vrijdag 11 april 2014

AANVALLUH!!

Kom op jongens, het is tijd!
Tijd voor "buurvrouwtje pesten".
Ik zal je zeggen hoe dat moet: ga heel stil onder een dichte plant liggen zodat ze je niet ziet.
En dan opletten........haar hand komt er aan om onkruid te trekken en dan moet je ineens omhoog springen!!
Haha, ze schrikt zich een rotje, dan volgt er een ijzige gil en daarna moet je weer even blijven zitten. Dus....niet direct naar onze vijver maar gewoon weer stil blijven zitten en dan haar recht blijven aankijken. Dat is echt lachen joh.........ze gaat dan KSSSSST roepen!
Haha, of  we daar bang van worden, dat is toch om je te bescheuren!
En moet je opletten....dan komt ze met een stokje om ons weg te jagen, hihi. Zo'n dun stokje voor de planten! Nou ja, dan spring je gewoon even opzij, even aan de andere kant van de heg en dan denkt ze dat ze het gered heeft, ze even van ons is verlost!
Ha, maar niet heus: gewoon via een andere kant weer de tuin in en overnieuw proberen.
En weet je wat ook leuk is: als het donker is geworden even op haar terras gaan zitten. Ze stapt dan bijna bovenop ons (even opletten natuurlijk, anders doe je je zeer!) maar dan sprint ze het huis in met kippenvel overal over haar lijf en durft ze de komende avonden niet meer naar buiten.....lachen joh!!
Ja....zo gaan we weer een leuke tijd tegemoet.
Hé, dikke pad uit het houthok....doe je ook mee?
Kom op allemaal, met z'n 100en en dan......AANVALLUH!!

 
Ja, mag ik nu ook even als geplaagde buurvrouw!!
Dit is een fobie van jaren.....ik moest vroeger 9 km. fietsen naar school en dan ook over een beekje.
In de tijd dat de kikkers de weg over staken en ik er langs moest fietsen lagen daar vele platgereden kikkers op de weg: sommigen bewogen nog een beetje, anderen sprongen nog. En ik....ik moest daar ook langs! Van tevoren even hééél hard fietsen.....dan de benen omhoog.......en pas de voeten op de pedalen wanneer de beek ver achter me lag.
Ja zo is het toch geen wonder dat ik een fobie voor kikkers heb?
En nu hebben ze bij de buren een enorme vijver met enorm veel kikkers en die vinden onze tuin zo mooi!! Snap ik wel, het is ook waar, maar......NIET VOOR KIKKERS!!
Ja, had ik dit bordje dan ook maar nooit opgehangen....
 
 
En zeg nou zelf.....ze zijn toch ook eng, zo glibberig en glad en dan die ogen!!....kijk maar...
 

                                   Je zal hem toch moeten kussen om aan een leuke vent te komen!
                                             Ik zou zeggen..... dan maar geen man!!

 
                                     En dan hebben ze ook nog zoveel nakomelingen! Ik vroeg wel eens aan de buurman of ik wat dril mee mocht nemen naar school. Zo leuk voor de kleuters ( in een bak om de groei te volgen) maar nu ik ben gestopt met mijn werk heb ik die smoes dus niet meer. En dat scheelt minstens 50 kikkers meer in de tuin! 
Maar....ik heb mijn oorlogsmateriaal al klaar staan:
 
 
                                                                                      Er is 1 kikker die wel mag blijven:
 
 
Ik denk dat ik maar op ons platte dak ga tuinieren.
Of zouden kikkers zo hoog kunnen springen??

