zaterdag 27 februari 2016

Veranderingen in huis en tuin....

Ja, de titel verraad het al: er is van alles verandert in de afgelopen week. Nu zijn jullie natuurlijk reuze nieuwsgierig naar de leuke, nieuwe spullen die ik heb gekocht....de muren die ik geverfd heb....de mooie dingen die ik her en der heb verplaatst.....Helaas, niks van dat alles!
We hadden 3 kleinkinderen die kwamen logeren: 3 dagen met 2 nachtjes....prima te doen en natuurlijk genieten!
Maar.....wanneer die kinders er zijn verandert er altijd wel wat in huis en tuin!
Al bij binnenkomst worden de tassen, plastic zakken met spelletjes, de wandelwagen, schoenen en laarzen in de gang gestort.......helaas  wenst oma zo'n verandering niet: even naar boven brengen dames!
En verder kunnen ze de boel ook in drie dagen danig veranderen:
Mijn vader had, alweer zo'n 20 jaar geleden, als hobby houtbewerking. Hij wist mooie dingen te maken en had er veel plezier in. Ik kreeg van hem een masker waar hij lang mee bezig was geweest.
Helaas had hij het met een beetje oranje-achtige beits bewerkt waardoor ik het net niet helemaal mooi vond. Het stond jaren bij ons in de boekenkast tot ik vorige maand bedacht dat ik het wel met allerlei afbijtspul kon bewerken.....nee dus: te veel hoekjes en gleuven! Toen heb ik het met een lichtgrijs verdunde verf bewerkt en op een staander gezet: nu mag ie weer een poosje in de kamer staan.
Alleen.....kleindochter 2 dacht daar anders over: wat een raar,eng ding.....die heeft helemaal geen ogen!
Het was ons in eerste instantie nog niet opgevallen maar op een avond zagen we dat ze er iets op had bedacht:Zo, dacht ze, die is opgeknapt!
(oma en opa moesten er erg om lachen maar hebben de ogen er toch maar afgehaald toen ze weer naar huis was!)

Verder hebben we echt een mooie tafel.....heus waar....maar daar zie je dan soms even niks van, dan is het in een hut verandert:


Kleinzoon van bijna twee bedacht tijdens zijn middagdutje dat hij met z'n campingbedje heel goed aan de wandel kon als hij maar genoeg heen en weer zou gaan: zo kon hij overal bij en kon ook nog met zijn priegelvingertjes het behang van de muur halen. Een leuke vrijetijdsbesteding wanneer opa en oma denken dat hij heerlijk ligt te slapen!
En......de deur kon daarna met moeite open in het kleine kamertje! Hij stond er met bed en al bijna tegenaan......


We hebben het bedje toch maar even met een touw vastgemaakt.....maar ik wil wedden dat hij zelfs daar nog wat op weet te vinden!
Verder weet hij ook in de kamer wat veranderingen aan te brengen: zo'n tafel ziet er toch veel gezelliger uit met wat kleur! (denkt hij waarschijnlijk.......)


De dames wilden naar buiten en bedachten toen dat, nu oma wat ouder is geworden, ze waarschijnlijk niet zou zien dat er een sneeuwklokjesveld achterin de tuin was.....tja, valt ook helemaal niet op!


Nadat ze daar mee bezig waren geweest dacht de oudste kleindochter oma even te helpen en ging  wat in de tuin  veranderen!
Op het houten pad lagen allemaal bultjes met afgevallen blaadjes.....die heeft ze maar even weer tussen de planten gedaan. Trots vertelde ze dat we weer netjes over het pad konden lopen.......ik heb haar natuurlijk geprezen maar dacht: grrrr, daar ben ik dus deze week zo druk mee geweest om al het blad uit de borders te halen!!
Fijn om zulke hulpjes te hebben toch?


Op donderdag begon het te sneeuwen en de dames wilden persé naar buiten om in de boomhut te spelen. De tuin werd toen ook maar even onder handen genomen: er was te weinig kleur daarom werd er wat fleurigs in gezet....prachtige plastic bloemen uit de boomhut!
En oma.....? Die vond natuurlijk dat de tuin enorm was opgeknapt!


Zo zijn we de dagen wel doorgekomen met nog een avondbezoek aan Burgers Zoo.
Geweldig mooi met allemaal dierfiguren die verlicht waren: echt een aanrader!


En wanneer jullie nu denken dat ik zelf niks heb verandert....natuurlijk heb ik dat gedaan: ik kocht een rond bakblik en maakte een krans:


Bij de Violier in Bennekom kocht ik voor €2 een glazen windlicht van PDMD waar ik al een kleinere van had. Bij daglicht vind ik ze niet zo geweldig mooi maar wanneer de lichtjes 's avonds branden geven ze een prachtig, warm licht ! (vandaag kwam ik deze trouwens in een andere winkel tegen voor €13.95....haha!) 


