vrijdag 30 december 2016

veel grijs en lichtpuntjes....

Zo, daar ben ik dan eindelijk weer....dat werd toch wel eens tijd!
Wat kregen we fijne reacties van jullie op de laatste post: hartelijk bedankt!
Het is zo fijn om, als het even niet zo meezit, lieve mensen om je heen te hebben: familie, vrienden en buren maar ook jullie woorden deden mij goed!
Gelukkig gaat alles nu weer wat beter bij ons......nadat de wond in het been van Piet zo ver dicht was dat we de thuiszorg niet meer nodig hadden gingen we er even voor een midweek tussenuit naar Zeeland. Daar heb je, na zo'n enerverende tijd, wel even behoefte aan!
Even iets anders, even geen zorgen, even ontspanning....
En wat hadden we daar prachtig weer: echt nog terrasjesweer.....heerlijk!


Helaas kreeg hij na een paar dagen hoge koorts en besloten we om snel weer naar huis te gaan.
In het ziekenhuis bleek hij een flinke ontsteking op de plek te hebben waar de lympheklier uit gehaald was.
Hij moest daardoor een aantal dagen opgenomen worden en aan het infuus.....jammer, want het ging zo goed!
Daarna weer 6 weken twee keer per dag hulp van de thuiszorg.....wel weer een aanslag op je privacy maar wat hebben ze ons weer fantastisch geholpen!
Nu gaat het gelukkig beter: hij kan weer wat lopen en fietsen dus we pakken de draad weer op......
Een paar weken geleden werden we uitgenodigd door vrienden om een paar dagen met hen mee naar hun vakantiehuis in Duitsland te gaan.....daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen!
Maar het weer zat niet mee......grijs, grijs en nog eens grijs!
Gelukkig hadden we veel plezier met elkaar, genoten van de plaatselijke kleine kerstmarkt en de leuke plaatsen die we daar bezochten.
Vorige week kreeg ik een uitnodiging van mijn schoonzus om 2 dagen mee naar Schoorl te gaan: ze had een hotelkamer geboekt voor hun gezin maar de kinderen bleken nog geen vakantie te hebben..... Tja, daar zeg ik natuurlijk ook geen nee tegen! En ook daar zat het weer niet mee: grijs, grijs en nog eens grijs! We beginnen er intussen aan te wennen!Hier horen aan de overkant een rijtje huizen zichtbaar te zijn! Maar gelukkig zijn er veel ontsnappingsmogelijkheden.......de cappuccino met appeltaart maakte alles goed! En we hadden een paar gezellige dagen in het noorden! Naar Bergen om lekker uit eten te gaan en naar Haarlem om te winkelen.
Je zult het niet geloven maar: ik heb niks gekocht!! Leuke winkels hoor maar aan kleding kopen heb ik een hekel en kerstspullen heb ik toch al genoeg! De hofjes bekijken vonden we veel leuker....natuurlijk weer samen met koffie en iets lekkers.

Gisteren gingen we even naar de hei....hier thuis was het nog redelijk helder maar daar aangekomen.... wat dacht je wat: geen hei te zien of je moest er met een vergrootglas gaan zoeken!


Je zou er toch somber van worden! Zelfs de schapen kijken een beetje mistig voor zich uit!

Gelukkig heeft dit weer, wanneer de zon gaat schijnen en het gevroren heeft, ook z'n mooie kanten! De wereld ziet er ineens veel vrolijker uit!                                                               En zo zie je dan ook de lichtpuntjes weer.... binnen:


     

                                                                                  ......en ook buiten!                                                       En hoop je dat je ook een lichtpuntje voor een ander kunt zijn:                                                          Ik wens jullie heel veel lichtpuntjes in 2017 toe!18 opmerkingen:

 1. Valt niet mee met die ups en downs. Lijkt mij dat je momenten hebt dat je moeilijk positief kan blijven, maar fijn dat het nu dan toch echt de goede kant opgaat. En wat fijn dat er mensen om je heen staan en zien dat je gewoon even er tussen uit moet, en ach dat grijs is ook prachtig, zo mooi verstild. Soms is het ook fijn dat de wereld gewoon teruggetrokken en klein is, zo kun je je soms ook voelen maar altijd weer dat ene kleine lichtpuntje. Mooi de foto's van jouw belevenissen de afgelopen tijd. Ik wens jullie een fijne jaarwisseling toe en een gezond en vooral liefdevol en gelukkig 2017, met veel, heel veel ups en lichtpuntjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat fijn om weer wat van jullie te horen , en gelukkig gaat het weer beter zo te lezen , mooi dat er zovele jullie bijstaan .
  Sterkte met alles en hopelijk op een voorspoedig 2017 .
  En ik kijk erg naar je blogs uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig om te horen dat het de goede kant op gaat, nu duimen dat 2017 een topjaar gaat worden. We gaan in ieder geval positief aan het jaar beginnen, tenslotte brengt elk jaar wel iets om dankbaar voor te zijn.

  Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor het nieuwe jaar!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De beste wensen voor jullie en een zonnig 2017.
  Gr Jan (Wilde een Tuin)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wens jullie een Gezond, Goed en Gelukkig Nieuwjaar toe met veel lichtpuntjes!
  Groet, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wens jullie een mooi, gelukkig, liefdevol en gezond 2017 vol lichtpuntjes toe!
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat was dan nog weer een flinke tegenvaller en een hele strijd, maar gelukkig gaat het weer goed...
  Het mistige weer levert toch wel mooie mysterieuze plaatjes op, Trijnie! Een gezond en gelukkig 2017 gewenst!
  Lieve groeten, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alle goeds voor 2017, vooral gezondheid, want dat is toch het allerbelangrijkst in het leven!

  ivysdoenenlaten.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke post, wat een prachtige foto´s. Nog leuker is het dat het goed gaat met je man. Grijs is het nog steeds, maar aankomende week gaat de zon zich weer laten zien. Maak er een mooi jaar van, gelukkig 2017!!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Trijnie ik hoop dat 2017 een geweldig jaar voor jullie gaat worden met een overdosis gelukkige momenten. Dat hebben jullie dik verdiend. Je beelden zijn prachtig.
  Liefs Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Allereerst wil ik jullie alle goeds, maar vooral gezondheid toewensen, Trijnie. Gelukkig gaat het nu beter met je man, lees ik. Ik heb even je vorige post gelezen. Wat een narigheid. Helaas weet ik precies wat jullie nu doormaken. Sterkte, hoor.

  Het is weer gezellig om je bericht te lezen. Mooie foto's ook. 8, 9 en 16 springen er voor mij uit. Ja, het is inderdaad een tijd grijs en somber weer geweest. Van mij mag het gaan vriezen met een mooi zonnetje. Afwachten maar. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat blijf je positief, ondanks zoveel zorgen. Wat heb je dan veel meegemaakt in de laatste maanden van het jaar, zo heftig allemaal! Voor 2017 veel geluk, gezondheid en heel veel lichtpuntjes!!!

  Liefdevolle groet Eefie

  Ps op mijn blog lukt een jaaroverzicht niet meer, hi, hi

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Trijnie, een enerverende tijd, gelukkig gaat het wat beter. Goed dat je alles zo van je af kunt schrijven. Ik wens jullie dan ook alle goeds en een goede gezondheid. Maak veel mooie foto's, daar doe je jezelf en anderen veel plezier mee. Groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een gelukkig en vooral gezond 2017 toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuk weer eens wat van je te lezen..lichtpuntjes en tegenslagen, het is allemaal niet gemakkelijk..hopelijk krijgen jullie meer lichtpuntjes nu...
  Wens jullie een in alle opzichten goed 2017

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Trijnie,

  werkelijk een prachtig geschreven blog met toch ook mindere elementen erin wat de gezondheid van je man aangaat. Heel verdrietig te lezen dat hij een ontsteking kreeg in de wond van de weggehaalde lymfklieren en ook dat daardoor jullie zo welverdiende paar daagjes weg in duigen viel. Ja , het grijze weer is echt een vreselijk iets en daar is iedereen zo langzamerhand dik en dik mee aan. De tegenslagen zijn echt niet leuk meer en ik hoop dat de lichtpuntjes die jullie nu aan andere geven ook voor jullie gelden.

  Lieve groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 17. I enjoyed over read your blog post.
  Your blog have nice information, I got good idea from this amazing blog.
  I am always searching like this type blog post. I hope I will see again…
  ผลบอล

  BeantwoordenVerwijderen