31 opmerkingen:

 1. Hahahahaha...yakkes kikkers.....nou ik kan je zeggen op een plat dat heb je slakken..die ook alles opeten en in mijn beleving net zo eng als kikkers...en we hebben een muisje...ik hoop 1 maar het zullen er ongetwijfeld meer zijn...zo'n klein bruin muisje......niks aan buiten.....hihihihi...liefs fijn weekend van mij...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Trijnie, wat prachtig!
  Jij bent vast een juf geweest die prachtige verhalen kon vertellen aan kinderen.
  Zo mooi vertellend als jiij een verhaal neer kan zetten.
  En wat de kikkers betreft: ik bewonder ze om het feit hoe ze zo lang roerloos kunnen blijven zitten, maar als je ze echt in het gezicht kijkt, nee, niet erg knap.
  Ik wens je er veel sterkte mee. Je kunt een fobie overwinnen door er rechtstreeks het contact mee aan te gaan. Dus misschien toch een keer een zoentje proberen?
  Een heel fijn weekend gewenst!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi, ik zou de 'therapie' die Gerry hier voorstel maar proberen. Dan ben je er maar klaar voor als al die 100 kikkers straks je tuin in komen :-). Ik ben totaal niet bang voor kikkers of muizen (grote spinnen vind ik wel écht jakkie!), maar ik heb dan ook niet zo'n akelig ervaring in m'n jeugd gehad als jij, met al die (half)dode kikkers op de weg.
   Dus: rechtstreeks contact en lekker zoenen met die kikkers LOL, ik zie 't voor me!
   (misschien kun je ook gewoon een flinke hoeveel kikkerdril ophalen voor een zogenaamde kennis die in het onderwijs werk ;-)

   Sterke Trijnie en pas op waar je loopt ;-)

   Prettig weekend.

   Verwijderen
 3. Wat schrijf je toch leuk!
  Ik denk waar gaat dit heen?
  Aan padden en kikkers had ik niet gedacht hihi.....
  Ik hou ook niet zo van padden.....en ook hier zitten er genoeg.....ons huis ligt bij sloten en grotere wateren EN wij hebben zelf een vijver....tja dat is vragen om natuurlijk.......maar ik vind kikkers en padden ook wel mooie beestjes hoor ( als foto's in een boek hihi )
  Ik hoop voor jou dat ze snel naar de buren gaan en blijven........
  Fijn weekend Trijnie....

  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jakkes, jakkes, jakkes. Als ik ergens bang voor ben, zijn het wel deze engerds die zo lekker onverwacht voor je opspringen hi hi. Voor spinnen ben ik niet bang, maar voor deze monsters helaas wel. En ik woon in een boerendorp waar het wemelt van de sloten, dus reken maar dat ik ze regelmatig tegenkom hi hi.
  Zal ik dan toch eens proberen de confrontatie met ze aan te gaan en ze diep aan proberen te blijven kijken? ha ha, als het echt waar zou zijn, doe ik het nog ook denk ik. Wie weet verdwijnt mijn kikker/padfobie dan eindelijk :)
  alvast een fijn weekend, liefs Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. BBBRRR, Trijnie ik griezel met je mee. Kikkers en padden zijn ook mijn idolen niet. Hier geen water in de buurt dus zijn het padden die ik dan weer tegen kom als ik iets in de tuin wil planten. En door hun schutkleur ben ik niet op een kleine aardbeving voorbereid. Doordat het van die 'gladjakkertjes' zijn vind ik ze niet mooi. Ik hou meer van dieren met een hoge aaibaarheidsfactor. En daar vallen ook wel muizen onder. Succes verder met je onuitgenodigde tuinvriendjes.
  Fijn weekend, groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh Trijnie, wat een geweldig verhaal. Ja, als er zoveel in onze tuin zouden rondspringen en mij zouden laten schrikken zou ik er ook niet blij van worden hoor... hier juist heel veel naaktslakken in de zomertijd... ook niet leuk. Ben één keertje even snel in het donker, op blote voeten uit de schuur wezen halen, een paar jaar geleden. Nou, dat doe ik nooit meer... bah...
  Je bord met welkom is echt heel erg mooi...
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Griezels...
  Hedenmorgen ontmoette ik ook zo'n vermomde prins op mijn pad...
  GROOT dat 'tie was en midden op de weg..brr...aan welke kant ga ik er langs...
  Je verhaal is prachtig.
  Ik wens je veel sterkte toe de komende weken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk verhaal. Je schrijft heel leuk!
  Ik heb het ook niet zo op kikkers en padden. Ze huppen ongecontroleerd, zijn slijmerig en niet echt een feest om naar te kijken ( laat staan kussen!!). Maar hier zijn ze ook geregeld te vinden en vooral onze poes vind het zotte beesten ( ze piepen als je er met een pootje op slaat, heeft ze ontdekt). Misschien vinden ze je bordje met Welkom wel té mooi...
  Fijn weekend!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig! Ahh kikkers zijn zo leuk!! Ik probeer ze juist altijd te vangen om hem even vast te kunnen houden en goed te bekijken .... enne je tactiek ...misschien moet je kikkerdril gaan eten? Dan gaat het ook rap!
  Springse..hihi.
  Lieve groet
  Cora

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja het is echt weer de tijd he, ik ben er helemaal niet bang voor, maar als je het niet in de gaten hebt en zo'n beest springt ineens weg, dan schrik ik me ook wild hoor.
  Een tijdje geleden liep ik op mn sokken naar buiten om de fietsen binnen te zetten, toen ik plotseling op iets zachts stond en ik keek naar beneden wat het was, stond ik toch bovenop een pad (op mn sok ieuw!!) hij sjokte rustig verder hoor haha, ooh bah!!!
  Maar ja waar water in de buurt is zijn veel kikkers he, het gekwaak vind ik ook wel weer gezellig klinken hoor!
  Fijn weekend!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hahahaha, geweldig!!
  Niet je fobie maar het verhaal. Ze kunnen ineens onverwachts te voorschijn hoppen. Wij wonen aan t water en dus ook heul veel padden...merendeel padjesjes, sommige ter grootte van een duimnagel, zo schattig. Hoor ze momenteel ook her en der kwaken en vind t wel gezellig klinken eigenlijk. Ik hoop dat ze van muggen houden want die zitten hier ook meer dan genoeg.
  Succes ermee en een goed weekend
  grtzz Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat beschrijf je dat leuk, ik heb er helemaal beelden bij. Hier zitten regelmatig kikkers in de tuin en in de zomer worden we ook vaak getrakteerd op een brulconcert. Geen ontkomen aan met een tuin aan het water. Gelukkig ben ik er niet bang voor, maar zoenen...nee, dat doe ik liever met mijn eigen prins ;-).

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het ook eng.
  Ik snap het helemaal.
  Sterkte deze zomer..........

  fijn weekend.
  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat hilarisch geschreven! Hier gelukkig geen kikkers in de tuin :)

  Fijne dag

  Groetjes, Pietrik

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heerlijk geschreven! En ja kikkers en padden.. ook niet mijn ding! Dat onvoorspelbare van het springen doet het 'm. Toen we nog een vijver in de tuin hadden, kwamen ze hier regelmatig bivakkeren.

  Liefs Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Op kikkers zit ik ook niet echt te wachten, vooral niet als je in de tuin bezig bent en ze ineens wegspringen. Het gekwaak vind ik dan wel weer leuk maar dan wel op afstand. Fijn weekend.

  Lieve groet Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi verhaal, ik heb er van genoten. Ik ken dat gevoel, zo verschietachtig als je in de tuin bezig bent. Ze zijn ook niet mooi en schattig hoor ik vind ze zelfs akelig en zeker op mijn bord ... ik eet never kikkerbilltjes want dan zie ik dat slijmerige beestje met bolleoogjes al voor me! Ze moeten maar braaf in hun vijvertje blijven.
  Fijn weekend, grtjes Mien

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Haha wat een mooi verhaal. Ook wij krijgen in de zomer 's avonds laat , als je ze dus niet ziet, ineens bezoek van een paar springende vriendjes. Ben er ook niet zo blij mee! Spring net zo hard, maar dan de andere kant op ;) Fijne zondag, liefs Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hier kruipen ze gewoon in de klompen van mijn man...zo glibberig aan je tenen:) geweldig hoe je het beschrijft...
  Als ik ze zo zie dan loop ik een stukje om...

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Grappig geschreven...ik zie het helemaal voor me!
  Heb het ook niet zo op kikkers, maar ik kom ze niet tegen in de tuin, dan zou ik geloof ik ook wel schrikken..!
  Liefs Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat leuk geschreven..haha...wij wonen aan het water, dus ook heeeel veel kikkers in de tuin en ik heb het er ook niet zo op. Er is er wel eens 1 naar binnen geglipt, zit je s`avonds op de bank en ja dan hoef ik je niet te vertellen wat mijn reactie was!! ...iekkkk

  Groetjes, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Zag nog geen vijf minuten geleden een reiger bij mijn vijver staan. Hij duikt en houdt een spartelende kikker in zijn bek. Wel tien minuten lang heeft hij dat beest in zijn bek gehouden, geschud, geslagen tegen de grond, in het water geduwd en toen pas was hij dood en werd hij verorberd. Ik heb gefascineerd staan kijken en wat foto's genomen. Wij hebben ook een vijver vol kikkers en dril dus wat minder kan geen kwaad:-) Maar het zo van dichtbij te zien was wel bizar.
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ach, Trijnie, en ze zijn zo leuk. Gewoon een beetje tegen ze praten en 's avonds kwaken ze zo gezellig. Leuk geschreven. Ik ben meteen maar even volger van je geworden. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Geweldig geschreven! Mijn vorige huisje stond vlakbij een grote sloot en daardoor ook altijd van die groene glibbers in mijn tuintje en schuur. Maar dat ze zelfs naar binnen wilden, was wel de limit hoor. Gelukkig dat ik toen een hele lieve viervoeter (de voorganger van Guus) had die op de deurmat de wacht hield, geen kikker kwam er langs :)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi Trijnie,
  Nu ben ik ook bij jou :-0
  Wij hebben dus ook een vijver ennnnnnn....jawel met kikkers en alles wat daarbij hoort..haha en eerlijk ik vind ze zo leuk !! ook dikke padjes huppen hier in alle maten door de tuin.
  De rest hier is er minder blij mee en mijn zus die twee huizen verderop woont.....ohhhhhhhh die laat het lopen hoor, hahahahaaaa
  Vorig jaar heb ik er eentje bij haar in de kamer los gelaten....stiekem had ze niet gezien dus.......kwam ie onder de tafel vandaan........manman gillen niet normaal meer whaaaaaaaa
  Zulke geintjes doen het altijd goed hé ;-))))))))

  Groetjes

  Dicky Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 26. whahahahaha.... Trijnie ik lig altijd in een deuk om jouw verhaaltjes, zó leuk!! jij bent vast echt zo'n super leuke juffrouw geweest waar alle kids helemaal dol op waren !!!

  geweldig en vooral mee doorgaan hoor, ik ga met een lach opo mijn gezicht richting mijn bed nu :-)

  liefs, Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat heb je dat ontzettend leuk beschreven!!!
  Allemaal heel erkenbaar.......brrrr ik moet ook niets van kikkers hebben.
  Ik kreeg vroeger al de kriebels als ik het bad liet leeg lopen......en als je dan in het putje keek, dan zag je 2 rondjes......en 1x heeft iemand mij verteld dat het kikkerogen waren.....Nu je snapt het vast wel.

  Groetjes Maartje

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Sorry ik bedoel natuurlijk:......Herkenbaar (i.p.v. erkenbaar)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik vind het sneu voor jou om dit te lezen maar stilletjes zit ik toch te lachen , wat een story !!
  Wat een prachtige foto's heb ik langs zien komen !!
  Lieve groet ♥RINI♥

  BeantwoordenVerwijderen
 30. haahahahhahhhhhhhhahahaahahhaaahahha TOP!
  eindelijk iemand die mij begrijpt:))) ik gruwel ook zo van die beesten! schrik me de rambam, en vind ze spuuglelijk, eng en vies, enzv......heel stom terwijl ik een echte dieren vriend ben, maar kikkers.......ieks! ze zitten hier onder de trampoline, en mn puberdochter gaat er dan voor geen goud meeer op hahahha, terwijl mn zoon m zo weg haalt, held!
  ooit zat ik appelmoes buiten te eten, en sprong er een kikker naast me, zo vieze, echt ik kreeg gelijk geen hap meer door mn keel, snap je m????????????? nou griezelse in je tuin!!!

  doei Inge

  BeantwoordenVerwijderen