En vandaag kocht ik, vanwege het lentezonnetje, een bosje anemonen. Deze kleuren vind ik het mooiste!En eh.....de gang is weer verandert in een net verblijf, het ziet er niet meer zo uit als bij aankomst!  Op dat moment denk je: ik dacht dat ze 3 dagen zouden komen, geen 3 maanden!!


Maar deze opa en oma hebben weer genoten van de veranderingen die hun drie logéés teweegbrachten maar zaten gisteren wel een beetje uitgezakt op de bank!!

27 opmerkingen:

 1. Ha ha. Herkenbaar maar wat is het leuk om oma te zijn!
  Ze hadden toch wel mooie kleurtjes toe gevoegd.
  Geniet er maar van.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk geschreven....heel herkenbaar....ik heb nog geen klein kinderen maar wel kinderen die tassen en zooi laten slingeren. Mooi die krans in het ijzeren blik. Leuke foto's ook. Geeft een goed gevoel hè als je iets voor weinig op de kop tikt en je ziet hetzelfde artikel ergens anders voor veel duurder. De violier zit in mijn woonplaats...ik kom er ook graag. Groetjes van Renata

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig te lezen... kun je je voorstellen dat het hier zoveel keer in de week zo is. Vriendjes die met jongste meekomen en overal opeens jassen, tassen en schoenen. Ik denk dan leren die kids thuis niet, in de gang op de kapstok enzo. Schoenen heb ik ook zo'n hekel aan en die gaan allen in de rieten mand. Zo weg uit het zicht. En dan nog niet te spreken van de oudste die al op zichzelf woont, komt die eten of een nachtje slapen....neemt gewoon het huis over met zijn lange lichaam. Nou ja hij komt gelukkig nog graag thuis dus we nemen het voor lief.
  Groetjes Coby (cbcosycot IG).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha, wat kan jij dat toch leuk vertellen , die ogen op het ornament , zo grappig .
  Ik kan best geloven dat jullie uitgeteld op de bank liggen .
  Leuke krans en mooi windlichtje .
  Fijne zondag
  Christel , Garcya's place

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk verteld weer Trijnie....maar dat ornament is met die opgeplakte ogen wel enger...vind ik.
  Geniet van je Weekend.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De oudste zoon van mijn lief begint langzaamaan aan kinderen te denken...dus dan weten wij alvast wat ons te wachten staat ;). Heerlijk geschreven post en alles heel herkenbaar nog van onze eigen kinderen. Ik denk dat je het reuze gezellig vind als de kleinkinderen komen maar ook weer heerlijk rustig als papa en mama ze weer komen ophalen. Ik vind het bakblik super mooi zo met de krans erin...fijne zondag en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk! Ik zie het helemaal voor me. Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha wat is dit genieten, je schrijft het zo beeldend, heerlijk!! En zo herkenbaar, als onze kleindochter komt is binnen de kortste keren het hele huis door haar in beslag genomen, ach als ze weer weg is is het binnen 10 minuten allemaal weer opgeruimd. Ik vind het zo genieten. En zo leuk ook hoe jouw kleinkinderen op hun eigen manier invulling geven aan jouw huis en tuin hihi;))

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kostelijk om je verhaal te lezen en die ogen op het ornament...geniaal. Vanuit de kids gedacht is alles ook best logisch, alleen wijkt dat vaak een beetje af van onze manier van denken ;-). Toen wij vroeger nog geen kinderen hadden en wij bezoek met klein grut kregen, waren we nadien vaak ook helemaal gesloopt...we waren dat duidelijk niet gewend. Maar gelukkig dat je uiteindelijk toch tot de conclusie komt dat je enorm genoten hebt!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Erg leuk geschreven.
  Het ornament (zonder ogen) is mooi geworden.
  Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, je zal weten dat je kleinkinderen hebt! Leuke fratsen hebben ze, maar gelukkig hebben ze een opa en een oma die er super mee om kunnen gaan ook al kost het wat extra energie! Liefs, Linda


  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha ha geweldig en zo herkenbaar, als Opa en Oma moet je overal blij mee zijn ;))

  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat enig om je verhaal te lezen, het hele huis (en tuin) stond op z'n kop !
  Heerlijk verhaal weer !

  Groet,Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dagelijkse kost...vroeger, toen we nog jong waren.
  Ik zeg het niet graag hardop maar nu, als oma zijnde, merk je toch langzamerhand dat de jaartjes gaan tellen. Als we op vrijdagavond om 10 uur het bed induiken waar we in onze jonge jaren stonden te popelen om uit te gaan. Als mijn wervelwind a.k.a. mijn kleindochter het huis in een andere staat weet te brengen dan ik voor ogen had die ochtend. En ik daarna op bank neerplof en geen pap meer kan zeggen hahahha. Maar ohh...wat is het heerlijk als ze er weer is, als je krijgt te horen dat je de allerallerliefste oma van de hele wereld tot de maan bent, als je drie dagen later nog overal poppen en beertjes onder lakens en handdoeken haalt (anders krijgen ze het zo koud, oma!), als de keuken ontploft lijkt te zijn na het koekjes bakken. Oma zijn is top! En daar hebben we die 'uitputting' wel voor over, toch? ;)

  Prachtige krans met dat bakblik trouwens, wat een leuk idee! Morgen maar eens bij de bloemist langs....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha heerlijk om te lezen weer en wat heeft je vader dat houtsnijwerk mooi gemaakt zeg, daar zullen wel heel wat uurtjes in zitten denk ik!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Tja, waar zou die ondernemende geest toch vandaan komen bij de kleinkinderen...haha. Hilarisch je beeld mét ogen, maar zonder die 'expressieve blik' mag het beeld er zeker ook zijn!
  Je bakblik met krans vind ik prachtig. En wat een bof met je sfeerlichten...Ja, daar worden we blij van.
  Moe maar voldaan mogen jullie deze week bijkomen van een wervelwind aan kleur, humor en onschatbare indrukken van jullie kleinkinderen. Die neemt niemand ze meer af en heugen hun aan een prachtige tijd met hun grootouders. En jullie kennende vica versa...
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een heerlijk verhaal! Je zult weten dat je opa en oma bent.
  En dan de heerlijke logica van de kinderen!
  Fijn dat je dat nog allemaal aankunt en er lekker van kunt genieten.
  Je bak met krans is prachtig en je lichtjes zien er ook prachtig uit. Hoewel de lente komt, branden ze 's avonds nog echt gezellig.
  Een heel fijne week gewenst!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk al die veranderingen.
  En kleinkinderen zijn zo leuk.
  En ook in het veranderen en vezelig maken.
  Maar jullie hebben wel veel plezier gehad.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Erg leuk zoals je vertelt, echt uit het leven gegrepen en heel herkenbaar!
  Groetjes Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik ben nog geen oma, maar stiekempjes kijk ik er toch al naar uit ;)
  Lieve groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oh heerlijk he als dat langskomt! Ik heb zelf geen kinderen maar mijn neefjes en nichtjes komen hier ook altijd de boel op stelten zetten! Genieten haha!!
  Liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 22. oeps..wat een verhaal.. ;-)
  Gelukkig hebben jullie genoten en ook gelukkig voor je is nu alles weer in goeie doen!
  Liefs, Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Geweldig verhaal. Ik zat met een glimlach je blogpost te lezen.
  Fijn dat je kleinkinderen zo lekker bij je kunnen spelen en genieten. En ondanks dat ze de boel op stelten kunnen zetten, hebben jullie er vast ook enorm van genoten.

  Fijn weekend alvast.

  Lieve groet, Hilgonda

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ha, ha...heel herkenbaar!
  Toen Ernst hier verleden week was vond hij dat er een kleedje onder de plant in de hal moest. En het allermooiste kleedje vond hij mijn fluwelen tijgerprintsjaal met lange leren veters. Toen hij met zijn kleine vingertjes eindelijk de sjaal op zijn plaats had gepropt moest de plant weer terug, die natuurlijk omviel en de hele bliksemse boel vol zand lag. Omdat hij daarna nog de plant had water gegeven kun je je misschien het resultaat wel voor de geest halen... De sjaal is alleen nog draagbaar in huis, als warmhoudertje van oma's schouders!
  Maar och, wat deert het? We genieten...
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hahahahahaha....w at ehb je dit toch weer leuk omschreven en wat is dit vreselijk herkenbaar.
  Wij zijn ook altijd blij als de kleinkinderen komen maar binnen no-time is het net of er hier een explosie heeft plaatsgevonden. Je kan er wat van zeggen (wat ik dan ook doe) maar steeds vinden en verzinnen ze weer iets anders hahahaha... Er is een spreuk: "Gasten brengen altijd vreugde aan. Is het niet met het komen dan is het wel met het gaan" whahahahaha/...
  Ook weer hele leuke spulletjes gekocht en die krans op dat bakblik is een echte blikvanger :-)

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 26. inventieve kleinkinderen hahaha geweldig!!
  Heerlijk verhaal weer :))
  Fijn weekend
  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Héérlijk zo'n opa en oma waar alles kan. Prachtige herinneringen voor later!
  En weet je...na zo'n tyfoon aan 'kindergeweld' koester je de rust van je huis weer, haha.
  Die opgeplakte ogen door je kleindochter vond ik wel briljant!!! :-)

  Fijne dagen en lieve groet, MJ

  BeantwoordenVerwijderen