zondag 11 juni 2017

Tegenstellingen....

Zo.....dat is lang geleden dat jullie iets van mij hoorden!! Voor je het weet zijn er zomaar 4 maanden voorbij....en dan zeggen ze nog dat die bejaarden niks te doen hebben!
Hoezo niks te doen? We zijn druk....druk....druk. Waarmee? Tja...hoe zal ik het zeggen: met van alles en niks dus.
We moeten 's morgens de krant lezen want je wilt toch wel een beetje bij blijven....de puzzel moeten we oplossen want de hersens moeten ook gebruikt worden....er moet worden opgepast op de kleinkinderen want zonder ons, grootouders, ligt de economie anders plat!!
We moeten fietsen en wandelen want anders krijgen we stramme botten....we moeten in de tuin werken (ook nog vrijwillig in iemand anders tuin).....we moeten weer voor de klas staan.
Huh....wat zeg je nou? Moet jij weer voor de klas staan?? Ja, geloof het of niet maar de ouwe taarten worden weer uit de kast gehaald! (@de-witte-lanteern zei op IG: taart op school is toch altijd leuk! haha)
Zonder ons, oude kleuterjuffen, gaat het onderwijs dus naar de knoppen!!
Haha....grapje: ik werd gebeld om tot de zomervakantie 2 dagen per week in te vallen in groep 1. Want....wanneer er mensen uit de invalpoule komen is er bijna elke dag wel iemand anders en dat trekken die kleuters echt niet meer na de vele wisselingen van leerkrachten die er al zijn geweest!
En dat wil deze "omajuf " natuurlijk niet op haar geweten hebben!
En mij kennen ze tenslotte van de middag dat ik op school vrijwillig kinderen begeleid.
Helaas moeten die bejaarden ook nog met vakantie....dus ik kan maar 3 weken. Gelukkig is er nog een oude, bekende juf die de laatste 3 weken kan....probleem opgelost!
En hoe leuk is dat....wat is het weer genieten!
Ik haal weer alle oude liedjes en verhalen uit de kast, lees leuke prentenboeken voor en doe gekke spelletjes en het leuke is: ik hoef het niet dmv allerlei papierwerk te verantwoorden....geen ontwikkelingsvolgmodellen in te vullen....niet te vergaderen enz.enz.  Oh....wat kan onderwijs toch leuk zijn!!
Afgelopen week waren we aan het praten over " het tegenovergestelde" en laat ik daar nou net een leuk boek over hebben! Kijk maar mee....ze vinden het nog steeds prachtig!En lachen om die gekke plaatjes natuurlijk!Toen kwam het idee dat ik zelf deze afgelopen tijd ook veel met foto's en tegenstellingen bezig geweest was....
We waren een paar dagen naar Terschelling en daar maakte ik foto's op een warme, zwoele dag. Ze zien er saai en grijzig uit. Toch vind ik ze mooi en ook op de fotoclub werden ze gewaardeerd.
Daar tegen over staan de foto's die ik afgelopen week maakte toen mijn man naar de moestuin moest. Ik ben meegegaan omdat er een aantal rode papavers stonden en het mij wel mooi leek om daar een paar plaatjes bij de ondergaande zon van te schieten.
Het tegenovergestelde dus....grijs tegenover de felle kleuren. Allebei mooi maar totaal verschillend.....
Net zoals mijn man en ik.....


Terschelling op een warme, heiïge dag:En dan een moestuin op een warme, zonnige dag bij zonsondergang...wat een verschil!
En dan is het tijd om naar huis te gaan....anders zijn alle foto's zwart! Ook een tegenstelling met de achtergrond.....12 opmerkingen:

 1. Leuk om weer eens een post van je te lezen. Het wordt nijpend in het onderwijs las ik laatst. Dat werd dertig jaar geleden al voorspeld toen ik van de PA af kwam maar in die tijd merkte ik er niets van. Leuk dat je weer een paar weken voor de klas mag staan! En het macro fotograferen gaat je goed af, wat zijn je foto's mooi!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig worden de (Oudjes) nog niet afgeschreven, fijn dat je weer voor de klas staat en de foto's zijn inderdaad erg mooi.
  Gr Jan(Wilde een Tuin.

  PS
  Niet zo lang wegblijven (Blog)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooooh wat heerlijk dat je weer gevraagd wordt. Lijkt me inderdaad leuk met de kleuters te kunnen werken zonder dat je al die administratieve rompslomp erbij hebt. Wat een prachtfoto's heb je gemaakt.
  Hartelijke groet Marijke
  Fijne avond gewenst Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je weer blogde en dat je weer voor even voor de klas staat. In dat laatste heb ik ook vaak zin, maar ik denk dat ik na een ochtendje al weer snel 'genezen' ben, haha.

  Trouwens, ik realiseer me dat ik nog een belofte aan jou in te lossen heb. Oei. Helemaal vergeten...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Druk... maar dan ook heel leuk om dit allemaal te lezen.
  Heerlijk aan de gang zijn met van alles en nog wat en wat prachtig dat je weer voor een klas met kleuters staat.
  Je foto's zijn werkelijk mooi.
  Nog een fijne dag en lieve groet,
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo, ik kreeg vanavond ook tijd om eindelijk weer eebs op de blog te kijken en te lezen. Zo leuk wat jij schrijft en wat een eer om toch maar even gevraagd te worden als kleuterjuf. Je foto's zijn fantastisch en ik heb weer genoten van dit alles. Hier sluiten we af met...... lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik las het al op Instagram, dat je weer voor de klas mocht staan! Leuk toch! Zo ben je ook weer creatief aan het denken wat betreft het tegenovergestelde...en uitvoeren met je foto's. Allemaal mooi!
  Lieve groet, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeps, gemist! Zo te lezen heb je het ook erg druk en niet alleen met de gewone alledaagse dingen van het 65+ zijn. Fijn dat je bereid was om in te vallen als kleuterjuf, maar wel erg dat het noodzakelijk is. De kleuters boffen wel met zo'n leuke juf. Prachtige foto's heb je gemaakt. Fijne zomervakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijke post weer. Geniet van het weekend
  lieve groet Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen