maandag 6 januari 2014

Help...Ik wil slapen!!

Hebben jullie dat ook wel eens?

Af en toe heb ik dat: ik ga naar bed en ben ineens klaarwakker! Gisteravond was het weer zo ver :ik ga wat slaperig naar boven, lees nog een paar bladzijden (is een verslaving, ik kan echt niet zonder anders slaap ik niet....haha!)
Ik doe het lampje uit en......eh niks. Geen slaperig gevoel, geen ogen die dichtvallen, niet lekker liggen maar draaien.......niks lekker slapen!! Lig ik me zorgen te maken?? jaha... nu wel maar zo begon ik toch echt niet.
Nou ja, het hoeft ook niet direct hoor, mag best even duren voor ik in slaap val maar......na lang woelen zie ik dit:

 
 Wel toevallig: al die zelfde cijfers maar dat betekent wel dat ik al meer dan 2 uur lig te draaien!!
Ik ga op de ene zij, dan op de andere, blijf draaien en woelen.....maar geen slaap!
Even een blokje om zou misschien helpen maar ja, toch maar niet op dit tijdstip hè.
Mijn moeder zei vroeger altijd: een beker warme melk helpt, maar helaas de melk is op!
En dan zie ik dit......
 
 
HELLUP!! Weer een uur voorbij en is dat niet toevallig.....als ik kijk zie ik weer dezelfde cijfers!
Belachelijk....ik kijk niet meer! Leeslampje aan en mijn boek maar lezen, wat moet je anders in dat bed? Jaha.....ik weet het : SLAPEN, grrrrr.
De man die naast mij ligt heeft ook altijd van die opbeurende opmerkingen: kan je niet slapen? brombrombrom.......gewoon je ogen dicht doen! Ja, en dat zegt iemand die in bed stapt en binnen 5 minuten slaapt, ik snap toch echt niet dat mannen dat kunnen!
 
Nee, ik doe mijn ogen niet dicht ik ga mijn boek lezen en wel nu!!
 
 
Een spannend boek maar of ik hier nou slaperig van zal worden, ik weet het niet!
Maar warempel.....deze heb ik niet meer gezien:
 
 
Hoera! Ik slaap!!
 
En vandaag was ik echt niet... heus niet.... echt waar....: niet sacherijnig! Goed van mij hè.
 
 En dan even iets anders: ik heb een Hoffz-lamp! (maar niet heus)
Ik vind zoveel dingen van dat merk mooi maar te duur voor mijn portomonnee.
Heel lang geleden kregen we deze lamp van mijn schoonmoeder. Hij hing al een poos hier buiten onder de overkapping lekker roestig te worden.
 Maar op een gegeven moment kwam ik op het slimme idee: we kunnen die lamp wel eens binnen hangen en ja .....  het staat nog leuk ook!
Geen lampjes erin maar kaarsen.....zo, ik ook weer blij!
Mijn schoonmoeder hing daar met kerst altijd zo'n papieren klok onderaan die haakjes, dat idee heb ik toch maar niet overgenomen! hihi.
 
 
 
 
 
En zeg nou zelf: is het niet bijna, een ietsiepietsie iets van een Hoffzlamp??

35 opmerkingen:

 1. De laatste weken overkomt het mij ook regelmatig dat ik niet snel in slaap val. Ik weet de oorzaak denk ik wel, want voor het slapen gaan blader ik meestal een paar woonbladen van Wonen Landelijke Stijl door. Ik krijg daar zoveel inspiratie van, dat ik in bed na ga denken hoe leuk dat allemaal toch is. Moet ik maar niet meer doen ;-).

  Wat een mooie lamp, daar kun je binnen nog lang en veel plezier van hebben.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Over het algemeen val ik goed in slaap..maar twee of drie keer per maand heb ik er ook last van...zo vervelend.
  En als dan de wekker ook nog eens om 5.30 afloopt...kom ik wel doodmoe uit bed...en snak ik naar mijn kom koffie.
  Ik weet ook niet waar het vandaan komt.

  Je lamp vind ik mooi, goed idee om de lamp te laten roesten.
  Fijne Avond,
  Inge, my choice
  Slaap lekker vannacht!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog even...heb je weleens van melatonine gehoord?
   Dat kun je bij de drogist halen, een paar jaar geleden slikte onze zoon dat, af en toe pakte ik er ook weleens een...dat hielp wel.
   Groetjes,
   Inge

   Verwijderen
  2. Ja Inge, ik hoorde dat al eens van een vriendin. Maar bedankt voor de tip. Maar af en toe zo'n nachtje is niet zo erg meer. Toen ik nog werkte kon ik alleen maar denken: slapen,slapen want morgen heb ik 30 kleuters en dan ben ik te moe!! Ja dan slaap je helemaal niet natuurlijk. Nu ga ik er al wat makkelijker mee om; kan tenslotte event. uitslapen. Dat is een zegen voor de pensionada's!

   groet Trijnie

   Verwijderen
 3. Ik heb gelukkig weinig last van slapeloosheid. Alleen vrijdagnacht kon ik ook niet slapen. Ik moest om 8uur bij een vriendin zijn en was bang dat ik door de wekker heen zou slapen. Wat een ramp is dat he? Je lamp vind ik mooi die heeft dan ook meer emotionele waarde. Ik ben ook gek op Hoffz hoor. Maar ja inderdaad onze portemonnee he?
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, wat een leuk verslag van de nacht. Je verroeste lamp doet weer dienst, zo istie weer leuk hoor!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei dat is vervelend als je niet in slaap kunt komen. Hoop dat het vannacht beter gaat. Je lamp is erg leuk. Ik ben ook gek op Hoffz spullen, maar vind het ook wel prijzig hoor. Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. toen ik zwanger was had ik hetzelfde probleem... nachtenlang heb ik door het huis gedoold met mijn ziel onder mijn arm haha...
  heel wat series en films gekeken midden in de nacht onder een dekentje op de bank...en dan 's ochtends zó brak zijn :-( Ik kon ook gewoon echt pissig worden op manlief die dan heerlijk lag te slapen en zich van geen kwaad bewust was... Draakje hé? en dan is de kleine er en heb je weer tig gebroken nachten....
  moet er nu niet meer aan denken!

  Die lamp die heeft wel wat weg ja van een Hoffz lamp... De sfeer van een "Hoffz" interieur spreekt mij ook erg aan maar de spullen op zichzelf van Hoffz vind ik vaak niet eens zo héél bijzonder en er dan belachelijk veel geld voor moeten neertellen, dat heb ik er echt niet voor over hoor.. Maar ja, je betaald dan ook vaak voor een naam hé...

  Fijne avond..

  Liefs, Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, ik heb vannacht ook liggen woelen. Maar ja, waarschijnlijk omdat maandag weer de gewone week begint, na twee weken vakantie. Bang om door de wekker heen te slapen. Ach, van tijd tot tijd heb ik er wel eens last van, maar meestal haal ik die slaap de nacht erna wel weer in.
  Lezen vind ik ook altijd heerlijk in bed en ook, volgens mij, noodzakelijk om lekker in slaap te vallen. Meestal dan. Soms niet.
  Goed idee om je lamp lekker te laten roesten, ziet er meteen stoerder uit.
  En voor straks: lekker slapen!!!
  Liefs, Peetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ben je nog wakker Trijnie of haal je de slaap in......
  Ik heb ook wel van die nachten...gaap.
  Gelukkig had je er vandaag geen last van.
  Je lamp is heel mooi, alles wat mooi is, lijkt wel duur tegenwoordig, maar ook met oude
  mooi gevormde lampen kun je toch heel goed voor de dag komen.

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb vannacht ook zo liggen woelen. Zeker bang om niet op tijd wakker te worden na de vakantie. Of misschien wel teveel uitgerust in de vakantie haha.
  Je lamp is wel heel stoer geworden. Fijne week nog.

  Liefs Gonda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed idee om zo'n mooie lamp binnen te hangen en als de kaarsen branden vast heel sfeervol.
  Korte nachten maak ik ook geregeld. Soms laat in slaap zodat ik de eerste tijd op je wekker zie en een andere keer vroeg wakker zodat ik de laatste tijd zie.
  Overdag dan ook nergens last van en de volgende nacht wordt het wel ingehaald. Dat wens ik jou ook vannacht.
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo af en toe heb ik er ook last van, heel vervelend vooral als het wekkertje dan om half zes af gaat, en hoe die mannen dat doen weet ik ook niet, die van mij hoeft het kussen maar te ruiken is vertrokken...Maar ik vindt je lamp heel stoer.

  Ik wens je een goede nachtrust!
  Liefs, Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb dit probleem al jaren en heb dan van die periodes dat ik zo moe ben maar juist daardoor niet in slaap val. Inmiddels duurt het nu alweer zo'n 2 weken en ben het hartstikke beu om elke nacht pas rond drieën in slaap te vallen, zeker nu de wekker rond half zeven rinkelt. Dus ja, herken helemaal wat je bedoelt! Ik vind je lamp wel lekker stoer zo. Enne voor vannacht welterusten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh irritant is dat toch als je maar niet in slaap kan komen....hier heb ik ook zo'n man die zijn kussen maar hoeft te ruiken en slaapt.....
  Oh wat een goed boek is dat he?!!
  Ik heb hem uit....hou wel van literaire thrillers.....maar of je er goed van slaapt?! hihi
  Ik lees elke avond even een stuk op mijn e-reader......heerlijk....
  Je lamp is stoer!

