaker gebeuren die zon...? Kun jij weer die twee kontjes hoog maaien, hihi.
  Fijne zonnige week!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jouw afdakkie , zoals je het zo leuk zegt, ziet er heel gezellig uit. Toch wel jammer dat jullie er niet van kunnen genieten met dat rot regenweer.
  Wij Belgen , kunnen er ook wat van hoor , van dat jammeren over het weer,haha
  Hopelijk komt er vlug een einde aan de regen en kan je weer even onder je afdakkie .
  Groetjes van christel en jilly

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O, wat knus onder jullie afdak(JE). Daar hou ik nou zo van grootmoeders- en Franse spulletjes van vroeger.
  Het is dat 't nu te koud is maar de regen deerde ons niet om niet onder ons afdakje te eten.
  Ik zie wel wat bekende spulletjes staan. En het stalraam super!
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelijk heb je dat je de bloemetjes nu naar binnen haalt of natuurlijk onder het afdakkie, wat een gezellige plek en wat een leuke spulletjes. Die blauwe kruik viel me meteen op, zo'n 55 jaar geleden toen ik dus nog klein was, hadden de mannen die bij ons op het land werkten, precies zo'n kruik bij zich met koude thee. Bij regen lijkt me het een beetje klam worden, maar waarom niet eens een keer een warme trui aan, warme soep of nog lekkerder warme punch en bij kaarsjes heerlijk genieten onder je afdakkie.
  Groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat gezellig jullie afdakje ......heel sfeervol hoor...!...fijne week liefs Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja het is ook wel jammer dat de zon verdwenen is. Misschien komt hij nog weer even terug....zo niet dan zit ik ook heerlijk binnen te genieten van ons heerlijke huisje!
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat gezellig onder jullie afdakje!! Er komen vast nog wel dagen dat jullie daar lekker kunnen zitten, het kan nog steeds. Maar wel jammer dat er zo vroeg in de tijd al geen gebruik meer gemaakt kan worden van dat knusse plekje, hoewel er de afgelopen dagen gelukkig wel ruimte was om buiten te zijn en die momenten zijn dan ook volop benut, maar het blijft te koud en te nat voor de tijd van het jaar natuurlijk. Je ziet de natuur al veranderen, zelfs onze kat kweekt alweer een kraag. Heel erg leuk om onder jullie afdakje te mogen kijken!

  Ik wens je een fijne, vooral zonnige week!

  Liefs Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is wel een heel mooi afdakje. Heel gezellig!
  jammer dat je err met regen niet onder kunt zitten, want zo heel koud is het nog niet.
  Maar ik neem aan dat je in je huisje ook wel tevreden bent en dat het daar ook gezellig is.
  Wie weet...nog een mooi najaar.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vergat ik te zeggen. De korf is denk ik een viskorf waarmee vroeger de vrouwen vis aan huis verkochten.

   Gerry

   Verwijderen
 13. Gezellig hokje. Ik vind die blauwe kruik zo mooi in dat raampje.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. echt een brocante plekje! gezellie
  en hopelijk kun je er snel weer zitten!
  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik vind dat je het hartstikke leuk hebt ingericht hoor, leuke spulletjes heb je daar staan!
  Die koperen bak vind ik prachtig, ik hou juist van dat oude verweerde koper. Er valt veel te zien onder jullie afdakkie, echt heel gezellig.
  September gaat vast een mooie maand worden, alles wat nu valt, valt straks niet meer toch? hihi ;-)

  Ooh en die kaastaart, tja daar kun je in principe met zn vieren van eten, of je doet er twee dagen mee, ik heb de volgende dag ook nog een rest weer opgewarmd in de oven, dat ging prima. De ingrediënten zijn niet duur, dat scheelt. Dus een restje weggooien is ook niet zo erg.

