donderdag 2 april 2015

Metamorfose...

De metamorfose van het blog.....is het jullie al opgevallen?
Zelf wil ik ook wel zo'n metamorfose ondergaan: ik wil van een grijze naar een bruinige tint ( heb ik net met mijn haar gedaan) ik wil een andere kop (helaas was dat te duur!)  en ik wilde alles wat slanker ( zou ik ook wel willen)
Ik was al tijden van plan om mijn blog wat te veranderen: helaas is smaller worden geen optie omdat de vorige verhalen helemaal uit hun verband worden getrokken.
En de header is ook nog niet gelukt: ik krijg de letters niet op een goede plaats.....heel irritant en ik ben al een aantal avonden bezig maar het is nog niet goed!
Maar veranderen: ik durfde het eerst niet!

Want:
* stel je voor dat de bestaande header verdwijnt!
* stel je voor dat de foto's ineens zijn verdwenen!
* stel je voor dat de tekst weg is!
* stel je voor dat ik opeens niks meer kan terugvinden!
* stel je voor dat het niet mooi wordt!
* stel je voor.....stel je voor....

En:
* ik weet niet goed hoe dat moet!
* ik ben een digibeet!
* ik kan het echt niet alleen!
* mijn hulpje van de allereerste keer is veel te druk om mij te helpen!
* die durf ik dus niet te vragen!
* ik heb een man die er helemaal geen verstand van heeft!
* en....en.....en....

MAAR UITEINDELIJK HEB IK HET GEDURFD!!

Ik vond het doodeng maar zag dat anderen het ook hadden gedaan....dan moet ik dat toch ook kunnen!
Het feit dat ik er een nieuwe header op durfde te zetten vond ik toch wel heel stoer van mezelf!
Dat het nog niet goed is gelukt.....ach, dat komt vast nog wel!
Het grappige is dat man en kinderen niets hebben met de social media.
Piet heeft zo'n uitklapbaar schermpje waar hij nog net mee kan bellen met een pre-paid kaart en de kinderen hebben wel wat modernere variaties maar zitten niet op FB o.i.d.
Ze appen en bellen wel maar daar is dan ook alles mee gezegd: ze vinden de rest maar flauwekul en hebben daar geen tijd voor!
Maar.....hun ouwe moedertje: die Whatsappt, Feesboekt, Instagramt, Pinteresterd, Wordfeudert en blogt: hoe modern wil je je moeder hebben!!
En dat allemaal in een paar jaar tijd.
Jaren geleden moesten we op school ons digitaal rijbewijs halen.....digitaal rijbewijs??
M'n gewone rijbewijs was al een uitdaging maar dan ook nog een digitale??
Ik was er dan ook helemaal op tegen want: heel veel zaken zou ik toch niet gaan gebruiken dus......waarom al dat geploeter dan? En....ik snapte er toch geen hout van!
Sssst....niet verklappen maar bij het examen hebben we wel stiekem wat in overleg gedaan anders was het vast niet gelukt! Het was maar goed dat de leerlingen dat niet gezien hebben!
Helaas kregen we geen les in bloggen, pinteresten en feesboeken  dus.... eigenlijk had ik er niks aan!

Nu maar even naar de paasversiering. We hebben er al veel voorbij zien komen en ik dacht nog, heel flauw, zal ik een paar kerstballen laten zien ter afwisseling maar nee.....ook hier maar even de paasversiering, veel te leuk toch?Ik heb een stel mallen om chocolade-eitjes van te maken (denk ik) zo leuk om te versieren met kievitseitjes!
             Ook de houten lepels die we 20 jaar geleden uit Kreta hebben meegenomen komen weer van pas: is weer helemaal "in".


Op tafel staat een vaas met van die, heerlijk ruikende, witte brem.....
 
Een zelfgemaakt toefje met eitjes aan de kastdeur.....
 
 

 Een paar eieren achter de tralies....
 
 
En de krans met katjes nu eens bij de open haard.... dat vuurtje hebben we deze dagen wel nodig!
 

Nog een laatste foto, ik kan het niet laten: afgelopen woensdag 1 april moesten we humoristische foto's meenemen naar de fotoclub.
Maar aangezien ik veel foto's heb van humorloze bloemen, kransen en meubels heb ik er maar één zelf gemaakt.
Niet zelf verzonnen.... want ik kwam zoiets op pinterest tegen, maar wel zelf geknutseld. Helaas zagen ze op die club er de humor niet van in: het werd serieus bekeken ( terwijl ik nog gezegd had dat het gewoon een geintje was!) en er werd besproken dat er op een foto eigenlijk geen tekst hoeft te staan!!
Grrrrr.....ik zit niet bij de goede club geloof ik!Ik wens een ieder, op welke manier je er ook je invulling aan geeft, fijne paasdagen toe......

30 opmerkingen:

 1. Zo'n metamorfose van je blog is inderdaad spannend, je bent toch altijd bang dat je iets doet dat niet bevalt maar ook niet terug te draaien is. Maar je bent absoluut op de goede weg, ik zie geen gekke fratsen en de achtergrondkleur vind ik heel mooi.

  Haha...leuke foto voor de fotoclub, wij zien er de humor wel van in hoor. Dus wat je daar niet kwijt kan, deel je maar lekker met ons. Grappig dat je houten lepels hebt toegepast, die heb ik zelf ook gebruikt voor een paar kleine paasversieringen.

  Ik wens jou ook een heel fijn paasweekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik durf dat dus ook niet he...mijn blog veranderen...maar tis jou goed gelukt ....liefs fijne Pasen ...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een meer dan geslaagde metamorfose, kan natuurlijk slecht zeggen dat ik de kleur bruin niet mooi vind, want hij lijkt op de mijne :-) Bedoel je met header ook de blogtitel?
  Je hebt de boel leuk versierd, ik vind het schaaltje met traliestolp vooral erg leuk.
  Zelf ben ik niet helemaal een digibeet maar ik doe weinig op Facebook, mij te veel reclame. Ik bel, schrijf of bezoek mijn vrienden liever persoonlijk, al is dat laatste natuurlijk wat moeilijk als ze in het buitenland wonen.
  Jij ook fijne Paasdagen.
  Groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ik wil ook wel graag mijn header veranderen, maar ben dus ook zo'n Paas..eh...-angsthaas. Om dezelfde reden die jij nu daarboven opnoemt! Jij hebt de 'stap' gewaagd en het is heel mooi geworden. Dus als ik eens héél veel tijd heb (en moed, hihi) ga ik er toch eens voor zitten...
  Ik begrijp die humor wel, vind 'm kostelijk! Ach, als je je ei niet kwijt kunt (zelfs nu met Pasen) plaats je gewoon je humorvolle posten op blogland...altijd een dankbaar publiek (mét humor!)
  Fijne Paasdagen!
  Liefs, Peetje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier hetzelfde probleem ik zou mijn blog ook zo graag willen veranderen maar ik durf het ook niet. Ik ben zo'n kluns wat dat betreft. Maar het is jouw gelukt. Knap van je hoor. En je foto?? Ik zie de humor er wel van in hi hi.
  Fijne dagen
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. LOOOOOL, eey die mensen op de fotoclub hebben geen gevoel voor humor.
  Je verandering is goed gelukt en de rest komt ook wel. In t aantal jaren dat ik blog heb ik denk ik toch al wel 4 a 5 x de boel veranderd, net als met meubels, alles weer fris en fruitig. Hier wel n social media familie maar f2f blijft toch mn favoriet:))
  fijne dagen en succes met t beletteren van je header
  liefs Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het beige en het grijs doen het goed. Beide kleuren heb ik ook al gehad, maar ik verander regelmatig. Bij grijs vind ik de foto's zo mooi uitkomen, maar even later wil ik het weer lichter. Nu heb ik als achtergrond een behangetje van paleis het Loo. Het vorige behangetje was van kasteel Groeneveld. Allebei erg bont, maar ik word er blij van.
  Rare mensen bij die fotoclub ;)
  Mooie sfeervolle paasdecoraties. Fijn paasweekend, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Veel te serieus denk ik...die mensen van de fotoclub. Ik vind het een super leuke foto...moest er meteen om lachen.

  Leuk die kleuren hoor.Je blog ziet er prima uit!
  Die mallen zijn idd supermooi om mee te decoreren,al zijn het geen kievitseitjes maar kwarteleitjes. Een kniesoor die daarop let!!

  Fijne Paasdagen.

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke foto! Dat moeten wel heel serieuze mensen zijn op de club om de humor niet te vatten.
  Ik denk dat ik ook lang niet alles uit de computer haal, maar wie niet waagt, die niet wint.
  Wat mijzelf betreft: ik bewerk mijn foto's in Photoscape of Picasa, maar daar bewaar ik ze niet. Zo kan ik nooit een foto verliezen als ik de header verander of foto's uit de sidebar verwissel.
  Maar je blog ziet er mooi uit, Trijnie!
  En je hebt mooie foto's van je decoraties! Prachtige oude mallen heb je nog!
  Ik wens je een heel mooi Paasfeest!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nou...Trijnie...ik lag in een deuk hoor van je humoristische foto...saaie mensen op de fotoclub, als ze hier de humor niet van in zien.
  Ik durf ook niet veel aan mijn blog te veranderen, ben bang dat alles weg is...dus ik kaat het zo, vindt het eigenlijk wel goed ook.
  Fijne Paasdagen.

  Groetjes,
  Inge, my choice

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een vragen en dilemma's...maar Trijnie het is je gelukt hoor, je header is heel mooi en je blog ziet er heel fris uit.
  Wat betreft paasversieringen ben ik heel gematigd, in de klas volop...maar thuis mag het echt met minder toeters en bellen.
  Je foto is vol humor, prachtig toch dat wij dit wel zien, maar ja wij zijn waarschijnlijk bloggers die alles idealiseren:)

  Mooi paasweekend!

  Lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ha, ha...ik kan me helemaal voorstellen hoe jij in die club zat. Als je daar nu niet de humor van inziet...dan ben je toch wel een droog...uh...tas!
  Ik vind de kleur van je blog mooi. Vind ik zelf ook eigenlijk mooier dan het pure grijs. En je header ziet er al prima uit. Gewoon even door sleutelen, zal ik maar zeggen.
  Goed hoor, dat je je alle digitale zaken eigen hebt gemaakt. Ik doe dit allemaal ook en ben daarmee een uitzondering in mijn vriendinnenclub. Op onze leeftijd is het schijnbaar toch buitengewoon. Man en kinderen doen erg veel digitaal maar hebben ook niks met Facebook, e.d.
  Liefs en fijne Paasdagen.
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zeg, Trijnie, zal ik eens langskomen?
  Geen idee of het me nu ook lukt, hoor... Kun je a.s. vrijdag?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Trijnie,
  Wat een leuke post weer.
  Ik vind t keigoed van je dat je aan de verandering van je blog bent begonnen, ondanks dat je t een beetje eng vond.
  Ik vind die bruintinten erg mooi staan evenals de foto's in de header.
  De foto's met paassfeer vind ik prachtig.
  En die mensen van jouw fotoclub moeten niet zo zeuren! T leven is al veel te serieus. Beetje humor mag toch wel? Gewoon mee doorgaan hoor!
  Ik wens jullie ook hele fijne paasdagen.

  Groetjes,
  Sanny (sanny's Life)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je blog zit er weer mooi uit. Dat is je goed gelukt. En de foto vind ik ook erg grappig hoor. Een geintje op 1 april is altijd leuk.

  Groetjes Roelie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi blog heb je Trijnie.
  Hoe die er eerder uitzag weet ik niet, maar ook vast wel mooi.
  Leuk dat je een reactie bij mij achterliet en nieuwsgierig als ik ben kom ik natuurlijk even bij jou kijken.
  Je hebt je huis gezellig gemaakt voor de paasdagen, mooie foto's.
  Wens jullie fijne paasdagen toe, groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hihi moet wel lachen om je laatste foto. De rest, prachtige sfeerfoto's
  Liefs Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik liet net je laatste foto aan mijn man zien , vraagt hij mij , wie is piet ? Hahahahah...
  Zit ook in een verkeerd clubje .
  Ik vind jouw header heel leuk , en zo'n moderne moeder wil toch iedereen .
  Al durf ik ook niet zo te prutsen aan het blog.
  Fijne paasdagen
  Groetjes christel , Garcyasplace

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Je blog is uiteindelijk dan toch gelukt.
  Ik heb een extra testblog, en als ik iets wil veranderen dan ga ik altijd met die van alles proberen. En als het dan is zoals ik het wil dan hoef ik alleen alles over te nemen op de echte.
  En saaie club als ze niet om je foto kunnen lachen, ik vind hem heel leuk....

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik durf ook niet aan mijn header te zitten hoor, dus laat ik het maar lekker zo.
  Leuk die paasdecoratie foto's en die laatste vind ik erg leuk, ik kan er wel om lachen!
  Fijne paasdagen!!

  Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Alles goed gegaan en mooie header dus nu weet je hoe het moet. Jammer hoor dat je fotoclub zo'n serieuze bedoeling is, wij lachen heel wat af gelukkig. Het is allemaal al zo serieus met die camerainstellingen.

  Gezellige paasdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Nou Trijnie, een digibeet kan je jezelf niet meer noemen als ik dat zo lees in je blog met nieuwe header. Ik speel al meer dan drie jaar Wordfeud. Met al die tijd drie dezelfde mensen. Indertijd "at random" door de computer gekozen. Dus als je zin hebt... Fijne Paasdagen en groeten van Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik vind de metamorfose erg goed geslaagd, hoor, Trijnie. De header is ook prachtig. Mooie serie. Met de foto van het ei is toch fototechnisch niets mis? Erg mooi uitgelicht, scherp en artistiek. Dus tja...... Fijne Paasdagen. Groetjes, Joke

  P.S.: bij moderniseren horen zeker ook hele kleine lettertjes ?? (hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hé Trijnie, ik herken het verhaal helemaal en wat heb ik uren achter de pc gezeten om alles uit te vinden wat het bloggen betreft en ik denk dat ik nog niet alles weet. Headers veranderen is al geen probleem meer. Ik moet me er alleen de tijd voor nemen...foto's te groot enzv. Je paasversieringen zijn prachtig en het ziet er allemaal heel sfeervol uit. Ik wens jullie ook hele fijne Paasdagen en een lieve groet van Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heel mooi geworden je header, ik durf er ook niet aan te sleutelen hoor, veel te bang dat het finaal misgaat haha! Je paasversiering is prachtig, fijne dagen!
  Veel liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik voel helemaal met je mee! Heb ook meer ambities dan kennis, oef dat is moeilijk. Maar je hebt het er prima van af gebracht. Je blog ziet er up to date bij. Ik hou het bij mijn oude header, mijn idee is dat mensen je vlugger herkennen. Maar dat is misschien helemaal ouderwets, gemakzuchtig of onkundig! Groetjes, Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Goeie morgen Trijnie,

  ik ben ent thuis van mijn werk en nog even achter de pc gekropen.
  Heerlijk als ik dan dit weer lees hahahahahaha.....
  Je schrijft het altijd zo leuk en daar wordt ik altijd weer ontspannen van :-)
  Bovendien zag ik prachtige foto's voorbij komen.
  En wat is er mis met je kopfoto??!!?? Die is toch prachtig zo!

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ja jij zit bij de vérkeerde foto club.ik schoot in de lach en kwam er niet meer uit....Rens van anderhalf zei..." Doet oma nou?"
  Prachtig ....zullen we zelf een fotoclub oprichten...En voor de rest.....het is toch goed gelukt...ziet er prachtig uit...ik zou het ook nog eens moeten doen, maar het kost zoveel tijd.....

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoi Trijnie, Volgde ik jou nog niet? Dat is stom! Terwijl jij mij wel volgt en vaak van die leuke reacties achterlaat. Nu ik erachter ben gekomen, ben ik je meteen gaan volgen hoor.
  Ik heb een haat-liefde verhouding met al het digitale. Wel leuk hoor allemaal maar er gaat zo ontzettend veel tijd in zitten. Soms ben ik het helemaal zat en laat ik telefoon en laptop weer dagen dicht.
  Groetjes,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Hee,Trinjie!
  Ik ben met terugwerkende kracht je blog aan het lezen, haha nou ik moet wel lachen hoor om je humoristische foto
  en ook om je Blog-droom...enig...
  Ik herken de weblog perikelen zeer zeker hoor, ik ben pas begonnen met bloggen,dus moet het me allemaal nog eigen maken.Maar veel oefenen, dat helptGewoon doen,want je kunt het ook weer terugdraaien gelukkig!
  Groetjes,Sandra
  Bijsandrathuis

  BeantwoordenVerwijderen