  Liefs,Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Hanny, ja het is idd spannend, ik heb 'm nu uit! We houden dus van dezelfde boeken. Als je nog eens een tip hebt......dan hoor ik graag van je!
   Bedankt voor de leuke reactie.

   Welterusten....met of zonder spannend boek!
   Trijnie

   Verwijderen
 14. Lezen is ook bij mij verplichte kost voor het slapen. Ik ben tot de verstandige conclusie dat ik alleen saaie boeken in bed moet lezen, anders haal ik de 5:55 ook. Heb jij dat ook, dat je je omdraait of je ogen dichtdoet en met jezelf afspreekt dat je pas weer op de wekker mag kijken als ie 5 minuten verder is? Of dat je sommetjes gaat zitten doen met de getallen?
  Ik heb ook nog een periode gehad dat ik zo maf als een mandje allerlei geheime codes zat te kraken die mijn wekker produceerde (maar niet heus). En als het niet zou lukken zou de wereld vergaan of zo.
  Slaapt u vooral lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik slaap wel maar word heel veel wakker van de opvliegers. En heel soms kan ik dan niet meer inslapen, en dat is een ramp....
  Fijn dat je een mooie lamp voor weinig hebt, en dan er dan zo van kunt genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja hoor Trijnie, dat ken ik helemaal. Hele nachten heb ik doorgehaald.
  Mijn remedie is: moeten slapen werkt averechts. We proberen het. De radio zachtjes aan wil nog wel eens helpen. Blijf ik woelen, dan ga ik uit bed. Ik eet iets en loop een rondje door huis en meestal helpt dat en val ik in slaap. Als het niet helpt en ik nog erg wakker ben ga ik in de huiskamer iets doen, bijv. rummikub op de computer. Net zolang tot ik voel dat ik moe wordt. Maar dan is het ook wel eens 4 uur.
  Je verzetten tegen wakker liggen heeft geen enkele zin heb ik geleerd uit ondervinding. Maar ik ga niet in bed leuke dingen doen. Een bed is om te slapen.
  En wat ook belangrijk schijnt te zijn: minstens een uur voor naar bed gaan de beeldschermen uit. Het licht ervan zorgt ervoor dat er niet voldoende melatonine = slaapstof wordt aangemaakt.
  Je lamp is mooi en stoer. Hoffz is ook wel echt duur.
  Ik hoop dat je vannacht lekker slaapt!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Waaaaahaaaaaaaaaahaaaaaaaaaaa. Wat kun jij leuk schrijven zeg. En hoe toevallig tot 3x toe die cijfers.....
  Maar ik herken het ook. Helaas. Het inslapen lukt mij wel, maar door de pijn blijf ik maar draaien en mijn 2 kussentjes van links naar rechts meenemen.
  En ik heb daar dan echt de volgende dag wel last van. Tisnieanders.
  Ik vind je lampenvonst geniaal. Om maar te spreken van: wie niet sterk is moet slim zijn.
  Een hele sfeervolle "Hoffz"lamp. En ik vind ook het meeste van Hoffz heel erg mooi maar ook heel erg duur.
  Via de blogs kunnen we dan weer creatieve ideetjes opdoen om zelf sfeervolle dingen te maken he.

  Lieve groetjes,
  Sanny

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ken dat, slaap normaal nooit slecht...maar de laatste drie nachten zijn hopeloos ppfff. Wat een geluk dat je zo aan je lamp bent gekomen.
  Liefs Patricia.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Echt heel vervelend lijkt mij dat, ik heb er nooit last van, maar ga wel altijd veel te laat naar bed, ik ben een echt avondmens.
  Leuk hoor zo'n lamp, daar zijn er niet veel van!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat naar als je niet kan slapen...spreek uit ervaring hoor...geweldig dat je de wekker zo op de foto hebt gezet.....er staat bij mij geen wekker ik haat dat......nou meis hoop dat je vannacht wel lekker slaapt.....liefs Ria...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 21. die wekker…..komt me zoooo bekend voor, zeker de laatste maanden met mijn nekklachten,
  ben ook nu alweer "fris man" zoals ze bij ons zeggen, van 3u…opstaan…een thee & boek….
  terug naar bed…links…rechts…rug….dan maar besloten om op te staan het blog eens op het gemak
  te lezen..een sterke koffie…..wordt een lange dag !!
  Die luster vind ik wel héél mooi en ja hij heeft iets Hoffz-achtig…ik vind hem héél mooi !
  Die papieren klok dat herinner ik mij nog van vroeger….
  Fijne dag nog
  Lieve groeten Kathy

  BeantwoordenVerwijderen
 22. O ja...hier ook al jarenlang een bekend verschijnsel. Ik slaap al vele jaren héél slecht. Heb er in het verleden veel aan gedaan, zelfs slaapcursussen gevolgd, allerlei middeltjes geprobeerd, maar niets hielp. Tegenwoordig maak ik me er niet meer druk om, ik werk niet meer en als ik weer eens urenlang op ben, kan ik de volgende ochtend uitslapen (als dat lukt tenminste). Lezen en een glas warme sojamelk wil me nog wel eens helpen, maar zo niet ga ik er uit en rommel maar wat in huis.
  Goede oplossing, die lamp. Ook ik vind de sfeer van Hoffz leuk, maar de producten belachelijk duur. Bovendien is het niet leuk om in alle interieurs hetzelfde tegen te komen. Dan is jouw lamp veel origineler, hoor.
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat komt mij helaas ook heel bekend voor. Soms lig ik ook uren te woelen en val je tegen de ochtend in slaap. Terwijl manlief na een paar minuten al in slaap valt. Jammer is dat.

  Fijne dag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hallo Trijnie,
  Heel af en toe heb ik dat ook, dat ik niet in slaap kom, of dat ik rond een uur of twee wakker word en dan niet meer terug in slaap kom. Heel vermoeiend vind ik het ook. Ik ga dan liggen malen over van alles en nog wat en dat maakt het er niet beter op. Maar gelukkig gebeurt het maar heel af en toe. Het tipje van de melatonine is wel een goeie, dat helpt prima bij het inslapen...
  Ik wens je een heel fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hoi Trijnie,

  Wat leuk dat je ook nieuw bent in Blogland maar toch al iets bekender als ik vrees ik :-))
  Maar wie weet wat we nog van elkaar kunnen leren ...
  Ja de shock zit er goed in met mijn man morgen voor de uitslag en misschien een nieuwe operatie in het vooruitzicht ..bah ..ik wil
  er niet aan denken ..ben al zo verdrietig want we hebben ons maatje vorige week heel onverwacht in moeten laten slapen ....
  Ze was ons allesie ...dus dat niet kunnen slapen van jou komt mij heel bekend voor daar is voor mij de laatste week ook weinig van terecht gekomen ..
  wat duren de nachten dan eindeloos lang en ben ik blij als het weer daglicht is ...
  Ik ga vast vaak op je Blog neuzen en me aanmelden als Volger bij jou !

  Liefs Johanna (Elfies Home )

  http://myfinestcountryhome.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Oh bah dit is zo naar.. gelukkig heb ik er niet vaak last maar pas ging ik heel moe naar bed om eenmaal in bed ineens klaarwakker te liggen.. het duurde uren voor ik eindelijk sliep.. en maar draaien.. malen.. Ik probeer dan aan leuke dingen te denken of iets wat ik graag wil gaan doen.. in jouw geval zou dat de mooie lamp zijn:)

  Lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Toevallig heb ik als bijwerking van bepaalde medicijnen de laatste weken ook slechte nachten meegemaakt, dus ik weet nu hoe het voelt. Doodmoe zijn en tegelijk klaarwakker.. Sterkte ermee! Zorg maar dat je een stapel mooie boeken hebt liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Nou ik vind het wel een ietsiepietsie meer hofzz lamp ;-0
  Nou en van dat slapen kan ik mee praten.
  Leg lang wakker en veel haze slaapjes.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik heb toevallig ook een onrustige nacht gehad van de week, maar dat waren de zenuwen voor de reportage:-) was echt niet nodig geweest.......maar ja..
  Je lamp is mooi!

  Groetjes, Dorine

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Over dat niet kunnen slapen kan ik boeken vol schrijven grrrrrr.......
  ik zie steeds 22:22 en ook dat is toevallig. Soms zie ik deze cijfers echt weken achter elkaar.
  Ik lig er vaak vroeg in omdat ik er ook vaak heel vroeg uit moet maar
  slapen is de laatste weken weer bar en boos. ik hoef even geen lijntjes
  onder mijn ogen te tekenen want die staat er nu uit zichzelf al whahahahahahah...

  En wat een gave lap zeg. Volgens mij moet je er ook wel ruimte voor hebben.
  Leuk dat je de details zo mooi in beeld brengt :-)

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ja hier nog èèn die slecht slaapt , maar ja moet er soms zo vaak uit om te plassen .....dat heb je hè als je ouder word .Maar kan net als jij s'morgens wat langer blijven liggen .....en daar word ik ook weer zo moe van pffff tis ook nooit goed hè !
  Liefs ida

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ook ik ben iemand die heel slecht slaapt,blij te horen dat er nog anderen zijn. Maar lezen 's nachts mag ik niet van mijn ventje,dat licht stoort hem dan :(

  BeantwoordenVerwijderen