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuk plekje hebben jullie daar, het moet er héérlijk vertoeven zijn... ik vind het niet
  rommelig hoor, ik vind het net leuk met al die mooie spulletjes ....gezellig toch?
  Die houten bak vind ik in ieder geval super mooi hoor, kan je straks leuk mee decoreren
  dadeltakken enzo erin...
  Hopelijk krijgen we een beetje nazomer zodat je nog kan genieten van die gezellige plek in je tuin!
  héél fijne dag nog
  liefs
  Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 17. HoimTrijnie,
  Wat een heerlijk afdakkie, en zo geweldig leuk ingericht. Ik vind dat prachtig, al die ouwe spullen bij elkaar, het geeft een heerlijk sfeertje...
  Lekker genieten als het regent en de temperatuur is nog te doen... Ik hoop ook dat het nog een heel stuk beter gaat worden hoor, en niet in de laatste plaats voor al die mensen die nog leuke dingen hebben georganiseerd...
  Fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 18. OOh ik wou dat ik jou afdakkie had!!! hier heb ik gewoon de parasol laten staan hahaha
  Volgend jaar ga ik toch ook echt zo'n afdakkie maken. Wat heb je het gezellig! prachtige vondsten ook.
  Gewoon van genieten ook in de regen hoor want dan ruikt alles zo lekker na een bui.
  Fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Had je nu in het noorden gewoond, had je in de zon kunnen zitten (volgens het weerbericht, want ik woon daar ook niet).
  En morgen schijnt het weer lekker te worden, dus verheug je daar maar op!
  Ik vind je afdakkie super, net als je stalraam trouwens. Het lijkt me heerlijk om daar te zitten.
  Lieve groetjes! Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooi hoor, je afdak! Ik vind het vandaag zo verschrikkelijk koud, heb al een dikke trui aangedaan. Mijn zoontje is al twee dagen ziek, keelontsteking en vanmorgen belde mijn dochter. Of ik haar kon komen halen, heeft zojuist alles onder gespuugd... Hopelijk word ik niet ziek, maar het lijkt er toch op dat de herfst is begonnen! Fijne week, liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Prachtig hoor zo afdakkie hahaha tja het weer zit niet mee maar ja dat kan je toch niet veranderen wel de sfeer in en om de huis dus lekker de kaarsjes aan en genieten binnen dan maar .... prachtige foto's genoten van je mooie post wens je een fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dat ziet er wel heel sfeervol en gezellig uit, hopelijk krijgen we nog een mooie nazomer en kun je nog heerlijk genieten onder het afdakje.

  Fijne avond!
  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wij hebben al voorgesteld om de overkapping aan te gaan passen zodat er een houtkacheltje in kan ... kunnen we misschien toch nog buiten zitten in de zomer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ziet eruit om lekker te genieten met een boek in de stoel. Leuk aangekleed met mooie spulletjes!

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik denk dat je vandaag wel lekker hebt kunnen zitten onder het afdakkie!....lijkt me een heerlijk plekje.

  Liefs, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 26. ja...wij hebben ook zo'n afdakkie...wel ietsje groter, maar goed, we hebben er dit jaar TOTAAL nog niet gezeten, dan zijn jullie beter af, jullie hebben er al wel gezeten.
  De tuintafel, die buiten staat, krijgt spontaan rottingsstuipen , en de parasol is 1 keer open geweest. maar goed het was een prima zomer, alleen deze laatste bijna 3 weken is het kommer en kwel, nog 1 week erbij, dan heeft het zowat 1 maand aan 1 stuk geregend...dat hebben we al eens eerder meegemaakt , maar niet in augustus... en je vorige post, over Bertha...zo leuk, jij weet dus ook dat Bertha een koeiennaam is :) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Het ziet er wel heel gezellig uit, jullie afdakkie! En als we de berichten mogen geloven, kunnen jullie volgende week nog heerlijk van jullie afdakkie genieten.

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een heerlijke plek Trijnie, ook als het dan even wat minder zonnig is, kun je toch genieten van buiten zijn!
  Ik ben weg van je mooie vissersmandje, ze zijn uniek hoor ook al worden ze nog wel gemaakt, maar een oudje is echt altijd het mooist.
  Ik hoop dat de heideweek niet helemaal in het water valt!

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 29. t een sfeervol "afdakkie" Trijnie!
  Je rokende gasten (en de andere gasten of jullie zelf)
  kunnen zo heel gezellig zitten want het is werkelijk heel mooi en sfeervol.
  Pracht plekje.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een super gezellig afdakkie hebben jullie! Gezellig hoor. En helemaal niet kneuterig. Er staan allemaal mooie spulletjes. Heerlijk toch dat al die "afdankertjes" zo'n mooi plekje krijgen!
  Fijne week. Groetjes van Aleta

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Leuk afdakkie, hoor!
  Ik houd van je verweerde koperen pot en leuk dat je hem al zo lang hebt.
  Ik had er vroeger ook een maar die heb ik destijds weggedaan toen ik op een andere inrichting over ging. Och ja...je kunt ook niet alles bewaren, maar soms ben je toch te snel met weg doen, zie ik.
  Leuk toch, zo'n afdakkie met dierbare oude spulletjes? Houden zo, hoor!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ja, Trijnie, ik weet het.....ik heb er eerst ook goed over nagedacht voordat ik hem wilde planten.. Wij hebben een grote tuin en mag zijn gang gaan over het kippenhok en de overkapte schuur. Ik weet dat hij woekert maar zoals jij beschrijft dat je hem bijna niet weg krijgt, dat wist ik niet. Ik zou hem sowieso ook niet aanprijzen als je geen grote tuin hebt en waar hij niet z'n gang mag gaan.
  Bij ons staat hij nu zo'n 5 jaartjes. Ik vind hem elk jaar weer mooi als ik hem kan afknippen en er zo mee aan de gang kan gaan.

  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Niks mis met je afdakkie hoor , ik vind het een plaatje. Ik hoop dat jullie er inmiddels al vaker hebben gezeten
  Fijne zondag al dan niet onder het afdak :))
  grtzz Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen