donderdag 24 juli 2014

fietsen op de fielecepee?

Gisteren zijn manlief en ik weer heerlijk aan het fietsen geweest: een route niet ver weg vanwaar we wonen.
Een route met een leuke naam, kijk maar:

 
Wij hebben het fielecepeepad gereden: een route van zo'n 34 km.
Gelukkig hoefde dat niet met een echte fielecepee (zo'n fiets met een groot wiel voor en een kleintje achter) maar gewoon op onze eigen fiets......

 
.......die gaat toch iets sneller!
 
 
                                                                                            Het is een fietsroute rondom Lunteren op de Veluwe.
     We genoten van het boerenland, de dieren, de zon en de natuur.
Alleen had manlief wel eens wat te zeuren omdat ik soms om de 2 meter stil stond om foto's te maken!
Ja....ik neem toch niet voor niks dat hele apparaat mee!
En ja......ik maak er te veel, ik weet het!!
 
 Fiets anders maar even met ons mee: niet op de fielecepee maar gewoon zonder inspanning op de laptop (of zoiets).....makkie hè!
Daar krijg je in ieder geval geen zadelpijn van!

Bij een boerderij stonden echte "boerderijbloemen". Alleen waren de kleuren van de boerenhortensia daar ook al wat minder geworden, maar ze blijven prachtig!
Zo zie je hoe de weggetjes zijn: totaal niet geschikt voor een fielecepee natuurlijk!
 
En ook niet voor een gewone Gazelle met een dameskontje erop kan ik jullie vertellen!
 

Het is alleen wel jammer dat er tegenwoordig zoveel stukken land met mais zijn: het is zo saai! Gelukkig zij er ook nog weilanden met koeien hoor.
Je kon ook goed zien hoe droog het eigenlijk, zelfs na de regenachtige maandag, in deze omstreken is!
Zelfs de brandnetels doen het niet meer!
 

Ha heerlijk...bramen....er moet soms nog wat zon op maar.....                             ....... deze is voor mij!En wat is er nog veel moois langs de weg te zien.......pispotjes noemen we ze altijd
 en heel veel kattenstaarten (ik heb trouwens nog nooit een paarse kat gezien...hoezo kattenstaarten??)
 
En dan is er natuurlijk veel beestenboel op het platteland, hoewel....soms denk je dat je in een dierentuin bent beland en je een zebra ziet maar........ het is een verkleed paard!
 


 
 Een nieuwsgierig jonkie: is ie niet schattig?
En ik heb er nog veel meer foto's van, wat doe ik daar dan weer mee?
Ze zijn allemaal zo leuk!
 
 
 

 
En ja....dit is toch wel de omgeving van de kippen natuurlijk: vrije uitloopkippen zoals je ziet. Ze leggen dan ook heerlijke eitjes!
En die koop je niet bij de boer maar......o zo onromantisch (maar voor de boer wel efficiënt) bij....... de automaat!!
 
 
 


 
Ja....hier in de buurt gaan we echt wel met de tijd mee hoor: zelfs het gras in de tuin laten we niet door de schapen kort maken maar door de robotgrasmaaier!
 
 
Een heerlijke fietstocht was het weer: we hebben er van genoten!
 
En na zo'n verdrietige dag zoals vandaag met onze nationale rouw realiseer je je ook wel dat je dat dan, zoveel als mogelijk is, moet doen!
Want wat was het emotioneel om dat op tv te zien!
Hoewel ik er wel een dubbel gevoel bij had: waarom gaan de mensen die langs de kant staan, op zo'n moment foto's en films maken? Is dat om te laten zien aan anderen: ik was er ook? Het leek zo sensatie-achtig en dat klappen....ik weet even niet wat ik er van moet vinden.
Ik voel het meer zoals sommige mensen ook deden: in alle stilte er alleen maar staan.....
in alle stilte er alleen maar zijn.
 
Voorlopig even geen berichtjes van mij: we gaan de caravan achter de auto aanhaken en op weg! 
Ik hoop dat jullie ook kunnen genieten van vakantie, vrij zijn en zon!
Ik wens jullie allemaal mooie dagen toe en over een paar weken horen/zien we weer wat van elkaar want dat bloggen wil ik voorlopig nog niet missen!
 
 
 

19 opmerkingen:

 1. O dit is zo herkenbaar, toen ik laatst met mijn broer die fietstocht maakte moesten we ook telkens stoppen om foto's te maken. Maar ach, hij had zelf gezegd 'neem je camera maar mee', nou dan weet je het wel... En hij maar geduldig telkens weer afstappen en op mij wachten, de lieverd...
  Jullie hebben ook een prachtige tocht gedaan zoe te zien. Wat is dat heerlijk hè, om zo te genieten van de mooie plekjes die er zijn in ons land...
  Gisteren voor de tv gezeten met kippenvel op de armen... Hoe mooi en respectvol werd alles gedaan... Was er echt stil van...
  Ik wens jullie een heerlijke vakantie en wacht op het verslag...
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk fietstochtje. En voor mij zo heerlijk ontspannend, lekker achterover leunend op de bank met mijn laptop. Ja, de ceremonie was prachtig. Dat klappen en fotograferen begrijp ik ook niet. Ik denk meer zoals jij beschrijft. Generatieprobleem? Fijne vakantie. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ergerde me groen en geel aan die ' fotografen" vind t nergens op slaan. Omdat ze erbij waren? Om op een verjaardag te laten zien? Ik heb geen foto op mn toestel nodig, t staat voor altijd op mn netvlies. Ik heb t niet in het echt gezien maar op tv, en af en toe weggezapt omdat t me teveel werd.. Ook op fb had bijna iedereen zn foto (ik niet)aangepast, moet ieder voor zich weten maar owee als je onderwerp iets anders was en niks met die ramp te maken had, werd je door moraalridders neer gesabeld. Ook dat moet ieder voor zich weten, iedereen gaat er op n andere manier mee om.
  Sorry moest ik ff kwijt....
  Je foto's zijn toppie van een superroute. Ik vind die automaten echt helemaal t einde!!!
  Geniet van jullie vakantie en van elkaar en tot snel
  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne vakantie, Trijnie! Bekende plaatjes.
  Ik had precies hetzelfde als jij: dat gedoe met camera's en dat klappen... Mensen willen 'wat' doen, uiting geven aan hun gevoelens, hun medeleven, dat snap ik best. En dat maakte ook dat ik het toch wel kon 'hebben'.

  Is 'het' trouwens gelukt?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als stille lezeres,Fijne vakantie
  Ik had ook dat gevoel dat gedoe met camera's en dat klappen
  Groetjes Patsy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haahahhaha, nooooiiit van gehoord van zo,n ding:)
  mooie foto,s heb je gemaakt! lekker hoor zo,n stuk fietsen met je mannetje:) lees: lichtelijk jaloers, haha
  maar onze tijd komt nog;-) bijna vakantie
  groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Altijd leuk zo'n leuk fietstochtje langs de "boerenbuiten" .
  Die boerderij automaat had ik nog niet gezien met eieren , alleen met aardappelen .
  Ik had ook kippenvel als ik die beelden zag gisteren .......
  Maar laat ik jou toch een hele fijne vakantie wensen met veel zon en plezier.
  Groetjes christel en jilly

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk ja, zo'n fietstocht. En ik ben het helemaal met je eens over het mais. Dat vind ik ook zo saai. En het zijn vaak enorme velden waar je nauwelijks overheen kunt kijken.
  Waar ik het ook met je over eens ben is dat klappen en foto's maken. Ik weet niet of dat inderdaad een generatiedingetje is, maar ik vond het niks. De ceremonie op zich zelf vond ik waardig en goed georganiseerd, hoor.
  Wat een vreselijke tragedie, ik krijg het niet uit mijn hoofd. Vandaag weer zo'n enorme stoet....wat een verdriet bij zoveel families!
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat hebben jullie een heerlijke fietstocht gemaakt..én wat is Nederland toch mooi. Dubbel genieten met het prachtige weer....gelukkig heeft manlief toch het geduld opgebracht om jou lekker je gang te laten gaan om de omgeving mooi vast te leggen, haha hoe herkenbaar! Hij heeft je mooie post toch wel gezien!!

  Ongelofelijk, wat er gebeurd is. Ik geef je helemaal gelijk...in stilte kun je ook meeleven. De pijn en verdriet voor de nabestaanden moet een ware nachtmerrie zijn, ik hoop dat het een kleine troost mag zijn dat de slachtoffers met zoveel waardigheid en respect terug zijn gekomen in Nederland, het zal je familie maar zijn pfff...daar mag je als buitenstaander absoluut geen sensatie van maken.

  Voor anderen gaat het leven verder en dat moet ook, jullie vakantie staat voor deur! Ik wens jullie een hele fijne vakantie, ga er samen lekker van genieten en maak heel veel mooie foto's! Máár neem ook genoeg tijd voor manlief, zal hij vast waarderen ;-)

  Fijne avond.

  Lieve groetjes, Helena


  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lijkt me een mooie fietstocht, even onthouden dus. Want het is hier ook niet ver vandaan. En dan zou ik voor de eerste keer een doosje eieren kunnen kopen uit een automaat.
  Dat een deel van de bevolking langs de route ging/gaat staan uit respect alla (al zou ik dat zelf niet doen) maar het applaudisseren vind ik echt niet op zijn plaats. Dus daarin deel ik je mening.
  Heerlijk met de caravan op stap. Wij hebben het in juni drie weken gedaan. En ik zou zo weer willen hoor. Maar nu is de beurt aan jou en ik wens je een hele fijne vakantie toe. En wie weet lezen we waar de caravan losgekoppeld wordt als je weer in blogland bent.
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie fietsroute met verrassende elementen zoals de zogenaamde zebra en die grappige automaat. Dat kende ik niet.

  Het klappen is voor mij echt een bron van ergernis, ik vind het niet gepast, net als de filmpjes en foto's. Op een begrafenis sta je toch ook niet steeds met je toestel in de hand? Het zal goed bedoeld zijn, maar van mij mag het anders. Gelukkig was de ceremonie heel bijzonder en mooi.

  Ik wens je een hele fijne vakantie, geniet ervan. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige fietstocht met een heerlijk zonnetje erbij, je mag genieten hoor!
  Een hele fijne vakantie gewenst!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie tocht zeg! Lekker he van alle mooie dingen om je heen foto's maken! :)
  Ik had precies hetzelfde met die tocht, heel mooi maar al die posten op facebook van ik was er ook enzo. Erg sensatie- achtig.. Jammer, want de gedachte is zo mooi..

  Zou je ook een kijkje willen nemen op mijn blog?

  Liefs Lieke
  http://robust-posch-wonen.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Op zo´n fietstocht zie je maar weer hoe mooi Nederland is. Hele fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een mooie fietstocht hebben jullie gemaakt.
  Dat klappen hoeft voor mij ook niet hoor, dat vond ik ook heel vreemd, ik vind het verschrikkelijk allemaal, echt emotioneel al die beelden op tv en in de kranten en op de social media natuurlijk, ik heb dan echt tranen in mijn ogen, al die onschuldige mensen, geen woorden voor.
  De zomer van 2014 zullen we nooit meer vergeten!

  Een hele fijne vakantie Trijnie, goed reis!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heerlijk zo`n fietstocht langs het boeren leven, zo`n zebra ik bedoel paard loopt ook bij ons in de buurt hihi.

  Fijne vakantie.
  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leek me een mooi rondje Trijnie :-)
  En het mais is ook saai maar je hebt toch nog genoeg
  andere leuke dingen en natuur gezien onderweg.
  Heerlijk met dit weer om er met de fiets op uit te trekken.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen